activitats diumenge a Barcelona

Actualització 04 abr. 2024

Si us esteu preguntant, Què es pot fer a Barcelona en diumenge?, afortunadament la resposta és “moltes coses i molt variades”. I és que, davant l’arribada del cap de setmana, i sobretot del diumenge, l’oferta d’activitats i propostes d’oci, culturals i gastronòmiques que s’organitzen a la ciutat es multipliquen. I és precisament gràcies a aquesta varietat que, fins i tot, és possible fer una gran quantitat de plans gratuïts.

Pla per a passar un meravellós diumenge a Barcelona

Jardins de Mossen Costa i Llobera + telefèric Aeri del Port + passeig marítim

vista Aeri del Port

Recórrer els encantadors jardins de Mossen Costa i Llobera, gaudir de les excel·lents vistes del litoral de Barcelona des del telefèric Aeri del Port i passejar pel passeig marítim de Barcelona.

Aquest és el nostre pla suggerit per a gaudir d’un fantàstic diumenge a Barcelona, ja sigui en família, amb els amics o amb la parella. Per descomptat, l’ordre de factors no altera el producte, així que el podeu fer en l’ordre invers ;).

Si la situació ho permet, quina millor manera per a finalitzar o iniciar aquest pla de diumenge que menjar en algun dels restaurants de La Barceloneta.

Informació sobre els horaris dels comerços, els esdeveniments i activitats que solen programar-se, la celebració de diferents mercats ambulants o la possibilitat de visitar gratis certs museus són algunes de les particularitats pròpies del diumenge a Barcelona que creiem que és important que conegueu i que estem segurs que us permetran aprofitar molt més el dia.

Per aquest motiu, des de irBarcelona, hem volgut aglutinar en aquest apartat del Web totes les propostes i informació que ens semblen més interessants, esperant que us ajudi, tant si viviu a la ciutat o província de Barcelona com a la resta de Catalunya, a convertir un diumenge qualsevol en un d’extraordinari.

1. Museus de Barcelona per a visitar en diumenge (alguns gratis)

museus diumenge Barcelona

Encara que, segurament, visitar un museu sigui una de les opcions més recurrents i menys originals, nosaltres la considerem una de les propostes més atractives per fer un diumenge.

Exposició sobre Tutankamon

exposició Tutankamon Barcelona

Submergeix-te en aquesta fantàstica exposició immersiva sobre Tutankamon, el famós faraó de l’antic Egipte

D’aquesta manera, podreu acostar-vos fins a algun dels museus més importants de la ciutat, aprofitar per veure alguna exposició temporal nova o, en canvi i una cosa que nosaltres us recomanem especialment, animar-vos a descobrir la col·lecció d’algun dels museus menys coneguts de Barcelona i que, en la majoria de les ocasions, amaga meravellosos “tresors”.


Museus Gratis els diumenges a la tarda

Són uns quants els museus de Barcelona que es poden visitar gratis el diumenge a la tarda. En el llistat anterior els trobareu indicats en color blau. A més, prement sobre l’enllaç “Tots els museus de Barcelona” de més amunt, podreu obtenir informació sobre el preu dels museus que són de pagament així com sobre la resta dels museus que no hem inclòs en aquesta secció.

Gratis a partir de les 15:00h.

2. Mercats, Mercats ambulants i fires de diumenge a Barcelona

mercats i fires diumenge Barcelona

Un bon grapat de mercats ambulants i fires que se celebren a Barcelona o no tenen una data i lloc fix o bé se celebren únicament durant un període determinat de l’any. Per contra, d’altres sí que tenen una data fixa o, si més no, habitual. A continuació, trobareu la informació detallada (característiques, lloc, data i horari) dels més interessants i que se celebren el diumenge. Des de fires gastronòmiques, fins a mercats ambulants centrats en articles de regal, manualitats vàries, complements o, fins i tot, on es poden trobar parades de tot tipus.

Alguns mercats ambulants i fires que se celebren el diumenge

Palo Alto Market
c/ dels Pellaires, 30.
Una mica de tot.
1er cap de setmana del mes.
D’11:00h a 22:00h.
4€.
+ info.
Mercat dominical Sant Antoni
c/ Comte d’Urgell, 1.
Col·leccionisme i cultura.
Diumenges.
De 8:30h a 14:30h.
gratis.
+ info.
Fira Nova Artesania
c/ La Rambla, 1.
Articles artesans.
Dissabtes i diumenges.
14:00h – 22:00h (dissabte) / 12:00h – 22:00h (diumenge).
gratis.
+ info.
Fira Artesania Sant Agustí Vell
pl. Sant Agustí Vell.
Articles artesans.
Diumenges.
De 10:30h a 15:00h.
gratis.
Fira Artesans Pl. del Pi
pl. del Pi, s/n.
Gastronomia artesana.
Alguns dissabtes i diumenges.
De 10:00h a 21:00h.
gratis.
+ info.
Mercat Numismàtica i Filatèlia
pl. Real, s/n.
Col·leccionisme de monedes i segells.
Diumenges.
De 10:00h a 14:30h.
gratis.
Fira de Brocanters
Moll Drassanes.
Articles de segona mà.
Dissabtes i diumenges.
D’11:00h a 21:00h.
gratis.
Fira Productos Naturales
pl. Sagrada Familia.
Productes naturals.
1er y 3er diumenge de mes (juliol i agost, no).
De 10:00h a 15:00h.
gratis.
Fira Artesania Moll Depòsit
Moll depòsit.
Artesania.
Dissabtes, diumenges i festius.
D’11:00h a 20:30h.
gratis.
Mercat Massades
pl. Assemblea Catalunya.
Modelisme.
1er domingo de mes (a l’agost no).
De 10:00h a 14:00h.
gratis.
+ info.
Fira Artesans de la Terra
pl. de la Concòrdia.
Productes gastronòmics locals.
3er diumenge de mes.
D’11:00h a 20:00h.
gratis.

I si es vol anar de compres?

Fa uns anys, els diumenges i festius a Barcelona, Catalunya i Espanya eren sinònim de tendes tancades (excepte en períodes concrets de l’any). Actualment, això ha canviat bastant, tot i que els horaris d’obertura dels dies festius no són fixos, ja que varien segons la zona i fins i tot del que decideixen fer les tendes.


mapa tendes obertes Barcelona
Imatge propietat de ajuntament.barcelona.cat

Les tendes i negocis situats a la zona determinada com a “Turística” a efecte d’horaris comercials poden obrir els diumenges de 12:00h a 20:00h durant alguns períodes de l’any (2024: els diumenges del 15 de maig al 15 de setembre a més del 20 de maig, 24 de juny, 15 d’agost i 11 de setembre). Són, sobretot, els comerços situats en el districte de Ciutat Vella (Barri Gòtic, El Born-La Ribera, El Raval i, fins i tot, La Barceloneta) els que registren més tendes obertes en diumenge. A més, durant tot l’any, són diversos els diumenges i festius on és permet que els negocis de tota la ciutat obrin (2024: 7 de gener, 12 i 20 d’octubre, 1 de novembre i 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre). De tots aquests diumenges i festius, són els més propers a les festes de Nadal, els que compten amb més negocis oberts.

3. Un passeig o ruta amb bici dominical

Tour bicicleta Barcelona

Si el diumenge no coincideix amb un dia de pluja, es tracta d’un excel·lent dia per recórrer Barcelona, ja sigui a peu o amb bici, i és que un passeig o ruta dominical ens permet als Barcelonins conèixer una mica millor els racons de la nostra, descobrir els encants d’una plaça o cantonada, observar una façana modernista que se’ns havia passat per alt, topar-nos amb un nou bar on poder acabar prenent alguna cosa i, perquè no, “explorar” barris i zones encara desconegudes. Si us animeu a fer un passeig tranquil o llogar una bici després de visitar algun museu és, segurament, el colofó per gaudir d’un diumenge perfecte a Barcelona.

Barri Gòtic de Barcelona

Barri Gòtic

El Born - La Ribera

El Born – La Ribera

Passeig Marítim de Barcelona

Passeig Marítim de Barcelona

districte de Gràcia Barcelona

Barri de Gràcia

districte Eixample Barcelona

Districte de l’Eixample

barri de La Barceloneta

Barri de La Barceloneta

Plans propis i d’altres ideals per fer el diumenge

A part de les propostes i activitats pròpies dels diumenges, hi ha un gran nombre d’activitats lúdiques i culturals a la ciutat i els voltants que, tot i poder fer-se durant tots els dies de l’any, resulten ideals per gaudir del diumenge, ja sigui amb els amics, en parella o en família amb nens.

Per aquest motiu, a més d’esdeveniments específics dels diumenges, també trobareu una sèrie d’activitats i esdeveniments més generals però molt útils per tots els que, davant l’arribada del cap de setmana, us acabeu preguntant… I Aquest diumenge què fem?

I una ruta guiada per Barcelona?

Moltes empreses organitzen rutes guiades el dissabte i el diumenge, convertint-se durant els últims anys en una de les activitats més sol·licitades no solament pels turistes que visiten la ciutat uns dies sinó pels propis habitants de Barcelona.

Així doncs, és possible realitzar rutes genèriques per cadascun dels barris de Ciutat Vella, recórrer altres barris i zones de Barcelona així com participar en diferents rutes temàtiques.

4. Activitats alternatives per gaudir d’un diumenge diferent

activitats diferents diumenge Barcelona

Si el que us interessa és fer una activitat alternativa a les propostes habituals i, en conseqüència, passar un diumenge diferent, a continuació us suggerim algunes de les propostes més originals i entretingudes. Podreu fer una mica de tot, des de visitar un refugi antiaeri, fins a endinsar-se en algunes estances de dues dels edificis històrics més fascinants de Barcelona, com són el Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, fins a passar una tarda de relax xerrant amb amics en la terrassa d’algun dels hotels més glamurosos . I no cal dir-ho però, un diumenge dóna per a molt, per aquest motiu us animem a combinar algunes d’aquestes propostes.


I… per què no una tarda de diumenge al cinema o al teatre?

És ben cert que, proposant-vos una tarda de cinema o teatre, no descobrim res de nou, però no menys cert és que sempre resulta un bon pla, sobretot si el temps no acompanya o coincideix amb la programació d’alguna pel·lícula o obra de teatre que us interessi especialment. Tot i això, des de irBarcelona i en el cas que finalment decidiu anar al cinema o al teatre, us animem a fer-ho en alguna de les petites sales de la nostra ciutat.

Cinemes a Barcelona

Cinemes Texas
c/ de Bailèn, 205
+ info
Cinemes Girona
c/ de Girona, 175
+ info
Boliche Cinemes
av. Diagonal, 508
+ info
Cinemes Verdi
c/ Verdi, 32
+ info
Cinema Maldà
Galeries Maldà (c/ del Pi, 5)
+ info
Zumzeig
c/ de Béjar, 53
+ info
Teatres a Barcelona

Teatre del Raval
c/ Sant Antoni Abat, 12
+ info
Teatreneu
c/ de Terol, 26
+ info
Sala Muntaner
c/ de Muntaner, 4
+ info
Teatre Akadèmia
c/ Buenos Aires, 47
+ info
Teatre Gaudí Barcelona
c/ Sant Antoni Mª Claret, 120
+ info
Espai Teatral (Biblioteca Catalunya)
c/ Hospital, 56
+ info

5. Un pícnic en un parc o jardí o al costat d’un mirador

pícnic dominical Barcelona

Una altra fantàstica manera de passar el diumenge, ja sigui amb amics o en família, és acostar-se fins a algun dels nombrosos jardins, parcs o miradors de Barcelona i aprofitar per fer un petit pícnic. En funció del que tingueu pensat fer abans o després i del tipus d’escenari que estigueu buscant serà millor un lloc o un altre. A continuació us mostrem alguns d’aquests jardins, parcs i miradors que, segons la nostra opinió, resulten ideals per fer un pícnic.

I si quan arriba el diumenge plou a la ciutat?

En el cas de que es desperti un diumenge plujós, teniu dues opcions. La primera i segurament la més còmoda és la de quedar-vos a casa i, si fa fred, tapar-vos amb una bona manta mentre veieu una pel·lícula. I l’opció B, que no és una altra que de sortir de casa i fer alguna de les moltes coses que us proposem per tots els que us pregunteu, què es pot fer a Barcelona si plou?.

6. Plans familiars dominicals a Barcelona amb nens

diumenge en familia amb nens Barcelona

Moltes de les propostes que us hem ofert fins ara es poden fer perfectament amb nens. Tot i això, hem pensat que, per tots els que teniu nens a casa, us seria de gran utilitat que també us proposéssim alguns plans centrats en l’entreteniment dels més petits de la casa. Museus i altres propostes culturals, un recorregut en vaixell pel port de Barcelona, una escapada per conèixer millor Catalunya i molt més, a continuació.

I tot això… és vàlid només el diumenge o tambié per altres dies festius?

El contingut d’aquest article està enfocat, sobretot, a oferir-vos informació, idees i propostes per fer el diumenge. Es pot dir que, gairebé el 90% de la informació que trobareu serveix la majoria de la resta de dies festius de l’any. Malgrat això, tot el que es refereix a horaris i a la gratuïtat de certs museus pot variar, sobretot en festius particulars com el dia de Nadal, Any Nou i Reis Mags. Per aquest motiu, a l’hora de buscar un pla per a un dia festiu que no sigui diumenge o coincideixi amb una data assenyalada, us animem a confirmar aquesta informació a la pàgina oficial del museu, mercat ambulant, bar, etc (una cosa que, en realitat, és aconsellable fer sempre).

7. Una petita escapada dominical fora de la ciutat

escapades des de Barcelona

Són molts els llocs d’interès situats a pocs Kms de la ciutat, ja sigui a la mateixa província de Barcelona o en zones de Girona, Tarragona o Lleida. Com en són tants, i si haguéssim de recomanar-vos tots i cadascun d’ells no tindríem gairebé espai, hem hagut de fer una selecció amb els que, per diversos motius (gustos personals, ser fàcilment accessibles des de Barcelona, permetre visitar diversos pobles propers els uns dels altres en un mateix dia, etc) ens semblen més interessants a l’hora de fer una escapada. En funció de l’estació de l’any així com del temps que faci serà millor una opció o una altra. Així doncs, trobareu des d’algunes poblacions costaneres ideals per gaudir de l’estiu, fins a petites i encantadores poblacions d’interior, passant per algunes zones monumentals de gran interès artístic, històric i/o cultural.

Tossa de Mar

Tossa de Mar

barques Cadaqués

Cadaqués

Peratallada

Peratallada, Pals, Begur i Monells

Besalú i Castellfollit de la Roca

Besalú i Castellfollit de la Roca

Altres escapades de diumenge

Vic

Sant Carles de la Ràpita i Delta de l’Ebre

Valls i Montblanc

Reus

Solsona i Cardona

Manresa i Castellar de N’Hug

8. La nit de diumenge a Barcelona

música en directe a Barcelona

Si el que esteu buscant és un bon pla nocturn de diumenge, us proposem gaudir de la proposta d’algunes de les millors sales de concerts que ofereixen música en viu així com de diversos locals musicals on es pot poder passar una agradable estona amb amics mentre avança la nit. De tant en tant, sobretot coincidint amb la festa major de cadascun dels barris de la ciutat, s’organitzen concerts a l’aire lliure gratuïts, però per conèixer aquesta informació i altres relacionades amb l’agenda d’esdeveniments a Barcelona us aconsellem visitar la nostra secció “Què fer a Barcelona avui?” (en breu online). I com a colofó, us propossem diverses discoteques que obren fins la matinada de diumenge a dilluns.

Sales de concerts i locals musicals

Harlem Jazz Club
c/ Comtessa de Sobradiel, 8
Concerts de Jazz, Blues Soul i Hip Hop
Variable
6€ – 10€
+ info
Sala Apolo
c/ Nou de la Rambla, 113
Local musical i sala de concerts
De 18:00h a 05:00h
Variable
+ info
Sala Razzmatazz
c/ de Pamplona, 88
Sala de concerts (i discoteca)
Variable
Gratis
+ info
La Sonora de Gràcia
c/ de la riera de Sant Miquel, 59
Bar musical i petit teatre
De 10:00h a 21:00h
Gratis
+ info
Vintitres Robadors
c/ d’en Robador, 23
Sala de música independent
Fins a les 02:30h
Gratis
+ info
Jamboree
pl. Reial
Club de Jazz
De 19:30h a 00:00h
12€ – 25€
+ info
Musical Maria
c/ Maria, 5
Bar amb música rock de fons
De 21:30h a 03:00h
Gratis
+ info
Psycho
c/ Piquer, 27
Rock and Roll Club
De 11:00h a 20:30h
Gratis
+ info
Discoteques

Moog BCN
La Rambla, 1
Discoteca i club nocturn (música disco i pop dels 80)
de 00:00h a 06:00h (d)
Variable
+ info
Shôko Lounge Club
Passeig Marítim Barceloneta, 36
Lounge Club
De 10:30h a 06:00h (d)
Variable
+ info
Marula Café Barcelona
c/ Escudellers, 49
Club de ball
De 23:00h a 06:00h
10€
+ info
Opium Barcelona
Passeig Marítim, 34
Club de baile
Fins a les 05:00h
20€
+ info
City Hall Barcelona
Rambla Catalunya, 2-4
Discoteca i sala de concerts
De 00:00h a 06:00h
Variable (unos 10€)
+ info
Mojito Club BCN
c/ del Rosselló, 217
Discoteca de música llatina
De 21:30h a 04:30h
10€
+ info
Pacha Barcelona
c/ Ramón Trias Fargas, 2
Club nocturn (amb DJs)
De 0:00h a 05:30h
5€ – 15€
+ info
Eclipse
W Barcelona (pl. de la Rosa dels Vents, 1)
Night Club
De 18:00h a 04:00h
Variable
+ info
I fins aquí els nostres plans de diumenge a Barcelona

És probable que en aquest article no trobeu tots i cadascun dels plans que es poden fer un diumenge a Barcelona però estem convençuts que, amb les propostes que us hem inclòs, tindreu un pla per fer durat els propers 20 ó 30 diumenges ;). Ara només us queda gaudir-ho i, de tant en tant, prendre-us un diumenge de relax a casa, veient alguna pel·lícula i descansant una mica per, d’aquesta manera, agafar forces de cara al proper diumenge.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright