activitats diumenge a Barcelona

Si us esteu preguntant, Què es pot fer a Barcelona en diumenge?, afortunadament la resposta és “moltes coses i molt variades”. I és que, davant l’arribada del cap de setmana, i sobretot del diumenge, l’oferta d’activitats i propostes d’oci, culturals i gastronòmiques que s’organitzen a la ciutat es multipliquen. I és precisament gràcies a aquesta varietat que, fins i tot, és possible fer una gran quantitat de plans gratuïts.

Plans propis i d’altres ideals per fer el diumenge

A part de les propostes i activitats pròpies dels diumenges, hi ha un gran nombre d’activitats lúdiques i culturals a la ciutat i els voltants que, tot i poder fer-se durant tots els dies de l’any, resulten ideals per gaudir del diumenge, ja sigui amb els amics, en parella o en família amb nens. Per aquest motiu, a més d’esdeveniments específics dels diumenges, també trobareu una sèrie d’activitats i esdeveniments més generals però molt útils per tots els que, davant l’arribada del cap de setmana, us acabeu preguntant… I Aquest diumenge què fem?

Informació sobre els horaris dels comerços, els esdeveniments i activitats que solen programar-se, la celebració de diferents mercats ambulants o la possibilitat de visitar gratis certs museus són algunes de les particularitats pròpies del diumenge a Barcelona que creiem que és important que conegueu i que estem segurs que us permetran aprofitar molt més el dia. Per aquest motiu, des de irBarcelona, hem volgut aglutinar en aquest apartat del Web totes les propostes i informació que ens semblen més interessants, esperant que us ajudi, tant si viviu a la ciutat o província de Barcelona com a la resta de Catalunya, a convertir un diumenge qualsevol en un d’extraordinari.

1. Museus (i molts es poden visitar gratis)

museus diumenge Barcelona

Encara que, segurament, visitar un museu sigui una de les opcions més recurrents i menys originals, nosaltres la considerem una de les propostes més atractives per fer un diumenge. D’aquesta manera, podreu acostar-vos fins a algun dels museus més importants de la ciutat, aprofitar per veure alguna exposició temporal nova o, en canvi i una cosa que nosaltres us recomanem especialment, animar-vos a descobrir la col·lecció d’algun dels museus menys coneguts de Barcelona i que, en la majoria de les ocasions, amaga meravellosos “tresors”.

La nostra proposta de museus per visitar el diumenge

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

CCCB

GRATIS (diumenge a la tarda)


A continuació, podeu obtenir informació sobre altres museus de Barcelona
Museus Gratis els diumenges a la tarda

Són uns quants els museus de Barcelona que es poden visitar gratis el diumenge a la tarda. En el llistat anterior els trobareu indicats en color blau. A més, prement sobre l’enllaç “Tots els museus de Barcelona” de més amunt, podreu obtenir informació sobre el preu dels museus que són de pagament així com sobre la resta dels museus que no hem inclòs en aquesta secció.

Gratis a partir de les 15:00h.
Indicats més amunt en color blau

2. Mercats, Mercats ambulants i fires

mercats i fires diumenge Barcelona

Un bon grapat de mercats ambulants i fires que se celebren a Barcelona o no tenen una data i lloc fix o bé se celebren únicament durant un període determinat de l’any. Per contra, d’altres sí que tenen una data fixa o, si més no, habitual. A continuació, trobareu la informació detallada (característiques, lloc, data i horari) dels més interessants i que se celebren el diumenge. Des de fires gastronòmiques, fins a mercats ambulants centrats en articles de regal, manualitats vàries, complements o, fins i tot, on es poden trobar parades de tot tipus.

Alguns mercats ambulants i fires que se celebren el diumenge

PALO ALTO MARKET
c/ dels Pellaires, 30
Una mica de tot
1er cap de setmana del més
D’11:00h a 22:00h
4€
+ info

MERCAT DOMINICAL SANT ANTONI
c/ Comte d’Urgell, 1
Col·leccionisme i cultura
Diumenge
De 8:30h a 14:30h
Gratis
+ info

FIRA ARTESANS PL. DEL PI
pl. del Pi
Gastronomía artesanal
(casi todos los) Dissabte i diumenge
de 10:00h a 21:00h
Gratis
+ info

MERCAT NUMISMÀTICA I FILATÈLIA
pl. Reial
Numismàtica i filatèlia
Diumenge
De 10:00h a 14:30h
Gratis

FIRA PRODUCTES NATURALS
pl. Sagrada Família
Productes naturals
1er y 3er diumenge del mes (juliol i agost, no)
de 10:00h a 15:00h
Gratis

FIRA ARTESANIA MOLL DIPÒSIT
Moll del Dipòsit
Productes artesans
Dissabte, diumenge i festius
de 11:00h a 20:30h
Gratis

FIRA NOVA ARTESANIA
c/ La Rambla, 1
Articles artesans
Dissabte i diumenge
14:00h – 22:00h (diss.) / 12:00h – 22:00 (dium.)
Gratis
+ info

MERCAT RAVAL
c/ Rambla del Raval
De tot una mica
(casi tots els) Dissabtes i diumenges
Durant tot el dia
Gratis
+ info

MERCAT MASSADES
pl. Assemblea Catalunya
Modelisme
1er diumenge del mes (agost, no)
de 10:00h a 14:00h
Gratis
+ info

FIRA ARTESANIA SANT AGUSTÍ VELL
pl. Sant Agustí Vell
Articles artesanals
Diumenge
de 10:30h a 15:00h
Gratis

FIRA DE BROCANTERS
Moll Drassanes
De tot una mica
Dissabte i diumenge
d’11:00h a 21:00h
Gratis

FIRA ARTESANS DE LA TERRA
pl. de la Concòrdia
Productes de la terra
3er diumenge de més
d’11:00h a 20:00h
Gratis

I SI ES VOL ANAR DE COMPRES?

Fa uns anys, els diumenges i festius a Barcelona, Catalunya i Espanya eren sinònim de tendes tancades (excepte en períodes concrets de l’any). Actualment, això ha canviat bastant, tot i que els horaris d’obertura dels dies festius no són fixos, ja que varien segons la zona i fins i tot del que decideixen fer les tendes.

Les tendes i negocis situats a la zona determinada com a “Turística” a efecte d’horaris comercials poden obrir els diumenges de 12:00h a 20:00h durant alguns períodes de l’any (2018: entre el 6 i 20 de maig, ambdós inclosos i entre el 7 i el 14 d’octubre, també ambdós inclosos). Són, sobretot, els comerços situats en el districte de Ciutat Vella (Barri Gòtic, El Born-La Ribera, El Raval i, fins i tot, La Barceloneta) els que registren més tendes obertes en diumenge. A més, durant tot l’any, són diversos els diumenges i festius on és permet que els negocis de tota la ciutat obrin (2018: 7 gener, 1 juliol, 12 octubre, 1 i 25 novembre i 6, 8, 16, 23 i 30 desembre). De tots aquests diumenges i festius, són els més propers a les festes de Nadal, els que compten amb més negocis oberts.

3. Un passeig o ruta amb bici dominical

Tour bicicleta Barcelona

Si el diumenge no coincideix amb un dia de pluja, es tracta d’un excel·lent dia per recórrer Barcelona, ja sigui a peu o amb bici, i és que un passeig o ruta dominical ens permet als Barcelonins conèixer una mica millor els racons de la nostra, descobrir els encants d’una plaça o cantonada, observar una façana modernista que se’ns havia passat per alt, topar-nos amb un nou bar on poder acabar prenent alguna cosa i, perquè no, “explorar” barris i zones encara desconegudes. Si us animeu a fer un passeig tranquil o llogar una bici després de visitar algun museu és, segurament, el colofó per gaudir d’un diumenge perfecte a Barcelona.

I una ruta guiada?

Moltes empreses organitzen rutes guiades el dissabte i el diumenge, convertint-se durant els últims anys en una de les activitats més sol·licitades no solament pels turistes que visiten la ciutat uns dies sinó pels propis habitants de Barcelona. Així doncs, és possible realitzar rutes genèriques per cadascun dels barris de Ciutat Vella, recórrer altres barris i zones de Barcelona així com participar en diferents rutes temàtiques. + info rutes guiades

4. Activitats alternatives per gaudir d’un diumenge diferent

activitats diferents diumenge Barcelona

Si el que us interessa és fer una activitat alternativa a les propostes habituals i, en conseqüència, passar un diumenge diferent, a continuació us suggerim algunes de les propostes més originals i entretingudes. Podreu fer una mica de tot, des de visitar un refugi antiaeri, fins a endinsar-se en algunes estances de dues dels edificis històrics més fascinants de Barcelona, com són el Palau de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, fins a passar una tarda de relax xerrant amb amics en la terrassa d’algun dels hotels més glamurosos . I no cal dir-ho però, un diumenge dóna per a molt, per aquest motiu us animem a combinar algunes d’aquestes propostes.

mirador avions Aeroport El Prat

Mirador Avions Aeroport El Prat

+ info

jardins Palauet Albéniz

Descubrir els jardins de Joan Maragall

+ info

Campanari del Pi

Pujar al Campanari de Santa Maria del Pi

+ info

Ajuntament de Barcelona

Visitar guiada a l’Ajuntament de Barcelona

+ info

Palau de la Generalitat

Visitar gratis el Palau de la Generalitat

+ info

Refugi antiaeri 307

Explorar un refugi antiaeri de la Guerra Civil

+ info

Sant Pau del Camp

Gaudir d’una visita guiada a l’antic Monestir de Sant Pau del Camp

+ info

Terrasses hotels Barcelona

Prendre alguna cosa amb amics o en parella en la terrassa d’un hotel de Barcelona

+ info

Música electrónica Brunch -in the Park -in the City

La millor música electrònica a l’aire lliure amb Brunch -in The Park o Brunch -in the City

+ info

I… per què no una tarda de cinema o teatre?

És ben cert que, proposant-vos una tarda de cinema o teatre, no descobrim res de nou, però no menys cert és que sempre resulta un bon pla, sobretot si el temps no acompanya o coincideix amb la programació d’alguna pel·lícula o obra de teatre que us interessi especialment. Tot i això, des de irBarcelona i en el cas que finalment decidiu anar al cinema o al teatre, us animem a fer-ho en alguna de les petites sales de la nostra ciutat.

Cinemes

Cinemes Texas
c/ de Bailèn, 205
+ info

Cinemes Girona
c/ de Girona, 175
+ info

Boliche Cinemes
av. Diagonal, 508
+ info

Cines Verdi
c/ Verdi, 32
+ info

Cinema Maldà
Galeries Maldà (c/ del Pi, 5)
+ info

Zumzeig
c/ de Béjar, 53
+ info

Teatres

Teatre del Raval
c/ Sant Antoni Abat, 12
+ info

Teatreneu
c/ de Terol, 26
+ info

Sala Muntaner
c/ de Muntaner, 4
+ info

Teatre Akadèmia
c/ Buenos Aires, 47
+ info

Teatre Gaudí Barcelona
c/ Sant Antoni Mª Claret, 120
+ info

Espai Teatral (Biblioteca Catalunya)
c/ Hospital, 56
+ info

5. Un pícnic en un parc o jardí o al costat d’un mirador

pícnic dominical Barcelona

Una altra fantàstica manera de passar el diumenge, ja sigui amb amics o en família, és acostar-se fins a algun dels nombrosos jardins, parcs o miradors de Barcelona i aprofitar per fer un petit pícnic. En funció del que tingueu pensat fer abans o després i del tipus d’escenari que estigueu buscant serà millor un lloc o un altre. A continuació us mostrem alguns d’aquests jardins, parcs i miradors que, segons la nostra opinió, resulten ideals per fer un pícnic.

I si voleu que us organitzin un pícnic gourmet…

Si us ve de gust gaudir d’un fantàstic pícnic el diumenge però no disposeu del temps suficient per organitzar-ho tot com us agradaria o si, per contra, voleu donar una bonica sorpresa a la vostra parella o amics, us animem a contactar amb Picnic! Picnic!. Es tracta d’una empresa fundada per dos joves emprenedors que està especialitzada en l’organització de pícnics a Barcelona. Ofereixen productes gourmet de la màxima qualitat i us podem assegurar que us tractaran molt bé.

I si plou?

En el cas de que es desperti un diumenge plujós, teniu dues opcions. La primera i segurament la més còmoda és la de quedar-vos a casa i, si fa fred, tapar-vos amb una bona manta mentre veieu una pel·lícula. I l’opció B, que no és una altra que de sortir de casa i fer alguna de les moltes coses que us proposem per tots els que us pregunteu, què es pot fer a Barcelona si plou?.

6. Plans familiars amb nens

diumenge en familia amb nens Barcelona

Moltes de les propostes que us hem ofert fins ara es poden fer perfectament amb nens. Tot i això, hem pensat que, per tots els que teniu nens a casa, us seria de gran utilitat que també us proposéssim alguns plans centrats en l’entreteniment dels més petits de la casa. Museus i altres propostes culturals, un recorregut en vaixell pel port de Barcelona, una escapada per conèixer millor Catalunya i molt més, a continuació.

I tot això… és vàlid només el diumenge o tambié per altres dies festius?

El contingut d’aquest article està enfocat, sobretot, a oferir-vos informació, idees i propostes per fer el diumenge. Es pot dir que, gairebé el 90% de la informació que trobareu serveix la majoria de la resta de dies festius de l’any. Malgrat això, tot el que es refereix a horaris i a la gratuïtat de certs museus pot variar, sobretot en festius particulars com el dia de Nadal, Any Nou i Reis Mags. Per aquest motiu, a l’hora de buscar un pla per a un dia festiu que no sigui diumenge o coincideixi amb una data assenyalada, us animem a confirmar aquesta informació a la pàgina oficial del museu, mercat ambulant, bar, etc (una cosa que, en realitat, és aconsellable fer sempre).

7. Una petita escapada

Són molts els llocs d’interès situats a pocs Kms de la ciutat, ja sigui a la mateixa província de Barcelona o en zones de Girona, Tarragona o Lleida. Com en són tants, i si haguéssim de recomanar-vos tots i cadascun d’ells no tindríem gairebé espai, hem hagut de fer una selecció amb els que, per diversos motius (gustos personals, ser fàcilment accessibles des de Barcelona, permetre visitar diversos pobles propers els uns dels altres en un mateix dia, etc) ens semblen més interessants a l’hora de fer una escapada. En funció de l’estació de l’any així com del temps que faci serà millor una opció o una altra. Així doncs, trobareu des d’algunes poblacions costaneres ideals per gaudir de l’estiu, fins a petites i encantadores poblacions d’interior, passant per algunes zones monumentals de gran interès artístic, històric i/o cultural.

Altres escapades de diumenge

VIC

SANT CARLES DE LA RÀPITA y DELTA DE L’EBRE

VALLS i MONTBLANC

REUS

SOLSONA i CARDONA

MANRESA y CASTELLAR DE N’HUG

8. La nit del diumenge

música en directe a Barcelona

Si el que esteu buscant és un bon pla nocturn de diumenge, us proposem gaudir de la proposta d’algunes de les millors sales de concerts que ofereixen música en viu així com de diversos locals musicals on es pot poder passar una agradable estona amb amics mentre avança la nit. De tant en tant, sobretot coincidint amb la festa major de cadascun dels barris de la ciutat, s’organitzen concerts a l’aire lliure gratuïts, però per conèixer aquesta informació i altres relacionades amb l’agenda d’esdeveniments a Barcelona us aconsellem visitar la nostra secció “Què fer a Barcelona avui?” (en breu online). I com a colofó, us propossem diverses discoteques que obren fins la matinada de diumenge a dilluns.

Sales de concerts i locals musicals

HARLEM JAZZ CLUB
c/ Comtessa de Sobradiel, 8
Concerts de Jazz, Blues Soul i Hip Hop
Variable
6€ – 10€
+ info

SALA APOLO
c/ Nou de la Rambla, 113
Local musical i sala de concerts
De 18:00h a 05:00h
Variable
+ info

SALA RAZZMATAZZ
c/ de Pamplona, 88
Sala de concerts (i discoteca)
Variable
Gratis
+ info

LA SONORA DE GRÀCIA
c/ de la riera de Sant Miquel, 59
Bar musical i petit teatre pequeño teatro
de martes a sábado a partir de las 21:00h y domingo desde las 19:00h
Gratis
+ info

VINTITRES ROBADORS
c/ d’en Robador, 23
Sala de música independent
fins a les 02:30h
Gratis
+ info

JAMBOREE
pl. Reial
Club de Jazz
De 19:30h a 00:00h
12€ – 25€
+ info

MUSICAL MARIA
c/ Maria, 5
Bar amb música rock de fons
de 21:30h a 03:00h
Gratis
+ info

PSYCHO
c/ Piquer, 27
Rock and Roll Club
d’11:00h a 20:30h
Gratis
+ info

Discoteques

MOOG BCN
c/ La Rambla, 1
Discoteca i club nocturn (música disco i pop dels 80)
de 00:00h a 06:00h (d)
Variable
+ info

SHÔKO LOUNGE CLUB
Paseo Marítimo Barceloneta, 36
Lounge Club
de 10:30h a 06:00h (d)
Variable
+ info

MARULA CAFÉ BARCELONA
c/ Escudellers, 49
Club de ball
de 23:00h a 06:00h
10€
+ info

OPIUM BARCELONA
c/ Escudellers, 49
Club de ball
fins a les 05:00h
20€
+ info

CITY HALL BARCELONA
c/ Rambla Catalunya, 2-4
Discoteca i sala de concerts
de 00:00h a 06:00h
Variable (uns 10€)
+ info

MOJITO CLUB BCN
c/ del Rosselló, 217
Discoteca de música llatina
de 21:30h a 04:30h
10€
+ info

PACHA BARCELONA
c/ Ramón Trias Fargas, 2
Club nocturn (amb DJs)
de 0:00h a 05:30h
5 – 15€
+ info

ECLIPSE
W Barcelona (pl. de la Rosa dels Vents, 1)
Night Club
de 18:00h a 04:00h
Variable
+ info

I fins aquí els nostres plans de diumenge a Barcelona

És probable que en aquest article no trobeu tots i cadascun dels plans que es poden fer un diumenge a Barcelona però estem convençuts que, amb les propostes que us hem inclòs, tindreu un pla per fer durat els propers 20 ó 30 diumenges ;). Ara només us queda gaudir-ho i, de tant en tant, prendre-us un diumenge de relax a casa, veient alguna pel·lícula i descansant una mica per, d’aquesta manera, agafar forces de cara al proper diumenge.

  • 297
    Shares

✅ ARTICKET BCN