Actualització 03 ag. 2023

El mercat dominical de Sant Antoni és un dels mercats històrics de Barcelona amb un major encant i com bé indica el seu propi nom, se celebra tots els diumenges (de 8:30h a 14:30h) al Mercat de Sant Antoni.

Es tracta d’un dels pocs mercats ambulants de compravenda de Barcelona ja que, a més de poder comprar una infinitat d’articles, tant nous com de segona mà, relacionats amb la cultura, oci i col·leccionisme, també es poden portar articles perquè els taxin i comprin en alguna de les parades.

Què es pot trobar en el mercat dominical de Sant Antoni de Barcelona?

Al mercat ambulant de Sant Antoni dels diumenges es troben una gran varietat d’articles relacionats amb l’oci, la cultura i el col·leccionisme. Així doncs, el cinema, la música, els llibres, els àlbums de cromos, els videojocs, els minerals, la filatèlia i la numismàtica són els protagonistes.

El mercat del diumenge de Sant Antoni, ideal per a tots

Una de les característiques del mercat ambulant és que hi va tot tipus de gent. Així doncs, és normal trobar-se amb una gran multitud de persones que, malgrat tenir gustos propis, tenen alguna cosa en comú, la sana afició de gaudir del col·leccionisme i de la cultura.


És habitual veure a famílies, ja que es tracta d’un lloc ideal per a anar amb nens, gaudint d’un agradable matí de diumenge.

Àlbums i cromos

Parades especialitzades en col·leccions de cromos, en les quals trobareu tant un àlbum amb la col·lecció ja completada així com el cromo que us falta per a completar el vostre àlbum i que pensàveu que ja mai trobaríeu.

També podreu acostar-vos als petits grups de gent que es formen als afores del mercat i intercanviar els vostres propis cromos amb altres persones i d’aquesta manera, a poc a poc, que els vostres fills puguin anar completant la seva col·lecció, i perquè no, vosaltres la vostra.

Minerals

No són majoria però si que hi ha algunes parades dedicades als minerals en les quals es poden observar el bonics que poden arribar a ser molts d’ells i acabar comprant algun de petita grandària, corrent el sa risc que ens agradi i vulguem començar una col·lecció. També n’hi ha de gran grandària i que bé pot servir per a la decoració de la llar.

Filatèlia i numismàtica

Aficionats a la filatèlia i numismàtica, molts d’ells dels de tota la vida i que no es perden ni un únic diumenge la seva obligada visita al mercat dominical de Sant Antoni, van a la recerca d’alguna novetat o petita joia per a enriquir la seva ja rica col·lecció de segells o de monedes ja que es poden trobar segells i monedes de tot el món, moltes d’elles de gran valor.


Videojocs

En els últims anys les parades de videojocs han anat guanyant pes en el mercat i molts joves s’acosten tant per a taxar i vendre en alguna de les parades algun dels videojocs que ja s’han acabat com per a comprar algun de segona mà o fins i tot fer algun intercanvi als afores del mercat.

Llibres i revistes

Els llibres i les revistes són els culpables que molta gent visiti el Mercat Dominical de Sant Antoni. Ho fan tant a la recerca d’alguna edició antiga i de pocs exemplars sobre un llibre d’una temàtica especial i que resulta molt complicat trobar com per l’interès en alguns còmics a bon preu així com per a comprar una guia de viatges de segona mà a un preu inferior del de les botigues habituals.

Moltes vegades també visiten el mercat col·leccionistes de revistes que volen comprar algun número antic que en el seu moment no van poder adquirir.

Cinema i música

Algunes de les parades del mercat estan especialitzades en cinema, ja sigui mitjançant la venda de pel·lícules, tant noves com antigues, en diversos formats: Dvds, Blu-Ray, VHS i fins i tot Beta, com de cartells i postals de pel·lícules i revistes especialitzades.

Unes altres per contra tenen com a temàtica principal la música, podent trobar-se en elles CDs i vinils d’artistes molt coneguts així com d’uns altres menys coneguts per al gran públic però que gaudeixen de gran reconeixement.

Mapa i com arribar al Mercat Dominical de Sant Antoni de Barcelona


Mapa més gran

Adreça

Mercat de Sant Antoni: C/ del Comte d’Urgell, 1, Barcelona

Horari del mercat dominical

Diumenge: de 8:30h a 14:30h.

Com arribar?

Metro: Sant Antoni (línea 2).

Autobusos: línies 24, 41, 55, 91, 121, V11 i H16.

A peu: es pot arribar a peu donant una petita volta pel barri del Raval o baixant fins al Mercat de Sant Antoni per l’avinguda de Sant Antoni, que inicia en la Plaça Universitat.

Llocs propers d’interès

Monestir de Sant Pau del Camp
Iglesia de Sant Llàtzer (San Lázaro
Rambla de El Raval
Edifici històric i jardins de la Universitat de Barcelona
MACBA

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright