escultures i estàtues urbanes a Barcelona

Actualització 27 maig 2023

Com una bona mostra més de la gran estima que Barcelona professa envers l’art, la ciutat compta amb un gran nombre d’escultures i estàtues urbanes. De diferents estils artístics, les nombroses obres realitzades per molt diversos artistes es reparteixen, sempre a l’aire lliure, entre parcs, jardins, carrers i places de la ciutat. I no solament ho fan entre els que podrien considerar-se llocs més importants, turístics i concorreguts, sinó que, per fortuna, és possible topar-se amb una escultura o escultura a qualsevol zona de la ciutat.

Escultures i estàtues urbanes al litoral de Barcelona

Segurament el litoral de Barcelona sigui una de les zones de la ciutat que compta amb més estàtues i escultures. Això es deu a la gran reforma duta a terme per modernitzar i embellir la zona de cara a la celebració de les Olimpíades de l’any 1992. Per aquest motiu us recomanem donar un tranquil i agradable passeig pel Port Vell i el Passeig Marítim.

Incloem una menció a moltes de les obres escultòriques en les seccions específiques sobre els llocs on aquestes es troben (siguin places, carrers, jardins o parcs). Pel que respecte a les que considerem més importants, particulars o que porten a la seva esquena una història interessant per explicar, hem preferit donar-lis un espai únic en la nostra guia.

Escultures i estàtues urbanes destacades de Barcelona

A continuació trobareu un llistat i un mapa amb la localització de les escultures i estàtues urbanes destacades i que a poc a poc anem actualitzant, incorporació així noves obres. Sens dubte, o almenys segons la nostra manera de veure-ho, visitar-les no solament serveix per aprofundir en el seu coneixement sinó que és una excusa ideal per recórrer amb altres ulls alguns dels llocs de Barcelona que ja coneixeu així com per descobrir altres nous.

Mapa de les escultures i estàtues urbanes a Barcelona


error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright