Museu Blau - Museu Ciències Naturals de Barcelona

Actualització 01 juny 2023

Orientat a tots els que estiguin interessats en el fascinant món de la ciència i la naturalesa així com a totes les famílies a la recerca d’un bon pla per al dissabte o diumenge, el conegut com Museu Blau forma part del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona, al qual també pertany el Jardí Botànic, el Laboratori de Natura i el Museu Martorell.

Tota la informació per a visitar el Museu Blau de Barcelona

Inaugurat l’any 2011, el Museu Blau es troba dins l’edifici del Fòrum, cap visible del “Fòrum Universal dels Cultures” que va tenir lloc l’any 2004 a Barcelona i que gràcies als seus 9000m2 de superfície, repartits en dues plantes, resulta un lloc idealper a exposar la seva magnífica col·lecció.

Col·lecció permanent del Museu Blau de Barcelona

La col·lecció permanent principal del Museu Blau, Planeta Vida, se centra en la coneguda com a teoria evolutiva Gaia. Gràcies a ella el visitant pot conèixer la manera en què es va formar la Terra i seguir la seva evolució fins a arribar als nostres dies.

esquelet balena del Museu Blau

Una altra de les col·leccions permanents és Terra Avui, en la qual s’exposen 4.500 peces de les gairebé 3.000.000 que conformen el fons museístic del Museu Blau. D’aquesta part del museu, destaquen els animals dissecats, des d’insectes diminuts fins a grans mamífers, que exposats en les seves vitrines solen centrar l’atenció dels nens i també dels no tan nens. Les exposicions “Biografia de la Terra” i “Laboratoris de la Vida” així com l’espai “Niu de la Ciència”, enfocat a nens de 0 a 6 anys, completen la col·lecció permanent del museu.


Malgrat tots els atractius del Museu Blau que us hem comentat, sense cap dubte la veritable icona del museu és l’esquelet d’una balena de 20 metres que penja del sostre del vestíbul. La seva presència sorprèn més d’un, sobretot als nens, que solen quedar-se atònits. Es tracta d’una balena que va aparèixer a la platja de Llançà, en la Costa Brava, l’any 1862.

Exposicions temporals, activitats i molt més al Museu Blau

El Museu Blau és un museu molt actiu programant exposicions temporals i activitats infantils. Aquestes activitats per als més petits solen estar relacionades amb la realització de tallers on els nens tenen l’oportunitat de familiaritzar-se amb la ciència i la naturalesa, al mateix temps que aprenen i es diverteixen.

exposició temporal Animalarium

Cal destacar que el museu compta amb altres serveis d’interès, com la mediateca, una sala d’actes utilitzada per a celebrar conferències i presentacions, i l’habitual botiga de regals de tot museu que es preï, en la qual es poden trobar una gran quantitat de productes relacionats amb la naturalesa i la ciència, enfocats sobretot a satisfer els gustos dels més petits de la casa.

Recomendación a la hora de visitar el Museu Blau

Cada primer diumenge de mes el Museu Blau organitza una jornada de portes obertes que permet visitar el museu gratis. Molt interessant i convenient a l’hora de pensar en un pla familiar.

Tot i que el primer diumenge de mes l’entrada al museu és gratis, no solen organitzar-se aglomeracions. Així que tret que coincideixi amb alguna activitat extraordinària es pot gaudir d’una visita tranquil·la.

La resta de diumenges del mes la visita és gratuïta a partir de les 15:00h.

Galeria de fotos

On es troba el Museu Blau de Barcelona? Mapa i com arribar


Mapa de Barcelona

Adreça

Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 (Parc del Fòrum), Barcelona.

Horari d’octubre a febrer

De dimarts a divendres: de 10:00h a 18:00h.

Dissabte: fins a les 19:00h.

Diumenges i festius: de 10:00h a 20:00h.

Horari de març a setembre

De dimarts a dissabte: de 10:00h a 19:00h.

Diumenges i dissabtes: de 10:00h a 20:00h.

Tancat: tots els dilluns (excepte els festius), l’1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i el 25 de desembre.

Preu de l’entrada

Adults: 6€.

Reduïda: 2,70€ per a joves de 16 a 29 anys, majors de 65 anys, famílies amb un màxim de dos adults, persones en situació de desocupació, posseïdors del carnet de família nombrosa, família monoparental, carnet de Biblioteques de Barcelona o grups de més de 10 persones.

Gratis: menors de 16, membres de ICOM, professors acreditats, periodistes i posseïdors de la targeta rosa gratuïta.

Com arribar?

Metro: El Maresme-Fòrum (línea 4).

Tramvia (TRAM): Parada Fòrum (T4).

Autobusos: línies 7, 36, 43, 99, H16 i Bus Turístic (ruta verda).

Llocs d’interès pròxims

Zona de Banys del Fòrum
Platja de Barcelona
Diagonal Mar

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright