música en viu i concerts a Barcelona

Actualització 01 juny 2023

A l’hora de gaudir de la bona música en general i més concretament de la música en viu i de tot tipus de concerts, Barcelona compta amb moltes atractives opcions; sales de concerts, festivals musicals, grans escenaris i discoteques. Així doncs, en funció de les característiques de l’esdeveniment i del cantant, grup o Djs, l’escenari escollit per fer els concerts i actuacions musicals varia.

El mateix succeeix a l’hora de decidir el tipus de nit que es vol passar, si una més tranquil·la en alguna sala de concerts intimista de la ciutat, assistir a una sessió d’algun famós DJ en una discoteca, gaudir de les increïbles sensacions que es viuen durant els fantàstics festivals musicals que tenen lloc a la ciutat i província de Barcelona, etc.

Festivals de música a Barcelona

Sens dubte, un dels punts forts de Barcelona pel que es refereix a l’apartat musical és el dels festivals de música. I és que, al llarg de tot l’any i especialment durant els mesos de primavera i estiu, es programen un gran nombre de festivals musicals.


En el cas de que els festivals que s’organitzen a la ciutat i província de Barcelona us resultin pocs, una excel·lent opció és la de fer una petita escapada i aprofitar per assistir a algun dels festivals musicals que s’organitzen per tota Catalunya. Tota la informació la trobareu a la secció específica que hem preparat.

Festivals de Música a Barcelona i Catalunya

Festivals de Música de Barcelona y Cataluña

Música en viu a sales i locals de concerts

Ideals per prendre alguna cosa amb els amics o amb la parella mentre s’escolta bona música, les sales de concerts són una excel·lent alternativa a les típiques discoteques.

Aquests locals es poden classificar en dues categories; a la primera es troben les sales més grans, especialment dissenyades per albergar concerts d’un aforament considerable, mentre que a la segona es troben els locals més petits i intimistes, on fins i tot es pot gaudir del concert asseguts tranquil·lament a les taules.


No es pot parlar de millors ni de pitjors sales i locals de concerts en funció de la seva capacitat d’aforament, ja que el tipus de concerts que solen oferir són molt diferents. L’elecció que ens permeti passar una entretinguda, agradable o divertida nit només dependrà de la vetllada que es vulgui passar i del tipus de concert al que es vulgui assistir.

Sales i locals de concerts a Barcelona

Museus i esdeveniments culturals musicals

Com a complement als concerts i actuacions musicals, tot bon melòman no hauria de deixar de perdre’s alguns dels esdeveniments culturals relacionats amb el món de la música que s’organitzen al llarg de l’any a Barcelona, entre els que hi destacuen la Fira del Disc i diverses exposicions temporals que solen programar-se en certs museus i centres cívics de la ciutat.

Museu de la Música de Barcelona

Museu de la Música de Barcelona

+Info

Fira del Disc de Barcelona

Fira del Disc de Barcelona

+Info

Un altre lloc de visita obligada, és el fantàstic Museu de la Música de Barcelona, que compta amb una gran quantitat d’instruments musicals de diferents tipus i èpoques en exposició i que serveix per entendre molt millor els orígens i l’evolució de la música. Tot això gràcies a la seva rica col·lecció permanent i a les molt interessants exposicions temporals que es realitzen.

Concerts en grans escenaris musicals de Barcelona

La immensa majoria dels grans artistes del panorama musical, tant nacionals com internacionals, solen aprofitar la seva gira anual per fer una o, fins i tot, un parell d’actuacions a la nostra ciutat.

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana

+Info

Estadi Olímpic Lluís Companys

Estadi Olímpic de Barcelona

+Info

Palau Sant Jordi

Palau Sant Jordi

+Info

A l’hora d’escollir el lloc on fer-ho, solen optar per algun dels icònics escenaris de Barcelona que ofereixen una espectacular acústica, cas per exemple del Palau de la Música Catalana o del Gran Teatre del Liceu, o per algun escenari de majors dimensions, com el Palau Sant Jordi o l’Estadi Olímpic Lluís Companys, tots dos a Montjuïc.

Concerts a discoteques i locals musicals de Barcelona

Tot i que de tant en tant sí que se celebren concerts a l’ús a l’interior d’algunes discoteques, no sol ser el més habitual. El que sí és molt corrent, és que se celebrin sessions en viu amb DJs. A més a més, de vegades, algunes discoteques celebren esdeveniments que compten amb Djs de gran renom internacional, amb el que la festa està més que assegurada.

Discoteques i locals musicals de Barcelona

discoteques de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright