Museu Marítim de Barcelona

Actualització 01 juny 2023

Com a bona ciutat marítima que és, Barcelona compta amb el seu propi Museu Marítim, el MMB. La seva ubicació no podria ser millor, ja que es troba a l’interior de les antigues Drassanes Reials i a molt pocs metres del mar.

Com a recomanació us suggerim que, tot i que no tingueu intenció de visitar el MMB, us hi apropeu per gaudir de la magnificència d’una de les edificacions històriques més antigues i millor conservades de Barcelona.

Les Drassanes Reials de Barcelona: L’edifici del Museu Marítim

Les Drassanes Reials de Barcelona, per si mateixes, constitueixen un element propi del museu i un imant que aconsegueix atreure fins al seu interior a molts transeünts que encara dubten si entrar-hi o no. Les Drassanes es van projectar a finals del segle XIII per mandat de Pere III el Gran amb la finalitat de construir i dur a terme els treballs de manteniment de les galeres que actuaven al servei de la corona.


Durant els 5 segles posteriors, les 8 grans naus de la construcció original es van anar ampliant, fins arribar a un total de 16.

La zona exterior de les Drassanes Reials

exterior Drassanes Reials

Gran part de l’encant de les drassanes pot ser observat des del seu exterior, i és que part de la seva estructura la conforma l’antiga muralla medieval de la ciutat, amb la torre i el conegut com a Portal de Santa Madrona (una de les portes per on, durant l’Edat Mitjana, les persones accedien al recinte emmurallat de Barcelona) com a elements més destacats.

En un extrem de la part superior del conjunt de les Drassanes Reials es troben els Jardins del Baluard que poden visitar-se (encara que amb un horari reduït).

Horari Jardins del Baluard: 1er y 3er diumenge de mes d’11:00h a 14:00h.

Un altre exemple de la importància arquitectònica i històrica de les Drassanes Reials és el fet que des de l’any 1937 formin part del Registre de Patrimoni Històric, Artístic i Científic de la Generalitat de Catalunya i des de l’any 1976 tinguin la consideració de Monument Històric – Artístic per part del Govern d’Espanya.

La visita al Museu Marítim de Barcelona

Després d’uns importants treballs en l’adequació de tot el conjunt de les Drassanes Reials, el Museu Marítim de Barcelona llueix amb tot l’esplendor que mereix. La visita al MMB es divideix en la col·lecció permanent, les exposicions temporals que es programen i la possibilitat de pujar al Pailebot Santa Eulàlia.


A més a més, el museu compta amb una tenda on trobar regals originals relacionats amb el mar i la Barcelona marítima i d’un bar amb una bonica terrassa exterior.

Detallas de la visita al MMB

Preus

Entrada general: 7,00€ (col·lecció permanent + exposicions temporals + pailebot).
Reduïda: 3,50€ (persones en atur, estudiants menors de 25 anys, persones majors de 65 i posseïdors del Carnet Jove).
Grup: 5,50€ (+ de 10 integrants).
Gratis: diumenges a partir de les 15:00h i menors de 17 anys.

Horaris

De dilluns a diumenge: de 10:00h a 20:00h.
24 i 31 desembre: de 10:00h a 15:00h.
Tancat: 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre.

Accés només al Pailebot

General: 3,00€.
Reduïda: 1,00€.
Grups: 1,00€ (+ de 10 integrants).

* Per altres possibles casos en els quals és possible obtenir un descompte en l’entrada al museu o fins i tot accedir-hi gratis us suggerim preguntar just abans de comprar l’entrada.

La col·lecció permanent del Museu Marítim de Barcelona

La cuidada ambientació i la característica il·luminació de l’espai aconsegueixen submergir al visitant dins del món marí. La col·lecció permanent és molt rica en quant al nombre de peces exposades.


Algunes d’elles són maquetes cuidades fins al mínim detall mentre que d’altres són embarcacions originals, moltes d’elles de gran valor històric.

El Pailebot Santa Eulàlia
pailebot Santa Eulàlia

Amb l’entrada al MMB s’inclou també la visita al Pailebot Santa Eulàlia, que està atracat al Moll de la Fusta del Port Vell. Es tracta d’un Pailebot (embarcació de vela que pot utilitzar-se per a diferents finalitats: com a mercant, iot d’esbarjo o de pesca) de l’any 1918 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Horari d’estiu: de dimarts a diumenge (i els festius) de 10:00h a 20:00h.
Horari d’hivern: de dimarts a diumenge i festius de 10:00h a 17:30h.
Tancat: els dilluns, 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre.

La peça que més crida l’atenció al visitant per la seva considerable grandària, que ocupa gran part de la nau central, és una maqueta a tamany real de la Galera Reial de Don Joan d’Àustria.

Realitzada l’any 1970, recrea amb gran precisió i detall el que fos vaixell almirall de la flota de la Santa Lliga (formada per Espanya, la República de Venècia, els Estats Pontificis i Malta) que va participar el 7 d’octubre de 1571 en la coneguda com a Batalla de Lepant i que els va enfrontar a l’armada de l’Imperi Otomà.

Ictíneo I: Un submarí “made in Barcelona”
submarí Ictíneo

A la petita plaça on es troba la terrassa del bar del MMB, és possible observar una reproducció, a tamany real, de l’Ictíneo. Es tracta de la primera versió del submarí projectat l’any 1858 per l’enginyer català Narcís Monturiol i que va ser botat de forma oficial l’any 1859 al Port de Barcelona.

Exposicions temporals i activitats al Museu Marítim de Barcelona

El museu sol oferir 2 o 3 activitats temporals al mateix temps, sempre relacionades amb el món marítim. Al mateix temps, s’intenta buscar la diversitat de les exposicions, raó per la qual es poden trobar exposicions de tot tipus; Des de les que exhibeixen maquetes històriques i específiques sobre diferents embarcacions, fins a les que exposen tot tipus d’artilugis aquàtics i, fins i tot, les que fan referència a joguines infantils.

Totes aquestes exposicions miren de recolzar-se en les arts escèniques (pintures, fotografies, documentals, etc) per millorar l’experiència del visitant. A més a més, el museu és molt prolífic prolífic a l’hora d’organitzar o promoure diferents activitats, moltes d’elles dirigides als més petits.

El MMB és ideal per visitar amb nens

El fet que el MMB sigui un museu on es poden veure vaixells, on l’aspecte visual és molt important i on, fins i tot, es pot pujar al Pailebot Santa Eulàlia (atracat al Moll de la Fusta), fa de la visita una activitat ideal per fer amb nens.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa de Barcelona

Adreça

Avinguda de les Drassanes s/n, Barcelona

Horari de visita del Museu

La informació s’ofereix més amunt.

Preu de l’entrada

La informació s’ofereix més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Drassanes (línia 3) i Paral·lel (línies 2 i 3).

Autobusos: línies 21, 59, 91, 120, D20, H14, V11, V13 i bus turístic.

A peu: podeu arribar a peu si us trobeu a la part mitjana o baixa de La Rambla o pels voltants del Poble Sec.

Llocs propers d’interès

Monument a Cristòfor Colom de Barcelona
Les Rambles
Las Golondrinas
Centre d’Arts Santa Mònica
Museu de Cera de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright