Sant Pau del Camp

Actualització 12 ag. 2023

Situada al barri del Raval, en ple centre de Barcelona, l’església de Sant Pau del Camp és un dels escassos exemples del romànic català que encara perduren a la ciutat. El seu nom prové de la situació en la qual es va construir l’any 911, fora de les muralles de la ciutat i per aquell llavors en una zona on tot eren camps.

Tota la informació sobre aquesta església Medieval de Barcelona

En els seus inicis, l’actual església de Sant Pau del Camp fou un monestir benedictí. Malgrat els aproximadament 100 anys en els que el monestir va estar abandonat, després de les destrosses provocades pel pas de les tropes d’Almansor l’any 985, finalment va ser reconstruït i els monjos hi van acabar tornant. El monestir va romandre actiu fins a l’any 1835, moment en el que es va fer efectiva l’anomenada desamortització de Mendizábal per les quals s’obligava l’església a desprendre’s de diverses de les seves propietats.

Malgrat que es tracta d’una església d’origen romànic, el fet que sofrís algunes reformes i que el monestir s’anés ampliant amb el pas dels anys fa que alguns dels elements que trobem en ella siguin d’altres estils, com és el cas de la façana visigótica de l’entrada de l’església, que data dels segles XIII i XIV.


Abans d’entrar a l’església us recomanem que recorreu el pati exterior, antic cementiri de l’església. En fer-ho, si us allunyeu una mica de l’església podreu observar que aquesta es va construir en forma de creu grega. Si doneu la volta a l’església, podreu observar els seus tres absis, que compten amb alguns elements arquitectònics de gran interès, com l’ús que es va fer de les bandes llombardes, decorades amb rostres de persones, animals fantàstics i tot tipus de vegetals.

Visites a Sant Pau del Camp

L’església es troba dins d’un petit recinte protegit per un reixat. Entrar a aquest recinte, així com a l’interior de l’església durant l’horari de misses és gratis però us aconsellem que opteu per realitzar la visita guiada o pagar per accedir a la visita de pagament a l’interior de l’església i al claustre, un dels elements més impressionants d’aquesta petita església.

Sant Pau del Camp

Entrades església i claustre de Sant Pau del Camp

Comprar

Visita bàsica o visita guiada

Barcelona Turisme

Visita normal

D’octubre a juny: de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h. Dissabte i festius de 10:00h a 13:00 i de 15:00 a 18:00h.
Juliol, agost i setembre: de dilluns a divendres de 10:00h a 13:30h i de 15:00h a 18:00h. Dissabtes i festius de 10:00h a 13:00h i de 15:00h a 18:00h.
Preu de l’entrada: 5€.
Entrada reduïda: 4€ (jubilats, nens menors de 8 anys i estudiants menors de 25).

Visita guiada

Horari: Dissabtes a les 13:00h.
Preu de l’entrada: 9€.
Entrada reduïda: 8€ (jubilats, nens menors de 8 anys i estudiants menors de 25).

La visita guiada és la millor opció

Des de irBarcelona us recomanem que feu la visita guiada a l’església ja que sens dubte s’arriba a conèixer molt més i millor la història particular de l’antic monestir i actual església de Sant Pau del Camp amb diverses pinzellades històriques sobre la Barcelona i la Catalunya de diferents èpoques.

L’interior i el claustre romànic de Sant Pau del Camp

En accedir a l’interior de l’església podreu confirmar que la sensació que transmetia de ser una església de petites dimensions és real. Com a punts més interessants, arquitectònica i històricament parlant, destaquen la sala capitular gòtica, el claustre romànic i la làpida de Guifré Borrell (Wifredo II Borrell).


Gràcies al seu perfecte estat de conservació, el claustre romànic de Sant Pau del Camp és considerat com un dels millors de tota Catalunya. Si a això li afegim la singularitat de les formes dels seus arcs, de clara influència musulmana, fan que es tracti d’un claustre únic en tota Europa.

claustre Sant Pau del Camp

Molts dels capitells de Sant Pau del Camp són de l’època coríntia, tot i que d’altres són els capitells romànics originals del monestir. En tots ells es pot apreciar el gran detall i cura que es va tenir en la seva decoració, plens de representacions bíbliques i de formes animals i vegetals. Al voltant del claustre es poden observar una sèrie de tombes, la immensa majoria d’elles pertanyents a nobles de l’època que, a l’ésser en vida grans benefactors del monestir, se’ls atorgava el privilegi de ser enterrats a l’interior de l’església.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

c/ de Sant Pau 101, Barcelona.

Visites

La informació es troba més amunt.

Com arribar?

Metro: Paral·lel (línies 2 i 3).

Autobusos: línies 20, 21, 36, 64 y 91.

A peu: Es troba a menys de 100 metres de la Rambla del Raval. Us aconsellem arribar a peu si us trobeu passejant pel centre de la ciutat.

Llocs propers d’interès

Rambla del Raval
Museu Marítim de Barcelona
La Rambla
Mirador de Cristòfor Colom de Barcelona
Gran Teatre del Liceu

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright