Actualització 15 maig 2024

Us ve de gust descobrir les millors propostes i plans per a fer gratis a Barcelona? Doncs bé, malgrat que la nostra ciutat no és precisament barata, afortunadament és molt rica pel que fa a la programació d’activitats gratuïtes de tota mena.

Així que, tingueu els gustos que tingueu i us aixequeu tant amb el peu esquerre com amb el dret, segur que trobeu el vostre pla ideal que us permetrà visitar i/o viure gratis Barcelona en el millor mode possible.

Les millors propostes, idees i plans per a visitar Barcelona gratis

El propòsit d’aquest article sobre la Barcelona gratis no és un altre que el de seleccionar per a vosaltres els millors plans disponibles a la ciutat que us permetin gaudir de la mateixa sense gastar ni un sol euro a més de proposar-vos una sèrie d’idees enfocades en aquest sentit.

Visitar gratis els museus de Barcelona el diumenge

Quan exactament?: Un bon nombre de museus de Barcelona que obren el diumenge ofereixen la visita gratis. Això sí, normalment només a partir de les 15:00h, a excepció del 1r diumenge de cada mes.

Quins museus obren gratis?: Solen ser museus de gestió pública i no de museus privats. Per a obtenir un llistat complet de quins museus es poden visitar gratis el diumenge, us animem a visitar la nostra secció específica en la qual trobareu tota la informació detallada.


Jornades de portes obertes a Barcelona

Aprofitant uns certs dies festius o dates assenyalades, museus, monuments i centres culturals i artístics de Barcelona organitzen una jornada de portes obertes que permet visitar gratis les seves instal·lacions i col·lecció museística.

A continuació us oferim un llistat d’alguns d’aquests dies festius en els quals és possible visitar diversos llocs d’interès de Barcelona sense gastar un sol euro.

Sant Jordi Barcelona

Sant Jordi

Festa del libre i de la rosa

Carrers i places de Barcelona

23 d’abril

Totes les visites gratis a Barcelona per Sant Jordi

Ou Com Balla Barcelona

Ou com Balla

Festa tradicional

Claustres d’esglésies i altres escenaris

30 maig – 2 juny 2024

19 juny – 22 juny 2025

Visites gratis durant les Festes de La Mercè, Santa Eulàlia i la Diada

Durant la celebració de la Festa Major de La Mercè (24 de setembre) i les Festes de Santa Eulàlia (12 de febrer), considerada com la Festa Major d’hivern de la ciutat, diversos museus i centres culturals de Barcelona obren gratis les seves portes.

Alguns dels museus que participen en aquesta iniciativa ho fant mitjançant la celebració d’una única jornada de portes obertes el dia festiu d’aquestes festivitats, però altres, sempre en funció del calendari de cada any, aprofiten per a ampliar a més dies la iniciativa.

Festa Major de Barcelona La Mercè

Festes de La Mercè

Festa Major de Barcelona

Carrers i places de Barcelona, sobretot del centre de la ciutat.

24 de setembre

Festes de Santa Eulàlia Barcelona

Festes de Santa Eulàlia

Festa Major d’hivern de Barcelona

Barris de Barcelona (concentrat en el districte de Ciutat Vella)

12 de febrer

logo irBarcelona

11 de Setembre

Properament

Diada Nacional de Catalunya

Diversos escenaris de Barcelona

11 de setembre

Centres expositius gratis a Barcelona

A Barcelona hi ha centres culturals i artístics que, en funció de la seva idiosincràsia, programen exposicions temporals de temàtiques diverses i la visita de les quals és gratis tots els dies de l’any en què obren les seves portes.

Gran part de l’encant d’aquests centres radica en el fet que, en programar exposicions temporals, aquestes canvien cada certs mesos, per la qual cosa es poden visitar dues o tres vegades a l’any.

A més de l’interès de la pròpia mostra o mostres que estiguin en programa, solament per veure l’interior del propi edifici en el qual s’exposen, la visita ja val la pena. Això és pel fet que solen ser llocs de gran valor històric i cultural de la ciutat.

logo irBarcelona

Palau de la Virreina: Centre de la Imatge

Exposicions temporals d’art contemporani

logo irBarcelona

Palau Robert

Sempre compta amb 2 o 3 exposicions en programa de diversa temàtica

logo irBarcelona

Centre d’Arts Santa Mònica

Antic convent que en l’actualitat s’utilitza com a centre interdisciplinari d’art contemporani

logo irBarcelona

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Mostres fotogràfiques temporals relacionades amb la ciutat de Barcelona

logo irBarcelona

La Capella

Espai històric pertanyent al Institut de Cultura de Barcelona que programa mostres d’artistes emergents

Els mercats ambulants de Barcelona

L’accés a la majoria dels mercats ambulants de Barcelona és gratuït, comptant amb destacades excepcions, com el cas de All Those Food Market, Festivalet, Palo Alto Market i algun pop up market més.

El parany d’anar a un dels mercats ambulants que es programen als carrers i places de Barcelona, així com en algun lloc icònic, radica en el fet que és gairebé impossible sortir sense acabar comprant alguna cosa, motiu pel qual si no voleu gastar diners, potser no és la millor de les propostes :P.

Teatre i espectacles musicals gratis gràcies a Barcelona Districte Cultural

De què es tracta: Barcelona Districte Cultural és una proposta cultural que pretén portar el teatre, la música i altres arts escèniques a tots els barris de Barcelona i, a més, de forma totalment gratuïta.

Imprescindible reservar: Malgrat que les entrades són gratuïtes, és imprescindible reservar-les online de forma anticipada. En alguns casos les entrades volen, així que no perdeu temps.

En diversos escenaris: Gairebé totes les obres que participin en Barcelona Districte Cultural es solen poder veure en diferents escenaris (ateneus, auditoris, centris cívics, etc.), per la qual cosa us convidem a buscar el que millor us quadri per data i/o lloc.

També per a nens: diversos espectacles teatrals estan enfocats en l’entreteniment i diversió dels més petits de la casa, per aquesta raó és un excel·lent pla per a gaudir en família d’una jornada diferent.

Concerts, oci, cultura i tradicions durant les festes Majors de Barcelona

festes populars i tradicions a Barcelona i Catalunya

Durant les festes majors dels diferents barris de Barcelona, es programen multitud d’activitats gratuïtes, sobretot centrades en la tradició i cultura popular.

Així doncs, durant les festes majors és possible gaudir de balls, concerts, “correfocs”, “gegants i capgrossos”, “diables”, etc.

Edificis d’interès històric i arquitectònic gratis durant el 48H Open House Barcelona

Festival Arquitectura 48H Open House Barcelona

Segurament, 48H Open House Barcelona és un dels esdeveniments més esperats de l’any i de major èxit. Es tracta del festival d’arquitectura de la ciutat i durant el cap de setmana d’octubre en el qual se celebra s’obren al públic, de manera gratuïta i a través de visites guiades, diversos edificis i monuments d’interès històric, cultural i/o arquitectònic de la ciutat.

A molts dels edificis que participen en l’esdeveniment solament és possible accedir gràcies al 48H Open House Barcelona, convertint-se d’aquesta manera en una oportunitat única per a visitar el seu interior.

En molts casos són arquitectes els encarregats de comentar les visites guiades d’aquests edificis. D’aquesta manera es poden adquirir importants coneixements en finalitzar cadascuna de les visites. En el cas d’edificis relativament moderns, sol ser el propi arquitecte que el va projectar l’encarregat de realitzar la visita, un fet que, sense cap dubte, li atorga un valor afegit a aquesta.

Diversos esdeveniments que permeten gaudir gratis de Barcelona

Gaudir dels parcs i jardins de Barcelona

El Tibidabo i Montjuïc

Tant Montjuïc com el Tibidabo són dues muntanyes de la ciutat de Barcelona que alberguen un bon nombre de llocs d’interès per a gaudir d’una petita escapada per a fugir del soroll de la ciutat sense sortir d’ella.

A més de diversos parcs i jardins, molt nombrosos sobretot en Montjuïc, també és possible gaudir de magnífics miradors, diversos camins per a practicar senderisme, museus (gratuïts els diumenges i/o en altres jornades particulars) etc.

Parc del Laberint d’Horta

Parc del Laberint d'Horta

Si bé és cert que l’accés al Parc del laberint d’Horta és de pagament, el preu de l’entrada és gairebé anecdòtic, ja que és molt econòmic. A més, per si això no fos suficient per a atreure l’interès de ciutadans i turistes, la visita és gratuïta tant els dimecres com els diumenges.


Altres parcs i jardins de Barcelona: en el cas que us vingui de gust visitar un dels parcs i jardins repartits per la ciutat, us convidem a donar un cop d’ull a les nostres dues seccions específiques, on tant els parcs més espectaculars y los jardins més bonics de Barcelona.

Plans gratis a Barcelona per a fer amb nens i en família

En aquest article hem parlat de nombrosos plans gratis que són ideals per a realitzar amb nens. Tot i així, si esteu interessats en més proposades per a gaudir d’un dia en família, en la nostra secció específica sobre “què fer a Barcelona amb nens“, trobareu moltes més. Això sí, diverses d’elles són activitats de pagament.


Llocs curiosos, amb encant i/o sorprenents de Barcelona gratis

Visites guiades gratis a edificis històrics de Barcelona

Un dels majors encants a l’hora de visitar un edifici o lloc històric de Barcelona, és el de poder fer-ho a través d’una visita guiada. Doncs bé, en diversos casos a més és possible fer-ho de manera gratuïta.

Es tracta doncs, d’una de les millors maneres de conèixer part de la crònica de Barcelona a través de la història particular d’un edifici, ja que durant les explicacions de les visites guiades se sol posar en context el període històric i cultural de la ciutat durant la seva construcció i posterior canvi d’usos d’aquest.

Barcelona, un museu a l’aire lliure

Barcelona, igual que ocorre amb tota ciutat que tingui una llarga i rica història a la seva esquena, és el més semblant a un museu a l’aire lliure que un es pugui imaginar.

Per aquest motiu, una excel·lent idea per a viure i descobrir d’un mode totalment gratuït la ciutat, és la de recórrer la ciutat a través d’una sèrie de passejos pels seus carrers i places més icòniques i històriques.

Durant aquests passejos, us animem a alçar la vista per a admirar belles façanes amb detalls arquitectònics i escultòrics que segurament se us havien passat per alt en anteriors ocasions i acostar-vos a les nombroses escultures urbanes que poblen tota la ciutat.

Carrers i places de Barcelona d’interès

Escultures i estàtues urbanes a l’aire lliure

esculturas urbanas en Barcelona

Els millors passejos per Barcelona

Si us agrada caminar, a continuació us oferim informació sobre alguns dels millors passejos que es poden fer pels diferents barris i zones de la ciutat.

Es tracta d’un bon pla per a no gastar diners o, almenys, no massa, ja que quan un passeja s’exposa a unes certes temptacions, ja sigui degut a les botigues amb les quals ens acabem creuant com als bars i cafeteries que segurament aconseguiran que entrem a prendre alguna cosa.

Altres llocs de pagament de Barcelona que es poden visitar gratis, a vegades

Properament online.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright