Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona

Actualització 13 febr. 2024

El Museu Europeu d’Art Modern o MEAM, va obrir les seves portes a Barcelona l’any 2011 i des de llavors s’ha anat fent un espai en l’àmplia escena cultural i museística de la ciutat, gràcies sobretot a la qualitat de les obres exposades a la seva col·lecció permanent i al valor afegit que li atorguen les seves cuidades exposicions temporals.

Tota la informació per visitar el MEAM Barcelona

A tots aquells que recelen davant un museu en el qual en el seu nom s’inclouen juntes les paraules ‘art’ i ‘modern’, pensant que solament es trobaran amb pintures abstractes, obres en ocasions inintel·ligibles, videoart i tot tipus d’experiments artístics, totalment respectables però més propis dels museus d’art contemporani, dir-los que res d’això es trobaran al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona.

Entrades per visitar el Museu Europeu d’Art Modern

Museu Europeu Art Modern

Entrades Museu Europeu d’Art Modern

Comprar

-5% online

Barcelona Turisme

La col·lecció del MEAM de Barcelona

I és que el MEAM és un museu centrat en l’exposició d’obres d’art figuratives, tant pintures com escultures, el període de les quals abasta des de finals del segle XIX fins al segle XXI i en les quals gràcies al seu realisme, se sigui un expert en art o no, és fàcil captar la seva expressivitat i, en conseqüència, entendre encara que sigui en part, què volia transmetre l’artista quan les va realitzar.


El primer que s’observa quan s’accedeix al MEAM és un petit pati interior on destaca la presència d’una sèrie d’escultures que ens ofereixen una petita pinzellada de les col·leccions que ens trobarem al llarg de les seves quatre plantes.

Col·leccions d’Art Modern del MEAM

Art Contemporani Figuratiu
Escultura Moderna del Segle XX
Col·lecció d’Art-Déco
Escultura catalana del Segle XX

A més de la pròpia col·lecció del museu, cal destacar la petita sala central de la planta noble, lloc en el qual se solen realitzen les diferents activitats i esdeveniments i on es poden observar pintures i elements decoratius a les parets i al sostre, tots ells originals i completament restaurats.

Concerts i altres activitats i esdeveniments al MEAM

A més de promoure l’art figuratiu amb la seva col·lecció permanent i diferents exposicions temporals, el MEAM té un gran interès en organitzar tot tipus d’activitats culturals que acostin als ciutadans i turistes al museu, sent la gran protagonista d’aquestes iniciatives la música.

En aquest àmbit es realitzen diversos concerts d’estils musicals molt variats (blues, música catalana, fusió llatina, música barroca, música ètnica, música clàssica, etc.)

concerts al MEAM

Concerts al MEAM (música clàssica, jazz, blues, fusió llatina, ètnica…)

Comprar

Inclou la visita al museu

Barcelona Turisme

També s’organitzen visites escolars per a iniciar als més petits en un art modern molt més pròxim i intel·ligible així com diverses conferències sobre art i algunes presentacions de llibres.

Una bona mostra de l’interès del museu per aconseguir fidelizar als seus visitants són els seus carnets de Lliure Accés i Amic del MEAM que, amb unes condicions diferents per a cadascun, permeten al que ho adquireixi accedir al museu de forma continuada per un preu molt reduït.

Visites guiades al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona

El museu programa visites guiades en català els dissabtes i diumenges, tot i que aquestes també es poden realitzar en castellà o anglès si se sol·licita de manera expressa. A més, també és possible organitzar visites especials per a grups, en català, castellà i anglès i fins i tot si se sol·licita amb la suficient antelació en altres idiomes com el francès o fins i tot rus o japonès.

Recomanació a l’hora de visitar el MEAM

Malgrat que en el petit pati interior del museu hi ha unes cadires i alguna petita taula on poder descansar, des de irBarcelona us recomanem que us acosteu a l’encantador i tranquil Cafè Sabor, situat al número 7 del mateix carrer del museu, on es pot prendre alguna cosa al mateix temps que us relaxeu abans o després de la visita al MEAM.

L’edifici del Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona

El MEAM es troba en un dels estrets i laberíntics carrerons del cèntric barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera-Born, molt a prop del Museu Picasso.

El lloc triat per projectar el museu va ser el Palau Gomis, un magnífic palau de finals del segle XVIII, el nom del qual el pren de Francesc Gomis, el ric comerciant de merceria que el va manar construir.

pintura i escultura al MEAM

Al llarg dels seus més de 200 anys d’història, el palau ha tingut diversos propietaris i ha sofert importants modificacions arquitectòniques, sent la més important la divisió en dos parts l’any 1855 degut a la projecció del carrer Princesa.

Durant els primers anys del segle XX el seu interior es va adequar com a habitatge, moment en el que es van afegir diversos elements modernistes, i a la fi del mateix segle es va realitzar una important remodelació de la planta noble.

L’any 2006 la Fundació dels Arts i els Artistes es va fer amb la propietat del Palau Gomis i va dur a terme una profunda remodelació de l’edifici per a adequar l’ambient com a seu del MEAM.

Galeria de fotos

Mapa i com arribar al MEAM


Mapa de Barcelona

Adreça

c/ de la barra de Ferro, 5, Barcelona

Horari de visita

De dimarts a diumenge: de 11:00h a 19:00h.

Tancat: els dilluns, l’1 de gener i el 25 i 26 de desembre.

Preu de l’entrada

General: 13€.

Reduïda: 10€ (estudiants, jubilats i discapacitats).

Gratis: nens menors de 10 anys.

Visita guiada

General: 16€. Dissabte a les 12:00h (reserva prèvia).

Reduïda: 13€. Dissabte a les 12:00h (reserva prèvia).

Menors de 10 anys: 7€.

Com arribar?

Metro: Jaume I (línia 4).

Autobusos: línies 39, 40, 42, 45, 51, 120, H14, H16, V15, V17 i autobús turístic.

A peu: en ple barri del Born es pot arribar caminant des de qualsevol punt de la zona, fins i tot del Barri Gòtic o la Barri de la Barceloneta.

Llocs propers d’interès

Museu Picasso de Barcelona
Museu de la Xocolata de Barcelona
Parc de la Ciutadella de Barcelona
Museu Etnològic i de Cultures del Món
El Born Centre Cultural i de la Memòria

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright