Actualització 11 maig 2024

Des de fa relativament poc temps, s’han posat molt de moda les Experiències Immersives a Barcelona, convertint-se d’aquesta manera en una de les propostes més interessants i buscades per tots aquells que vulguin passar una estona entretinguda i diferent.

Experiència Immersiva destacada a Barcelona

Experiència immersiva de bombolles Bubble Planet

Bubble Planet Barcelona experiència inmersiva

Fantàstica experiència immersiva i interactiva per a totes les edats

Realitat virtual, jocs i bones dosis de diversió

A partir de maig de 2024

Espai Inmersa

En el cas de les exposicions immersives, es tracta d’un excel·lent mode de revisitar la figura i obra d’un artista o personatge de gran rellevància o de fer el propi amb un fet històric. Per contra, també es programen experiències immersives enfocades a traslladar al visitant a un món màgic, oferint-li un entreteniment visual, musical i/o interactiu per a gaudir d’una activitat diferent en bona companyia.

Les millors experiències immersives i exposicions interactives a Barcelona en programa

Exposició Sorolla Barcelona

Exposición sobre Sorolla a Barcelona

Entrades

Exposició immersiva sobre el pintor Joaquín Sorolla

Fins al 15 de setembre de 2024

Centre d’Arts Amatller

exposició Tutankamon Barcelona

Exposició immersiva Tutankamon

Entradas

Exposició immersiva sobre el gran faraó de l’antic Egipte

Fins al 30 de juny de 2024

IDEAL Centre d’Arts Digitals

El Laberint de Tim Burton a Barcelona

El Laberint de Tim Burton

Entrades

Exposició immersiva sobre la figura i obra del director Tim Burton

Fins al 16 de juny de 2024

Palau Victò Eugenia (Montjuïc)

logo irBarcelona

Bolero de Ravel

Entrades

Exposició immersiva amb tecnologia de Realitat Virtual per a submergir-se en l’hipnòtic i famós balero del compositor francès Maurice Ravel

Fins al 31 de desembre de 2024

CaixaForum Barcelona

logo irBarcelona

Concerts Candlelight a Barcelona

Entrades

Concerts de diferents estils musicals a la llum de les espelmes

Periòdicament

Diversos espais icònics i/o amb encant de Barcelona

exposició World of Banksy

The World of Banksy

Entrades

Exposició immersiva sobre l’artista Banksy i la seva obra

Exposició permanent

Museu Banksy (antic Espai Trafalgar)

logo irBarcelona

Exposició immersiva Jules Verne

Pròximament

Submergeix-te en l’Univers del dramaturg francès interactuant amb les seves obres

A partir del 20 de setembre del 2024

IDEAL Centre d’Arts Digitals

logo irBarcelona

Genesis Barcelona

Entradas

Espectacle de llum totalment immersiu en un enclavament únic de Barcelona

Fins al 7 de juliol de 2024

Església de l’Escola dels Dominiques

Què solen oferir les exposicions i/o experiències immersives?

L’element comú per antonomàsia d’aquestes propostes immersives, tant exposicions com experiències de tota mena, és el d’intentar submergir al visitant i/o espectador perquè visqui, ja no en primera persona sinó com a part de la mateixa, l’activitat en qüestió. Per a això, i depenent de cadascuna de les propostes, es poden servir d’uns mitjans o altres per a aconseguir-ho.

Alguns dels mitjans i reclams usats per aquestes experiències

Ús de la tecnologia 3D
Realitat Virtual (VR)
Jocs interactius
Miralls i llums
Música i sons d’ambientació
Panells interactius

Tipus d’experiències immersives i exposicions interactives i per a qui estan pensades

Per a tots els públics: La gran varietat de propostes relacionades amb les experiències immersives que estan actualment en programa a Barcelona, fan que cadascun de nosaltres pugui trobar diverses que despertin el seu interès.

Ideals per a nens i famílies: Hi ha diverses experiències immersives que estan pensades per al gaudi dels nens i les famílies, encara que no solament.

Experiències immersives de mons màgics: Les experiències immersives pensades perquè les puguin gaudir al màxim els més petits de la casa, solen oferir mons màgics i plens de colorit. Aquestes propostes, malgrat, segurament, tenir com a públic objectiu a les famílies, també solen atreure a molts grups d’amics de totes les edats, disposats a passar una estona divertida i allunyada de les propostes habituals.

Exposicions immersives de personatges famosos i/o històrics: Sol ser recurrent usar la figura d’un personatge històric per a crear una exposició immersiva que expliqui la seva figura i obra.

Exposicions solament per a erudits?: Les experiències que tenen com a protagonista a un personatge famós o a un fet històric, resulten d’interès per a tots aquells que ja estiguin interessats en el personatge en qüestió, la qual cosa els permet aprofundir en els seus coneixements al mateix temps que gaudeixen amb l’exposició. Malgrat això, aquestes experiències, gràcies a l’ús de tecnologia i normalment molt visuals, aconsegueixen atreure a un públic molt ampli que, potser, reusaria a priori una exposició molt més tradicional.

Són molt cares les experiències immersives i/o exposicions interactives?

Preus de l’entrada general: No solen ser propostes massa econòmiques i el preu d’una entrada general sol rondar entre els 12€ i els 20€. En algun cas puntual es poden trobar preus una mica inferiors i, fins i tot, una mica superiors, sobretot per a les exposicions immersives que desperten major interès.

Preus inferiors entre setmana: Assistir a la majoria d’experiències immersives, resulta menys costós entre setmana, per la qual cosa val la pena donar un cop d’ull a tots els preus i, si convé, intentar organitzar-se per a anar un dels dies de la setmana en què l’entrada tingui un cost inferior.

Descomptes: Els nens i joves fins a unes certes edats, així com els estudiants o jubilats, solen tenir descompte en el preu de l’entrada a l’hora de visitar les exposicions i experiències immersives.

Packs família: Normalment s’ofereixen packs per a famílies (habitualment 4 entrades, incloent com a mínim a dos adults), el que es tradueix en un interessant estalvi en el preu final.

Preus especials per a grups: En alguns casos, les experiències immersives ofereixen preus especials per a grups. Per aquest motiu, si teniu intenció de anar en un grup molt nombrós, us animem a informar-vos abans de comprar les entrades.

Entrades gratis: Els nens menors d’una certa edat, que varia en funció de cadascuna de les experiències immersives i/o exposicions interactives, tenen l’accés gratis sempre que vagin acompanyats per un adult.

Entrades VIP: Diverses experiències immersives ofereixen la possibilitat de comprar una entrada VIP, que en funció de cadascuna d’elles suposa obtenir uns beneficis o altres.

Quant temps solen estar en programa les experiències i exposicions immersives a Barcelona?

Durada de 3 a 6 mesos: En tractar-se d’experiències o exposicions que solen ser itinerants i no permanents ni exclusives del lloc on es programen, aquestes solen tenir una durada d’uns pocs mesos, rondant normalment els 3 o 6 mesos.

De quins factors depèn la seva durada?: El temps de la mateixa varia en funció de l’interès que desperta i en alguns casos, si l’èxit collit és superior a l’esperat, s’acaben prorrogant, aconseguint d’aquesta manera una durada major de la inicialment prevista.

Experiències immersives i exposicions interactives ja finalitzades a Barcelona

A continuació, incloem un llistat d’algunes de les experiències immersives que s’han programat a Barcelona al llarg dels últims mesos i que ja han finalitzat.

Frida Kahlo, la vida d’un mite
Harry Potter The Exhibition
El Món de Van Gogh
Dalí Cibernètic
error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright