Palau de la Generalitat de Catalunya

Actualització 21 juny 2023

En ple centre de Barcelona, concretament a la plaça de Sant Jaume es troba el Palau de la Generalitat de Catalunya, seu de la que, sens dubte, és la institució més important de Catalunya i just enfront d’un altre dels edificis institucionals més destacats de la ciutat, el de l’Ajuntament de Barcelona.

Què es fa en el Palau de la Generalitat?

El Palau de la Generalitat és el lloc on el President de la Generalitat es reuneix amb els seus consellers per prendre les decisions que afectaran a tot el territori de Catalunya així com als seus ciutadans. En alguna de les seves estances el President de la Generalitat rep a altres polítics, empresaris o representants d’entitats i organitzacions. També es realitzen rodes de premsa i declaracions oficials de cara als mitjans informatius.

L’Edifici del Palau de la Generalitat

façana Palau Generalitat Catalunya

Observant la façana de l’edifici del Palau de la Generalitat de Catalunya un es pot adonar que en ell comparteixen protagonisme diversos estils arquitectònics, i és que la construcció del palau es va allargar durant més de 200 anys, començant a principis del segle XV i finalitzant a medidados del segle XVII. És per això que en la seva façana, de marcat estil neoclàssic, es poden observar diverses mostres d’estil renaixentista, gòtic i barroc.


A tots aquests estils arquitectònics se’ls hi ha d’afegir un nou element a destacar, el de l’existència de les quatre columnes de granit de la façana. Unes columnes amb molta més història a les seves esquenes, ja que compten amb aproximadament 1900 anys d’antiguitat i provenen de l’antiga regió de Troia, l’actual Turquia.

Estances i llocs significatius del Palau

Pati dels Tarongers
La seva construcció data de mitjans el segle XVI. En aquest espai a l’aire lliure se solen celebrar diversos actes institucionals.

Claustre Gòtic
Es tracta d’un magnífic claustre d’estil gòtic.

Saló de Sant Jordi
També anomenat Saló Principal és l’espai del palau on tenen lloc alguns actes de gran rellevància.

Visita guiada al Palau de la Generalitat

visita guiada Palau de la Generalitat

Fer una visita guiada al Palau de la Generalitat és una possibilitat que turistes i fins i tot els propis ciutadans de Barcelona coneixen. I és que es tracta d’una de les visites més interessants que es poden fer a la ciutat. Com es tracta d’una seu seu activa de la major institució de Catalunya no es pot visitar de formen habitual. Així doncs, s’organitzen visites guiades gratuïtes només durant els matins del segon i del quart cap de setmana de cada mes. Per participar en aquestes visites guiades s’ha de fer la petició previament mitjançant la pàgina Web de la Generalitat de Catalunya.

Consells i informació per fer la reserva prévia

Es recomana fer la reserva a aquestes visites guiades amb certa antelació (però no superior als 6 mesos) i indicar dues possibles dates per si per a la primera d’elles no hi haguessin places disponibles.

Informació útil

Idiomes: català, castellà, anglès i francès
Durada: 1 hora (aproximada)
Preu: gratis.
Quan: 2º y 4º cap de setmana de mes

Durant la visita guiada, un guia oficial ens acompanya i ens explica la història del Palau de la Generalitat així com una sèrie d’interessants anècdotes, tant del propi edifici com d’algunes situacions que han tingut lloc en les seves estances. El recorregut té una durada aproximada d’una hora i es visiten gran part de les instal·lacions del palau.

Jonada de portes obertes a l’interior del Palau

També és possible visitar algunes estances del Palau de la Generalitat de Catalunya en dates assenyalades, com la de la Diada de Sant Jordi (23 d’abril), durant La Mercè (24 de setembre) i l’11 de setembre. Conjumina sí, us recomanem optar per l’opció de la visita guiada prèvia reserva ja que el nombre de gent que acudeix és menor i la visita es pot realitzar amb una major tranquil·litat i sense sofrir les llargues cues que solen produir-se els dies especials de portes obertes.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

Plaça de Sant Jaume 4, Barcelona.

Horari de les visites

Les visites es realitzen el segon i el quart cap de setmana de cada mes, sempre amb reserva prèvia.

Preu de la visita

Gratis.

Com arribar-hi?

Metro: Jaume I (linia 4) i Liceu (linia 3).

Autobusos: línies 14, 17, 19, 40, 45, 59 i autobús turístic.

A peu: Accessible a peu des de qualsevol punt del centre de la ciutat.

Llocs d’interès pròxims

Ajuntament de Barcelona
Plaça Sant Jaume
Palau Reial Major de Barcelona
Catedral de Barcelona
Museu Frederic Marès

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright