platges de Barcelona

Actualització 05 juny 2023

A Barcelona es comptabilitzen un total de 11 platges. Aquestes es troben molt pròximes entre si, separades en alguns casos únicament per un espigó, amb la qual cosa acaben resultant molt semblants les unes a les altres però tot i així continuen mantenint certes diferències que val la pena tenir en compte.

¿Què ens oferixen les platges de Barcelona?

El fet de trobar-se a plena ciutat les platges de Barcelona no tenen l’encant paradisíac d’altres platges més apartades, però malgrat no poder-se comparar amb aquelles petites cales amb encant de certs pobles si que es pot gaudir en elles d’un fantàstic dia de platja amb l’avantatge de no haver-se de desplaçar fora de la ciutat.

amics fent un pícnic a la platja

Recomanacions per anar a la platja a Barcelona

Durant els mesos que fa més bon temps existeixen punts de vigilància en cadascuna de les platges, des dels quals els membres de la Creu Roja estan pendents de qualsevol incidència que es pugui produir i si és el cas poder actuar ràpidament.

Menjar i prendre alguna cosa a peu de platja

Al Passeig Marítim de Barcelona i en molts casos gairebé a peu de platja es troben alguns bars i restaurants on es pot menjar o prendre alguna cosa.

També estan els típics xiringuitos, unes petites estructures provisionals situades sobre la mateixa sorra de la platja que no deixen de ser un bar que ofereix tot tipus de begudes i menjar (normalment, tapes, entrepans i amanides).

Pel que fa a la seguretat policial a les platges, aquestes compten amb varis membres de la policia que recorren les platges, ja sigui mitjançant un vehicle amb motor, com en bicicleta o a peu.


Tot i així el nombre de robatoris que es produeixen a les platges de Barcelona és bastant elevat, sobretot a causa que els lladres aprofiten els descuits dels banyistes que en moltes ocasions deixen els seus objectes de valor al costat de les tovalloles i sense vigilància quan van a banyar-se.

Per això us recomanem que sempre es quedi alguna persona vigilant les vostres pertinences quan la resta del grup vagi a banyar-se o comentar-li a alguna persona propera si pot estar pendent de les vostres coses durant l’estona que estigueu al mar.

Llistat de totes les platges de Barcelona

Depenent de la platja on aneu podreu beneficiar-vos d’uns serveis o altres, per això us recomanem visitar les seccions que expliquen de forma més detallada cadascuna de les platges de la ciutat.

guingueta al costat de la platja

Platja de Sant Sebastià

La platja de Sant Sebastià està en el districte de Ciutat Vella i és, conjuntament amb la de la platja de la Barceloneta, la més antiga de la ciutat. És una de les més concorregudes de la ciutat i una de les de major extensió.
Metro: Barceloneta (L4 – Amarilla) y caminar uns 15 minuts.
Autobús: 47, 59, D20, V15, V19 i autobús turístic.

Platja de la Barceloneta

El fet d’estar localitzada en un dels barris de major tradició de la ciutat la platja de la Barceloneta és una de les preferides pels barcelonins així com pels turistes que visiten la ciutat.
Metro: Barceloneta (L4 – Amarilla) y caminar uns 10 minuts.
Autobús: 47, 59, D20, V15, V19 i autobús turístic.

Platja de Sant Miquel

La platja de Sant Miquel rep el seu nom de l’església del mateix nom l’església de Sant Miquel del Port. Es troba entre les platges de La Barceloneta i de Sant Sebastià.
Metro: Barceloneta (L4 – Amarilla) y caminar uns 10 minuts.
Autobús: 47, 59, D20, V15, V19 i autobús turístic.

Platja del Somorrostro

La platja del Somorrostro deu el seu nom al barri de barraques de Somorrostro que es trobava a la zona i que va desaparèixer com a tal l’any 1966. A la platja de Somorrostro podem trobar grups d’estrangers així com ciutadans de Barcelona gaudint de diverses activitats.
Metro: Ciutadella Villa Olímpica (L4 – Groga) i caminar uns 10 minuts.
Autobús: 47, 59, 136, D20 i autobús turístic.


Platja Nova Icària

La platja de Nova Icària és una de les platges més tranquil·les, dins del que cap al fet de tractar-se de la platja d’una ciutat, que podem trobar a Barcelona.
Metro: Ciutadella Villa Olímpica (L4 – Groga) i caminar uns 12 minuts.
Tramvia: Ciutadella Villa Olímpica (T4) i caminar un 10 minuts.
Autobús: 59, H16, V23, V27 i autobús turístic.

Platja del Bogatell

Situada en el districte de Sant Martí, la platja del Bogatell compta amb una extensió d’uns 600 metres i en ella podem trobar diferents equipaments per gaudir d’un gran dia de platja.
Metro: Llacuna (L4 – Groga) i caminar uns 15 minuts.
Autobús: 59, H16, V23, V27 i autobús turístic.

Platja de la Mar Bella

Creada com a part de les accions de remodelació del litoral de Barcelona que van tenir lloc de cara a les Olimpíades de l’any 1992, la platja de la Mar Bella és una de les preferides pels més joves. En ella existeix una zona nudista on poder banyar-se despullat.
Metro: Poblenou (L4 – Groga) i caminar unos 15 minuts.
Autobús: H16, V27, V31 i autobús turístic.

Platja de la Nova Mar Bella

Igual que la Mar Bella, la platja de la Nova Mar Bella es va crear com a part de les remodelacions efectuades de cara a les Olimpíades que es van celebrar a la ciutat. Es tracte d’una de les platges preferides per tots aquells que viuen fora de la ciutat ja que, dins de la dificultat per aparcar-hi a l’estiu, és una de les platges on es pot aparcar millor.
Metro: Selva de Mar (L4 – Groga) i caminar unos 12 minuts.
Autobús: H16, V27, V31 i autobús turístic.

Platja del Llevant

La creació de la platja del Llevant data de l’any 2006, sent una de les més noves de la ciutat. Es troba en el barri de Sant Martí i compta amb diversos equipaments.
Metro: Selva de Mar (L4 – Groga) i caminar unos 12 minuts.
Autobús: H16, V27, 29, V31 i autobús turístic.

Zona de Banys del Fòrum

La Zona de banys del Fòrum no disposa de sorra, que ha estat substituïda per sòl pavimentat, i s’accedeix al mar mitjançant unes escales situades.
Metro: Besòs Mar (L4 – Groga) i caminar uns 15 minuts.
Tranvía: El Maresme (T4) i caminar uns 15 minuts.
Autobús: H16, V29 i autobús turístic.

Platja del Fórum

La Platja del Fòrum es troba una mica més allunyada que la zona de Banys del Fòrum. Segurament aquest sigui el motiu pel qual aquesta és la platja de Barcelona on menys turistes hi ha i en la qual solen abundar els banyistes locals, sobretot habitants de les zones pròximes.
Tramvia: Port Fòrum (T4 i T6) y caminar uns 12 minuts.
Autobús: B23 i autobús turístic.

On aparcar si aneu a la platja amb cotxe o moto

Òbviament, en el cas de la moto és molt més fàcil, basta trobar les zones delimitades per a deixar la moto o bé una zona en la qual no hi hagi cap indicació de prohibit aparcar i que compleixi amb la normativa vigent.

Per contra, el cas del cotxe és una mica més complicat, almenys a l’estiu . I és que les places de pàrquing al carrer escassegen. En el cas de ser afortunats i trobar un aparcament cal estar pendent de l’hora per a tornar a pagar quan venci el límit horari.

Així doncs, el més còmode és optar per deixar el cotxe en un aparcament privat. Per fer-ho podeu utilitzar Parkimeter, que us permet trobar i reservar online anticipadament el vostre aparcament en el pàrquing que trieu.

Reserva el teu taxi online perquè et porti i/o et reculli de la platja

Galeria de fotografies

Mapa de totes les platges de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright