Nadal Barcelona

Actualització 17 gen. 2024

Durant les festes de Nadal a Barcelona, igual que succeeix en la majoria de ciutats i pobles de tradició Cristiana, la ciutat mostra una altra cara totalment diferent a la de la resta de l’any, i no és que durant altres èpoques de l’any Barcelona no tingui encant, ja que és tot el contrari, sinó que simplement i per resumir, diríem que Barcelona es magnifica.

Llums de Nadal a Sant Pau

Llums de Nadal a Sant Pau

Inclou la visita al recinte modernista de Sant Pau

Opció entrada familiar


Data i venda online pendent de confirmació

Durant el període de Nadal, Barcelona mostra tot la seva esplendor il·luminant i adornant els seus carrers i places (del 28 de novembre de 2024 fins el 6 de gener de 2025), amb diferents mercats nadalencs que aporten un encant propi d’aquestes dates, amb més activitats, dedicades en moltes ocasions per a que els més petits gaudeixin, i en definitiva amb un gran ambient únic del qual només podrem gaudir durant el Nadal.

Recorregut panoràmic amb autobús per viure el Nadal a Barcelona

Tour de Nadal en autobús per Barcelona

Recorregut panoràmic amb autobús de dos pisos
Explicacions en català
Gaudeix dels monuments més importants de Barcelona il·luminats i els carrers i avingudes amb els llums de Nadal

Plans a Barcelona per gaudir o regalar per Nadal
plans i regals Nadal Barcelona

A l’hora de trobar un bon regal de cara a aquest Nadal o un bon pla per a aprofitar els dies de vacances del període Nadalenc, nosaltres us animem a apostar per Barcelona.

Així doncs, us animem a regalar plans, propostes i experiències per fer a la ciutat i fora d’ella. Fer el propi amb entrades per visitar a museus particulars i edificis singulars o regalar entrades per a concerts, obres de teatre i altres esdeveniments.


Aquestes propostes són ideals per a realitzar en grup, ja sigui amb amics o amb la família així com fins i tot romànticament amb la parella.

Què fer a Barcelona durant el Nadal?

Són varies i molt diverses les coses que es poden fer i les activitats en les quals podrem participar si tenim la sort d’estar a Barcelona durant les festes de Nadal, sent de gran importància conèixer-les per a que no se’ns passi per alt ninguna d’elles.

Mercats nadalencs

Gran part de l’encant d’aquestes dates que es viuen a Barcelona és gràcies als seus mercats de Nadal. Els més importants són el de la Fira de Santa Llúcia, que es tracte del mercat de Nadal per excel·lència a Barcelona i que es celebra just davant de l’entrada principal de la Catedral, la Fira de Nadal de la Sagrada Família i la Fira de Reis.

parada mercat nadalent

A més a més d’aquests, també us trobareu amb diverses fires i altres mercats nadalencs tant en la ciutat com en pobles propers.

Propostes i activitats infantils de Nadal

Les activitats infantils que es realitzen acostumen a ser bastant nombroses, sent algunes d’elles autèntiques tradicions, com succeeix amb l’històric Festival de la Infància, actualment conegut amb el nom de La Ciutat dels Somnis, així com els conte contes que es realitzen en el Corte Inglés i altres centres comercials o els tallers infantils de diversos museus i entitats.

Comprar els regals de Nadal

Durant aquesta època de l’any, una bona part del protagonisme el prenen els regals que es realitzen durant les festes. La gent surt al carrer d’hora i disposada a trobar aquell regal que pugui, no només agradar, sinó il·lusionar a familiars i amics.


Per realitzar aquestes compres nadalenques, existeixen moltes botigues i comerços a Barcelona en els quals podreu fer-ho, molts d’ells en ple centre de la ciutat i altres en diferents eixos comercials com La Maquinista, l’Illa Diagonal, Glòries, etc.

Altres propostes per gaudir del Nadal a Barcelona

Gaudir d’una xocolata calenta amb xurros

Patinar sobre gel

Veure el pessebre a l’aire lliure de la Plaça Sant Jaume

Passejar sense rumb de nit pel casc antic

Tradicions nadalenques a Barcelona i Catalunya

Pessebres

Moltes són les tradicions nadalenques lligades a aquestes dates de les quals la ciutat de Barcelona i els seus ciutadans son partícips, sent exemples clars els pessebres, que són la representació del naixement de Jesús amb figures realitzades normalment amb fang tot i que també poden ser de fusta, porcellana o altre tipus de material i que es pot trobar a les esglésies, algunes botigues de la ciutat i en un tamany major en platges (realitzades amb sorra), i altres llocs públics, com és el cas de la plaça de Sant Jaume i el pati de l’Ajuntament de Barcelona.


A més d’aquestes representacions inertes del naixement de Jesús i varis moments previs al mateix, aquestes també cobren vida de la mà dels habitants d’aquests pobles i ciutats.

elements del pessebre

Tió de Nadal

Pel que als nens es refereix el Tió de Nadal és una de les tradicions més importants. Es tracta d’un tronc degudament tapat amb una manta vermella perquè no passi fred i al que des del 8 de desembre se l’alimenta cada nit.

Tió de Nadal

Quan arriba la Vigília de Nadal els més petits s’encarreguen de golpejar-lo amb bastons fins que del seu interior comencen a sortir regals, normalment petits detalls que fan menys llarga l’espera dels Reis Mags d’Orient el dia 6 de gener.

Pare Noel

Des de ja fa diversos anys el Pare Noel, una tradició que no és originària del país, ha anat prenent cada vegada més protagonisme, degut en gran part a la globalització existent actualment, substituint o arraconant en part de les llars de Catalunya el paper del Tió de Nadal i el dels Reis Mags.

Galeria de fotos

Com se celebren els diferents dies del període nadalenc

Les festes de Nadal a Barcelona es podrien resumir en sis dates destacades: la Vigília de Nadal, el propi Dia de Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any, Any nou i el Dia de Reis.

Vigília de Nadal

Durant la Vigília de Nadal es commemora el naixement de Jesús i les famílies, siguin creients o no, ho commemoren reunint-se per sopar. El dia de la Vigília de Nadal es tracte d’un dia hàbil, així que es treballa com si fos un dia normal, l’únic que varia és que els comerços així com la immensa majoria de les empreses, avancen l’hora de tancament perquè tothom tingui temps d’arribar al sopar familiar.

En el cas de les famílies pràcticament catòliques, aquestes, una vegada han sopat, es dirigeixen a l’església per assistir a la missa del Gall, que es realitza a les 0:00 de la nit i en la qual es festeja el naixement de Jesús.

Dia de Nadal (25 de desembre)

El propi Dia de Nadal és el 25 de desembre i a Barcelona es celebra igual que en la resta del país. És un dia festiu, amb la qual cosa els comerços es troben tancats i existeix poca activitat en els pocs sectors que romanen en funcionament. El més habitual és que les famílies s’ajuntin per dinar. El dinar acostuma a variar segons les famílies però el que mai falten són els famosos galets de Nadal.

En molts casos la mateixa part de la família que ha sopat junta la nit anterior i en altres varia en funció de com s’organitza cadascun dels membres de la família. Per la tarda cada vegada es més comú, ja sigui amb la pròpia família amb la qual hem compartit taula com amb un grup d’amics, quedar per anar al cinema o a prendre alguna cosa i així passar les últimes hores del Dia de Nadal d’una manera més ociosa.

Sant Esteve (26 de desembre)

El Dia de Sant Esteve és festiu a Barcelona i a tota Catalunya, així com en la Comunitat Valenciana i en les Illes Balears, però no en la resta d’Espanya. Es tracte d’un dia festiu l’origen del qual es remunta a molts segles endarrere, quan després de celebrar el dia en família, en molts casos en llocs llunyans deguda la dispersió dels seus membres, aquests havien de tornar al seus llocs de treball, amb la qual cosa es considerava un dia perdut a nivell productiu. És tradició en aquesta data que les famílies, una vegada més, tornin a reunir-se per menjar juntes, sent els canelons, el plat típic d’aquest dia.

Cap d’any (Nit 31 de desembre – 1 de gener)

El 31 de desembre és un dia hàbil i els comerços romanen oberts, tot i que com succeeix a la nit de la Vigília de Nadal, aquests tanquen les seves portes unes hores abans perquè tot el món pugui arribar als seus compromisos i poder celebrar aquesta nit tant especial en companyia dels seus familiars i/o amics, ja sigui a casa o en un bar o restaurant ja que des de fa un anys s’organitzen festes especials per aquest dia.

Per aquest motiu es reuneixen per sopar i a les 0:00 de la nit, es prenen un raïm per a cada una de les campanades de Cap d’Any. Després de les felicitacions i desitjos habituals per al nou any molts dels que s’han quedat a celebrar-ho a casa s’afanyen per anar cap al seu pròxim destí, en molts casos es tracte d’una macro festa, en altres casos de petits bars que aquest dia aprofiten per organitzar una celebració especial i per últim n’hi ha que prefereixen llogar un local privat i muntar-se la festa pel seu compte, únicament, amb amics i coneguts.

Dia d’Any Nou (1 de gener)

Què millor que començar l’any amb un dia festiu, necessari per la majoria de persones que celebren el Cap d’Any fins a altes hores de la nit, o del matí. En aquest 1 de gener, també és tradició que les famílies es reuneixin per celebrar l’arribada del nou any amb la família. Per la tarda s’aprofita en alguns casos per visitar a l’altre part de la família i en altres casos es dedica el temps a l’oci, anant a donar una volta o aprofitant per anar al cinema.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright