Museu Picasso Barcelona
Favoritos

Ubicat en un marc incomparable, el de cinc grans edificacions i palaus dels segles XIII a XV, a ple barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera-Born, la creació del Museu Picasso a Barcelona va ser idea de Jaime Sabartés, íntim amic a més a més de secretari personal de Pablo Picasso. Precisament gràcies a la donació d’obres que el pintor va fer a l’Ajuntament de Barcelona es va poder inaugurà l’any 1963 el que avui en dia és un dels museus més visitats de la ciutat.

Després de la mort del seu amic, Pablo Picasso va voler honrar la seva memòria donant al museu un retrat que li havia fet anys endarrere, a més a més de 58 quadres sobre Les Menines de Velázquez i de comprometre’s a realitzar successives donacions al fons de la col·lecció del museu, promesa que va complir de sobres.

A destacar

El Museu Picasso de Barcelona, gràcies a totes aquestes donacions així com d’algunes adquisicions realitzades pel propi museu, compta actualment amb un fons de més de 3.800 obres del pintor malagueny, la qual cosa el converteix en un dels museus més importants del món.

Entrades per visitar el Museu Picasso

Les entrades per al museu Picasso es poden comprar en les mateixes taquilles del museu el dia de la vostra visita. L’inconvenient són les grans cues que normalment es formen, sobretot durant certs períodes de l’any (Setmana Santa, Vacances de Nadal, estiu i caps de setmana) així com a certes hores del dia. Si a més de ser grans admiradors de l’obra de Picasso, ho sou també de l’art en general, us recomanem adquirir l’ArticketBCN, que inclou la visita al propi Museu Picasso a més d’altres 5 grans museus i fundacions d’Art de Barcelona. Una altra opció és comprar online la Barcelona Card, que a més de incloure l’accés prioritari al Museu Picasso també inclou l’accés a d’altres museus així com una sèrie de descomptes i el transport públic gratuït (durant els dies que tingui validesa la Barcelona Card).

comprar ArticketBCN

Museu Picasso amb “ArticketBCN”

Comprar

-5% online i accés prioritari

Barcelona Turisme

Accés Museu Picasso + Fundació Joan Miró + Fundació Antoni Tàpies + MACBA + MNAC + CCCB

comprar Barcelona Card

Museu Picasso amb “Barcelona Card”

Comprar

-5% online i accés prioritari

Barcelona Turisme

Accés Museu Picasso + Accés a d’altres 25 museus i fundacions + descomptes + transport públic

La col·lecció

El període artístic de Picasso més representat en les obres que es troben en el Museu Picasso de Barcelona és el de la seva joventut, la qual cosa fa que sigui el millor museu per endinsar-se i conèixer de primera mà les pintures dels anys de formació del pintor.

OBRES DESTACADES

  • HOME AMB BOINA, 1895
  • PAISATGE MUNTANYENC, 1896
  • RETRAT DE LA TIETA PEPA, 1896
  • RETRAT DEL PARE DE L’ARTISTA, 1896
  • AUTORETRAT, 1896
  • RETRAT DE LA MARE DE L’ARTISTA, 1896
  • L’ESPERA (MARGOT), 1901
  • BODEGÓ, 1901
  • LES MENINES (conjunt), 1957
  • PINTOR TREBALLANT, 1965
ACTIVITATS

De forma paral·lela a la col·lecció permanent i a les exposicions temporals, el Museu Picasso acostuma a realitzar diverses activitats, algunes relacionades amb Picasso i d’altres no, com per exemple, les visites guiades que s’acostumen a organitzar per conèixer la història dels patis medievals del museu.


VISITA GRATIS Al MUSEU PICASSO

Si ja de per si mateix visitar el Museu Picasso de Barcelona és una autèntica meravella, el fet que durant certs dies o horaris es pugui fer gratis és alguna cosa que ho dignifica, ja que facilita l’accés a tothom al que, sens dubte, és un dels museus més importants de la ciutat. L’únic inconvenient són les llargues formes que es formen per entrar i que les sales del museu es troben molt més plenes de l’habitual.

Dijous: de 19:00h a 21:30h (gener i febrer).
Diumenge: a partir de les 15:00h.
1er diumenge de mes: durant todo el dia.
Portes obertes: 12 de febrer, 18 de maig y 24 de setembre.

Mapa


Mapa més gran

Adreça

c/ Montcada 15-23, Barcelona.

Horari de visita

De dimarts a diumenge: de 09:00h a 19:00h.

Dijous: de 09:00h a 21:30h.

24 i 31 de desembre: obert fins les 14:00.

Tancat: tots els dilluns, l’1 de gener, l’1 de maig, el 24 de juny, el 25 i 26 de desembre.

Preu de l’entrada

Adults: Museu + exposició temporal 11,00€ (Per a alguna exposició temporal especial el preu pot ser superior).

Audioguia en català: 5,00€.

Descomptes: 7,00€ / 7,15€ joves entre els 18 i els 25 anys i persones majors de 65 anys amb la targeta Rosa reduïda, aturats, jubilats, famílies nombroses amb acreditació, persones amb el carnet de biblioteca de Barcelona.

Gratuïta:: menors de 18 anys, persones més grans de 65 anys posseïdores de la Targeta Rosa gratuïta, membres de l’ICOM i professors acreditats. També tots els dies i horaris indicats més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Jaume I (línia 4).

Autobusos: línies 39, 45, 51, 120, V15, V17, H14, D20 i autobús turístic.

A peu: a pocs passos dels llocs turístics del Gòtic i de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera-Born.

Llocs d’interès pròxims

Museu de la Xocolata
Parc de la Ciutadella
Museu de Cultures del Món
Convent de Sant Agustí
Mercat de Santa Caterina

Favoritos

Butlletí irBarcelona


Segueix-nos

Pinterest