MNAC

Actualització 12 ag. 2023

Un dels museus més importants de Barcelona és el Museu Nacional d’Art de Catalunya les sigles del qual són MNAC. Com el seu nom indica està dedicat a la mostra i projecció de l’art català, malgrat també s’hi poden observar algunes obres d’art d’artistes no catalans.

Tota la informació sobre el Museu Nacional d’Art de Catalunya

El museu es va inaugurà l’any 1990 desprès que la llei coneguda amb el nom de Llei dels museus catalans instes a la unió de les obres de l’antic Museu d’art de Catalunya i del Museu d’Art Modern.

Entrades online per visitar el MNAC

MNAC

Visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Entrades

-5% online

Barcelona Turisme

Com a seu del nou museu que naixia es va pensar en possibles seus, optant finalment pel Palau Nacional de Montjuïc, situat als peus de la muntanya del mateix nom, un edifici projectat amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929 i que de per si ja mereix una visita.

Accés al MNAC amb el passaport ArticketBCN

comprar ArticketBCN

Passaport ArticketBCN

Comprar

Estalvia diners i evita la cuava en diversos museus d’art

Barcelona Turisme

Comprant el passaport ArticketBCN és possible, a més de visitar el MNAC, fer el mateix amb altres 5 grans museus i fundacions d’art de Barcelona; el Museu Picasso, la Fundació Joan Miró, la Fundació Antoni Tàpies i el MACBA. El passaport ArticketBCN també permet accedir als museus i fundacions amb accés prioritari, és a dir, sense haver de fer la cua d’accés.

Què inclou el passaport ArticketBCN?

Accés al CCCB

Accés al Museu Picasso

Accés al MNAC

Accés al MACBA

Accés a la Fundació Miró

Accés a la Fundació Antoni Tàpies

*Desompte del 45%

* Respecte al cost total de les entrades individuals

La col·lecció del MNAC

En les seves col·leccions permanents el Museu Nacional d’Art de Catalunya exposa diferents mostres d’art (escultura, pintura, dibuixos, cartells, arts de l’objecte, gravats, una àmplia col·lecció numismàtica i una altra fotogràfica) que van des del romànic fins a mitjans del segle XX. A més a més d’aquestes col·leccions permanents és habitual que s’exhibeixin algunes exposicions temporals, sempre relacionades amb l’art a Catalunya.


Romànic

La col·lecció d’art romànic del MNAC està considerada, sinó la més important del món, si una de les més completes i rellevants. En ella hi trobareu pintures, murals, talles de fusta i escultures dels segles XI, XII i XIII, pertanyents en la majoria dels casos a les esglésies romàniques del Pirineu Català.

fotògraf en la col·lecció d'art romànic

Gòtic

El gòtic, també de gran importància i rellevància en el MNAC compta amb obres pictòriques, escultures en pedra i metall preciós dels segles XIV, XV i XVI dels quals alguns dels artistes més importants són Jaume Cascalls, Pere Sanglada, Bernat Martorell o Jaume Huguet.

peça gòtica

Renaixament i Barroc

Gran part de les obres pertanyents al Renaixement i al Barroc que s’exposen en el Museu Nacional d’Art de Catalunya pertanyen a col·leccions privades, com en el cas de la col·lecció Thyssen-Bornemisza i la del Cambó.

Art Modern

Amb obres que van des de principis del segle XIX fins quasi la meitat del segle XX podreu veure exposades obres d’alguns dels artistes més importants d’aquella època com Fortuny, Gaudí, Casas, Rossinyol i Picasso.

Numismàtica

Un total aproximat de 135.000 peces numismàtiques que van des del segle VI aC. fins a l’actualitat faran les delícies dels aficionats a aquesta ciència, que a Catalunya, i concretament a Barcelona, compta amb una gran quantitat de col·leccionistes.

Dibuixos, gravats i cartells

En l’espai del MNAC dedicat als dibuixos, cartells i gravats podrem observar obres d’artistes de la importància de Ramon Casas o Marià Fortuny.

Col·lecció fotogràfica

Si haguéssim de definir amb algun adjectiu la col·lecció fotogràfica del Museu Nacional d’Art de Catalunya, segurament l’adjectiu emprat seria excel·lent. Amb exemplars de l’inici de la fotografia i de diferents estils com el neorealisme i el fotoperiodisme fins a fotografies contemporànies de gran impacte.

Les vistes des de les terrasses

A més de les seves magnífiques obres d’art, el MNAC ofereix l’atractiu de gaudir d’unes increïbles vistes de Barcelona des de dalt de les seves terrasses. Des d’allà es pot observar de molt a prop diversos llocs destacats de la muntanya de Montjuïc i de l’avinguda de la Reina Maria Cristina així com d’altres edificis una mica més llunyans que són molt característics de l’skyline de la ciutat.

vistes des de la terrassa del MNAC

Suggeriment

El preu de la visita al museu és quelcom elevat, però dóna dret a dues visites a la col·lecció permanent del museu durant un mes des de la data de compra de l’entrada. També existeixen descomptes del 30% per a grups d’estudiants i aturats.

A més a més cal destacar que la visita és gratuïta tots els dissabtes a partir de les 15:00h i el primer diumenge de cada mes (els diumenges el museu només obre pel matí), l’11 i el 24 de setembre i pels menors de 16 i els majors de 65 anys així com per a professors acreditats i grups escolars. Per informar-se sobre qualsevol altre descompte o benefici a l’hora de comprar les entrades us recomanem preguntar a la taquilla del museu.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa de Barcelona

Adreça

Palau Nacional (Parque de Montjuïc), Barcelona.

Horari de visita

Des de l’1 d’octubre fins al 30 d’abril (horari d’hivern): de dimarts a dissabte de 10:00h a 18:00h i els diumenges i festius de 10:00h a 15:00h.

Des de l’1 de maig fins al 30 de setembre (horari d’estiu): de dimarts a dissabte de 10:00h a 20:00h i els diumenges i festius de 10:00h a 15:00h.

Tancat: tots els dilluns (excepte els festius), l’1 de gener, l’1 de maig i el 25 de desembre.

Preu de l’entrada

Adults: 12€ (vàlida per a dos dies)

Descomptes: eestudiants, aturats, grups i famílies nombroses.

Gratis: menors de 16 i majors de 65 anys. Dissabtes a partir de les 15:00h. Primer diumenge de cada mes, els dies 11 i 24 de setembre, el Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i per les Festes de Santa Eulàlia (12 de febrer).

Només a les terrasses: 2€.

Com arribar-hi?

Metro: Plaça Espanya (línies 1 i 3).

Autobusos: línies 9, 13, 27, 37, 50, 55, 65, 79, 109, 150, 165, D20, H12, V7 i autobús turístic.

A peu: podreu arribar a peu si esteu en el barri del Poble Sec.

Llocs d’interès pròxims

Font Màgica de Montjuïc
Poble Espanyol
Castell de Montjuïc
Palau Sant Jordi
Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright