Museu de la Música de Barcelona

Actualització 12 ag. 2023

El Museu de la Música de Barcelona ofereix una important col·lecció d’instruments musicals que serveix al visitant per a conèixer l’evolució de la música i dels propis instruments. Situat a l’edifici de l’Auditori, el museu comparteix protagonisme amb el propi auditori i amb l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Si a aquest fet li afegim que el Teatre Nacional de Catalunya es troba a molt pocs passos, podem parlar que estem davant d’una zona de les zones de Barcelona amb major activitat cultural.

Descobrint el Museu de la Música de Barcelona

El museu té una perfecta distribució dels instruments exposats, la gran majoria d’ells col·locats en impol·lutes vitrines amb la base folrada en vermell que, unit al fet que part del recorregut es realitzi sobre una preciosa moqueta, també vermella, ajuda a crear la sensació d’estar, ja no en un museu, sinó en un dels grans teatres o auditoris del món.

Visitar el Museu de la Música de Barcelona

Museu de la Música de Barcelona

Museu de la Música de Barcelona

Comprar

-5% online

Barcelona Turisme

Col·lecció permanent del Museu de la Música

Dividit entre el fons instrumental, el fons sonor i l’arxiu històric el Museu de la Música de Barcelona compta amb una important col·lecció, que gràcies a constants donacions i adquisicions del propi museu augmenta de manera progressiva.

Fons instrumental
De les 1.600 peces del fons del museu, només unes 500 tenen cabuda en l’exposició permanent, fent d’ell un dels museus dedicats a la música més importants del món. Destaca de manera especial la col·lecció de 60 magnífiques guitarres, que és, segons paraules del director del museu, la millor del món.

També es poden observar altres instruments coneguts d’entre els quals ens agradaria destacar els impressionants instruments de teclat, brillantment exposats en una de les sales. La col·lecció s’enriqueix amb instruments d’altres cultures i èpoques que en molts casos han servit de base per a l’evolució en el disseny de tants instruments mundialment coneguts avui dia.

Fons sonor
El museu també compta amb una col·lecció de peces sonores. En total són gairebé 8.000, repartides entre àudios registrats de manera analògica i digital i que serveixen al visitant per a escoltar obres molt conegudes així com per a familiaritzar-se amb tota mena de sons.

Arxiu històric
Més de 12.000 documents, entre fotografies i manuscrits originals conformen l’arxiu històric del museu, molts d’ells donacions de particulars que troben en el museu el millor lloc per a perpetuar el llegat de les seves valuoses possessions.


Molt recomanable és visitar la Sala dels Músics Catalans, que se centra en la importància que va tenir la música en la societat catalana entre finals del segle XIX i principis del XX, i el recorregut audiovisual Orpheus, que ens descobreix l’evolució soferta per la música, des de les antigues civilitzacions fins a l’actualitat.

Museu de la Música de Barcelona

La visita al Museu de la Música finalitza amb l’entrada a la sala interactiva, una de les preferides pels més petits, ja que en ella es poden provar diferents instruments musicals.

Visites guiades i concerts al Museu de la Música

El Museu de la Música de Barcelona realitza visites guiades a la fantàstica col·lecció de guitarres, única al món. Aquesta visita té una durada d’uns 30 minuts, i es realitza en català, castellà, anglès i francès a més d’en italià i rus prèvia petició (amb un mínim de 24 hores d’antelació).

La visita guiada finalitza amb un concert de guitarra clàssica d’altres 30 minuts de durada. Les visites es realitzen de dimarts a diumenge a les 15:30h i a les 16:00h i el seu preu és de 15€ per a adults i de 13€ per a nens de 5 a 12 anys.

Exposicions temporals i activitats

El Museu de la Música de Barcelona és molt actiu pel que fa a l’organització d’exposicions temporals i a la programació d’activitats musicals de tota mena.

Exposicions temporals
En la majoria de les ocasions solen haver-hi diverses exposicions temporals exposades al mateix temps i en elles s’ens convida a conèixer o aprofundir sobre algun aspecte relacionat amb la música, completant d’aquesta manera un ja de per si excel·lent recorregut per la història musical que proporciona la col·lecció permanent.

Activitats
Moltes de les activitats tenen l’objectiu de captar l’interès dels més petits per la música, sent clar exemple d’això els habituals tallers Nadal i a l’estiu. Tot i així, els nens no són els únics que poden gaudir de les activitats del museu ja que també tenen lloc altres iniciatives per a la resta del públic, com els cursos especialitzats, el Festival de la Música Antiga o la celebració de diverses audicions musicals.

Una peça única al museu

Una de les joies de la col·lecció permanent del museu és el seu claviorgue, l’únic original que malgrat estar 400 anys inactiu i gràcies a una laboriosa restauració, encara funciona.

Galeria de fotos

On és troba el Museu de la Música: mapa i com arribar


Mapa més gran

Adreça

c/ Padilla, 155, Barcelona

Horari de visita

Dimarts, dimecres i divendres: de 10:00h a 18:00h.

Dijous: de 10:00h a 21:00h.

Dissabte i diumenge: de 10:00h a 19:00h.

Tancat: els dilluns, l’1 i 6 de gener, Divendres Sant, Dilluns de Pasqua, 1 de maig, 10 i 24 de juny i 25 i 26 de desembre.

Preu de l’entrada

General: 6€.

Reducido: 4,5€ persones de 16 a 29 anys i majors de 65, jubilats, propietaris del Carnet Jove, aturats, propietaris de la targeta rosa reduïda, famílies nombroses o monoparentals, amb el carnet de Biblioteques, Abonats OBC general, membres del TRESC i Cavall Fort i grups de més de 10 persones.

Gratis: Primer diumenge de mes durant tot el dia i la resta de diumenges a partir de les 15:00h. Menors de 16, grups d’estudiants amb professor, professors acreditats, propietaris de la targeta rosa gratuïta, guies turístics, membres de l’ICOM, membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, amb la Barcelona Card, Gaudir Mes, Carnet Associació Amics del Museu i Abonats OBC el dia de concert.

Visita guiada: Tots els diumenges a les 11:00h.

Com arribar?

Metro: Marina (línia 1) i Monumental (línia 2).

Autobusos: línies 6, 7, 54, 62, 92, V21 i H12.

Tram: parada Auditori – Teatre Nacional (T4).

Llocs propers d’interès

Teatre Nacional de Catalunya
DHUB
Torre Glòries
Arc del Triomf de Barcelona
Basílica de La Sagrada Família

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright