Jardins de Joan Brossa

Actualització 30 maig 2023

Els Jardins de Joan Brossa són un dels jardins més nous de Montjuïc. Es van inaugurar l’any 2003 en els terrenys que abans ocupava el que va ser un lloc mític per a diverses generacions de barcelonins, el Parc d’Atraccions de Montjuïc, a molt poca distància del Castell de Montjuïc.

Qui va ser Joan Brossa?

Mort l’any 1998, Joan Brossa és un dels poetes catalans més importants de la història i està considerat la màxima icona de l’Avantguardisme Català de la segona meitat del segle XX.

Què ens ofereixen els Jardins de Joan Brossa?

Segurament els Jardins de Joan Brossa no tinguin tant encant com altres jardins de la muntanya de Montjuïc, que compten amb més història, una vegetació més espectacular i elements arquitectònics més importants. Tot i això, i malgrat que la majoria de visitants ho utilitzen merament com a lloc de pas per poder arribar a altres jardins o zones de la muntanya, en trobar-se en un entorn tan idíl·lic, aquests jardins també tenen el seu atractiu. Gràcies a la petita zona de jocs infantil, els Jardins de Joan Brossa són un dels més familiars del Parc de Montjuïc, ja que permet als pares vigilar als seus fills mentre descansen asseguts als bancs o tombats a l’àmplia zona de gespa, situada a escassos metres.

vistes de la Serra de Collserola

En la part més alta del parc, des d’on s’observen unes molt bones vistes de la Serra de Collserola, és habitual trobar-se amb parelles tombades en la gespa prenent el sol o a la recerca del seu moment de pau i tranquil·litat així com persones soles que aprofiten la pau d’aquesta part del jardí per llegir un llibre.

Edificis de l’antic Parc d’Atraccions

De totes les construccions de l’antic parc d’atraccions únicament dues es mantenen dempeus, es tracta del Parasol i del Quiosc Damm, anomenat així per la marca de cerveses i on actualment se celebren alguns actes puntuals. També es pot veure encara el mur del polvorí utilitzat durant la Guerra Civil Espanyola i les galeries del que en el seu moment fora l’escenari del Túnel del Terror del parc d’atraccions.


Escultures

Fins a un total de quatre escultures, que es van aixecar al parc d’atraccions, encara es mantenen actualment.

El Pallasso, de Joaquim Ros i Sabaté (1972)
A Carmen Amaya, de Josep Cañas (1966)
Charlot, de Núria Tortras (1972)
A Joaquim Blume, de Nicolau Ortiz (1966)

families Jardins Joan Brossa

Brunch in the Park

Els diumenges d’estiu els Jardins de Joan Brossa són l’escenari escollit perquè Brunch in Barcelona, sota el nom de Brunch in the Park, organitzi una sèrie de sessions de música electrònica a l’aire lliure. Així doncs, grans artistes de l’escena internacional i nacional ofereixen, durant diverses hores del diumenge, la millor música electrònica. Però aquest esdeveniment, ja un clàssic de l’estiu a la ciutat, és molt més que música electrònica, ja que s’ha ideat com un punt de trobada en el qual passar un diumenge diferent i entretingut amb els amics i en família, ja que l’espai Petit Brunch ofereix entreteniment i diversió pels més petits. L’oferta de Brunch in the Park es completa amb la mostra de diversos dissenyadors alternatius i amb nombroses parades de menjar.

Telefèric de Montjuïc

El Telefèric de Montjuïc passa just per sobre dels jardins, fet que produeix una bonica imatge i que, en cas de tombar-vos i mirar cap al cel, és encara més impactant, ja que permet observar com, a no molta altura, passen les cabines del telefèric per sobre.

Telefèric de Montjuïc

Galeria de fotos

Mapa i com arribar?

Donada la seva extensió es pot accedir als jardins per tres punts. L’entrada principal se situa a la Plaça Dante amb l’Avinguda de Miramar tot i que també podeu accedir mitjançant l’accés siutal al Carrer dels Tarongers, enfront dels Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. Una altra entrada es troba a la part més alta del jardí, al costat de la Plaça de la Sardana.


Mapa més gran

Adreça

pl. Dante / av. Miramar, Barcelona. (accés principal).

Horari de visita

De dilluns a diumenge: a partir de les 10:00h i fins que comença a fosquejar.

Preu de l’entrada

Gratis.

Com arribar-hi?

Funicular: Realitza el recorregut des de la parada de metro de Paral·lel (línies 2 i 3) i finalitza en l’Avinguda Miramar de Montjuïc, a escassos 25 metres de l’entrada principal dels jardins.

Metro: Des de la parada de metro de Paral·lel es pot arribar caminant fent una petita passejada. És recomanable, si no us importa caminar una mica, apropar-se fins el mirador dels jardins de Miramar, el Mirador de l’Alcalde o el Mirador del Migdia.

Autobusos: línies 55, 150 i autobús turístic.

Aeri del Port: Si arribeu a Montjuïc des d’aquesta atracció solament haureu de pujar l’Avinguda de Miramar fins a la Plaça Dante (uns 10 minuts).

Llocs propers d’interès

Jardins Mossèn Cinto Verdaguer
Funicular de Montjuïc
Fundació Joan Miró
Telefèric de Montjuïc
Piscines Picornell

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright