Informació útil ciutat Barcelona

Actualització 28 maig 2023

Barcelona és la segona ciutat espanyola quan a nombre d’habitants, sent una de les ciutats europees més importants i visitades pels turistes de totes les nacionalitats. En el seu moment va ser la capital del Comtat de Barcelona i és per aquest motiu que en ocasions es fa al·lusió a ella com la ciutat comtal.

La divisió territorial de Barcelona es realitza mitjançant 10 districtes, que al mateix temps estan dividits en diferents barris, cadascun d’ells amb la seva pròpia història i origen.

Respecte la seva ubicació, Barcelona es localitza a Catalunya, al nord est d’Espanya. Té frontera amb Andorra i França al Nord i llinda amb el mar per l’est.

Dades d’interès sobre Barcelona

País: Espanya.
Comunitat autònoma: Catalunya.
Província: Barcelona.
Idioma oficial: Català i Castellà.
Superfície: 101,4 km2 (aproximadament el 6% del territori espanyol).
Població: 1.615.448 habitants (2011).
*Font de les dades: Vikipèdia Barcelona.

El clima a Barcelona

Gràcies a la seva excel·lent localització, Barcelona té un molt bon clima, gaudint d’un bon nombre d’hores de sol a l’any i d’excel·lents temperatures.


Els mesos de juliol i agost són els més calorosos a causa, sobretot, de l’alta humitat que provoca una sensació de calor encara major, i a excepció de certs dies en els quals la temperatura repunta no és quelcom que impedeixi gaudir d’una agradable visita per la ciutat.

A l’hivern la temperatura no acostuma a arribar a temperatures extremadament baixes, sent rares i puntuals les vegades que s’arriba a valors de 0º o inferiors, per la qual cosa també resulta una bona època per conèixer la ciutat.

Breu història de Barcelona

La Barcelona avarca uns 4.000 anys, amb les primeres restes trobades datades de finals del neolític. Gran quantitat de pobles han habitat a la ciutat, pobles tant importants com els ibers, cartaginesos, romans, jueus, visigots, musulmans i cristians, sent durant l’època romana quan realment Barcelona va començar a tenir una gran rellevància, gràcies sobretot al seu port.

Durant l’Edat Mitjana, Barcelona es va convertir en una de les ciutats més importants, potenciant encara més la seva excel·lent ubicació, de gran importància estratègica.

Al segle XIX és un altre moment clau, ja que es produeix un gran creixement a nivell econòmic i demogràfic, provocant grans canvis i millores en l’urbanisme de la ciutat.


Una de les últimes grans transformacions de la ciutat es va produir amb la celebració de les Olimpíades l’any 1992, esdeveniment que la ciutat va aprofitar com poques ciutats ho han fet, obrint-se al mar i al món, podent d’aquesta forma mostrar-se i donar-se a conèixer com el que és, una de les millors ciutats europees i del món.

La cultura a Barcelona

Donada la seva riquesa històrica, Barcelona és una ciutat amb una herència cultural com a poques, sent segurament aquest el motiu pel qual es té tanta afició per tot allò relacionat amb la cultura.

Un clar exemple d’aquella herència històrica són les seves antigues tradicions així com les restes arqueològiques, arquitectòniques i monumentals amb les quals us podreu topar realitzant simples passejos pel casc antic de la ciutat. Això fa que, en certs moments, en recórrer algunes zones de Barcelona ens pugui semblar estar en plena Edat Mitjana.

Informació adicional

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright