Barcelona amb tren

Actualització 30 maig 2023

A través de l’extensa xarxa ferroviària de RENFE es pot arribar a Barcelona amb tren des de un gran nombre de poblacions de Catalunya i de la resta d’Espanya i, des de moltes ciutats, fer-ho amb l’AVE, el tren d’Alta Velocitat Espanyol.

Encara que no és el més habitual, donada la llarga distància i els clars avantatges, sobretot pel que fa a la reducció de temps del trajecte i als preus més econòmics en la majoria dels casos, de l’avió, també és possible arribar amb tren a Barcelona des de diverses ciutats d’Europa. I és que el tren és, conjuntament amb el ferri, l’autobús o el mitjà de transport privat (cotxe, furgoneta o moto), el mitjà de transport utilitzat per les persones que tenen por a volar.

Vaga dir que, en funció de la ciutat i el país des del qual es pretengui arribar a Barcelona, ja sigui des d’Espanya i, sobretot, des d’Europa, el nombre de trens i connexions necessàries per a arribar a Barcelona, variarà. En el cas d’Europa, segurament les ciutats des de les quals resulta més còmode viatjar amb tren fins a, o des de, Barcelona siguin París i Milà.

Per a trajectes de tala, mitjana i llarga distància)

Les estacions de tren més importants

Estació de Plaça Cataluña
Estació de Sants
Estació de França
Estació de La Sagrera

De totes elles, l’Estació de Sants és la més important de Barcelona i a través de la qual es connecta la ciutat amb la majoria de destinacions de mitjana i llarga distància, com són diferents ciutats d’Espanya així com algunes ciutats europees.


Quan finalitzin les obres perquè l’Estació de la Sagrera funcioni a ple rendiment, compartirà protagonisme amb l’Estació de Sants i està previst que, amb el passar dels anys, sigui l’estació de trens principal per als recorreguts amb tren de llarga distància.

L’Estació de França és la segona estació en importància en el que a trajectes de mitjana i llarga distància es refereix, mentre que l’Estació de Plaça Catalunya s’utilitza sobretot en trajectes de les línies de rodalies de RENFE. Òbviament, hi ha moltes més estacions de tren a Barcelona (Gràcia, Arc de Triomf, El Clot, etc.) per a recorreguts de tala o, fins i tot, mitjana distància però no tenen la condició d’estacions principals.

Temps dels trajectes amb tren a i des de Barcelona

El temps dels trajectes amb tren varia i bastant en funció del tipus de tren que s’utilitzi. Gràcies a l’AVE el temps del recorregut amb tren fins a Barcelona des de diverses ciutats de la resta d’Espanya s’ha vist reduït de forma substancial, podent competir d’aquesta manera en moltes ocasions amb el propi avió (clar exemple el trajecte Madrid – Barcelona).

És important remarcar que el preu, com no podia ser d’una altra manera, s’incrementa de forma considerable si s’opta per comprar els bitllets per a l’AVE (el tren d’Alta Velocitat Español).

Temps del trajecte des de ciutats d’Espanya


Madrid – Barcelona: 3 hores (aprox.)
València – Barcelona: 3 hores (aprox.)
Saragossa – Barcelona: 1 hora (aprox.)
Bilbao – Barcelona: 6 hores (aprox.)
Sevilla – Barcelona: 5 hores i mitja (aprox.)

Temps del trajecte des de ciutats d’Europa

París – Barcelona: 12 hores (aprox.)
Toulouse – Barcelona: 3 hores i quart (aprox.)
Milà – Barcelona: 21 hores (aprox.)
Roma – Barcelona: 23 hores i mitja (aprox.)
Berlín – Barcelona: 20 hores (aprox.)
Colònia – Barcelona: 14 hores (aprox.)
Londres – Barcelona: 10 hores (aprox.)
error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright