Barcelona amb tren

A través de la xarxa ferroviària de Renfe podem arribar a Barcelona amb tren. Està clar que en funció del nostre punt de partida serà o no la millor opció que tenim per viatjar fins a la ciutat de Barcelona.

No es pot arribar a Barcelona únicament amb tren des de ciutats espanyoles, ja que la ciutat es troba connectada amb la resta d’Europa amb tren i es pot viatjar a Barcelona des d’algunes de les principals ciutats europees com Milan o París.

Viatjar amb tren no és barat i es probable que en alguns casos ens surti més a compte fer-ho amb avió o amb autobús, tot i que amb aquest últim el temps que s’utilitza pel trajecte acostuma a ser bastant superior.

Estacions de tren a Barcelona

Les estacions de tren de Barcelona més importants son les següents

Estació de Plaça Catalunya
Estació de Sants
Estació de França
Estació de La Sagrera

De totes aquestes, l’Estació de Sants és la més important de Barcelona i a través de la qual es connecta la ciutat de Barcelona amb la majoria de destinacions de llarga distància, com són diferents ciutats d’Espanya així com algunes ciutats europees. Quan finalitzin les obres perquè l’Estació de La Sagrera funcioni amb ple rendiment aquesta serà, substituint a l’Estació de Sants, l’estació més important de Catalunya.


L’Estació de França és la segona estació important pel que fa a trajectes de mitjana i llarga distància mentre que l’Estació de Plaça Catalunya s’utilitza sobretot per a desplaçaments de rodalies de Renfe.

Temps dels trajectes amb tren a Barcelona

El temps dels trajectes amb tren varien i bastant en funció del tipus de tren que escollim. Gràcies a l’AVE el temps del recorregut amb tren fins a Barcelona des de varies ciutats s’ha vist reduït substancialment, podent competir d’aquesta forma amb el propi avió. Cal dir que el preu, per descomptat, es veu incrementat si optem per agafar l’AVE.

Temps del trajecte amb tren fins a Barcelona des d’algunes ciutats espanyoles i europees

Madrid-Barcelona 3 hores aprox.
València-Barcelona 3 hores aprox.
Saragossa-Barcelona 1 hora aprox.
Bilbao-Barcelona 6 hores aprox.
Sevilla-Barcelona 5 hores i mitja aprox.
París-Barcelona 12 hores aprox.
Milan-Barcelona 14 hores i mitja aprox.

Tot i així, aquí us indicarem els temps aproximat de cadascun dels trajectes. Si es desitja una informació més detallada recomanem visitar al Web de la Renfe.

✅ ARTICKET BCN