Setmana Santa Barcelona

Actualització 13 juny 2020

Si visiteu Barcelona durant la Setmana Santa convé estar informats d’algunes de les seves característiques intrínseques, la qual cosa us ajudarà a realitzar de la millor manera possible les diferents visites que tingueu programades, així com a l’hora de recórrer la ciutat durant les esmentades dates. La majoria de la gent viatja quan pot, inclosos nosaltres, sent en la majoria de les ocasions en el mes d’agost o durant les festes de Setmana Santa. No és que no valgui la pena visitar Barcelona durant aquest període de vacances, sinó que degut a això que comentem la ciutat s’omple d’infinitat de turistes que omplen els seus carrers, museus, monuments i llocs més cèntrics i d’interès turístic, la qual cosa provoca que s’hagin de fer varies cues i que no sempre es pugui gaudir d’una visita tranquil·la en alguns d’aquests llocs.

Quan cau la setmana santa 2021

Calendari Setmana Santa 2021

* Diumenge de Rams: 28 de març.
Dijous Sant: 1 d’abril.
* Divendres Sant: 2 d’abril.
Dissabte Sant: 3 d’abril.
* Diumenge de Pasqua / Resurrecció: 4 d’abril.
* Dilluns de Pasqua: 5 d’abril.

* Dia festiu a Barcelona i Catalunya

Allotjament

Deguda la gran demanda que hi ha per allotjar-se a Barcelona durant aquestes dates és, més que recomanable, començar a buscar allotjament varies setmanes o fins i tot mesos abans per veure com evolucionen els preus i així poder reservar quan veieu una bona oferta. Pot ser que això passi varies setmanes abans o que pel contrari algun hotel, apartament o aparthotel, veient que no acaba d’omplir totes les seves places, faci alguna promoció de la qual ens puguem beneficiar.

Museus, monuments i visites turístiques

Tant els museus, com els monuments i diversos llocs d’interès turístic pateixen una gran afluència de visitants durant la Setmana Santa, per aquest motiu us recomanem que en tots aquells que pugueu realitzar la vostra reserva de forma anticipada a través d’Internet ho feu, perquè d’aquesta forma podreu reservar amb antelació les vostres entrades, en molts casos podent escollir el dia i hora per a les mateixes i, d’aquesta forma, estalviar-vos la cua que es forma a l’hora de comprar les entrades a les taquilles.


A causa del toc especial que desprenen aquestes dates, molts museus i monuments veuen variat el seu horari i això pot tenir com a resultat que us trobeu amb què alguns dels llocs als quals teníeu moltes ganes d’anar es trobin tancats. Per aquest motiu us recomanem que us assegureu bé dels horaris durant la Setmana Santa dels diferents museus, monuments i llocs amb cert atractiu turístic que us interessaria visitar.

Platja i Sol

Molts dels turistes venen a Barcelona buscant el sol, i malgrat que en l’època de Setmana Santa encara falten varies setmanes per l’arribada de l’estiu, és habitual que per aquestes dates, sobretot en les hores centrals del dia, la calor sigui la gran protagonista o la protagonista principal. Per aquest motiu us recomanem que aneu preparats, ja sigui amb gorres, calçat fresc a més d’una crema de protecció solar més que necessària. També no està de més que us emporteu el banyador ja que en funció de com caigui la Setmana Santa, el temps és més estival que primaveral i us pot venir de gust un bany refrescant per agafar forces i així continuar amb les visites, tot i que el més habitual és que la temperatura de l’aigua encara sigui bastant freda.

Horaris Comercials

Els horaris de les botigues i comerços també acostumen a patir algunes modificacions durant alguns dels dies de Setmana Santa. Podreu trobar-vos amb alguns començos tancats el Dijous Sant per la tarda, tot i que acostumen a ser aquells que estan ubicats en els llocs menys cèntrics i turístics de la ciutat. El Divendres Sant és festiu així que les botigues i els comerços romanen tancats, exceptuant aquells que estan localitzats en algun punt concret de la ciutat, com el centre comercial del Maremàgnum, que al estar a la zona portuària, considerada com a turística, si que pot romandre oberta. Per últim comentar que el dilluns següent, conegut com el Dilluns de Pasqua, també és festiu a Barcelona i per tant les seves botigues i comerços també tanquen.