Hash Marihuana Cànem & Hemp Museum Barcelona

Actualització 12 ag. 2023

Malgrat que el seu nom original és el de Hash Marihuana Cànem & Hemp Museum Barcelona, el fet que aquest resulti massa llarg fa que molts es refereixin a ell simplement com el Museu del Cànnabis, Museu de la Marihuana o Museu del Cànem.

Com bé indiquen cadascun dels noms amb els quals es coneix el museu, aquest s’ha ideat com un centre on informar sobre la història del cànnabis, donant una visió més oberta i ponderada de la planta i detallant les seves qualitats i beneficis, aprofitats durant segles per diferents civilitzacions.

Cànnabis, cànem o marihuana?

Moltes persones tenen dubte sobre els diferents termes utilitzats per a referir-se a la planta.

Cànnabis: és el nom científic
Cànem: el nom en català
Marihuana: és una varietat de cànem que té un major contingut d’una substància anomenada THC.

Franquícia, per dir-ho d’alguna manera, del Hash Marihuana & Hemp Museum d’Amsterdam, la seu de Barcelona es va inaugurar l’any 2012 i compta amb un espai de 900m2, 9 vegades més que el d’Amsterdam, el que fa d’ell el museu més gran dedicat en exclusiva a la planta del cànnabis.

Visita al Museu del Cànnabis de Barcelona

El recorregut té una durada aproximada d’una hora, tot i que variarà en funció del temps que li dediqueu a cada sala, en observar cadascun dels detalls propis de l’edifici i a l’interès que mostreu per cadascuna de les prop de 6.500 peces relacionades amb el cànem que conformen la col·lecció del museu.

D’entre totes aquestes peces destaquen importants frescos de coneguts artistes flamencs, diferents tipus de pipes asiàtiques i africanes, una col·lecció d’ampolles de cànnabis medicinal del segle XIX i una col·lecció botànica de finals del segle XVIII i principis del XIX.

Hash Marihuana & Hemp Museum Barcelona

Entrades Museu del Cànnabis de Barcelona

Comprar

-10% online

Barcelona Turisme

La primera sala del museu del cànem ofereix informació històrica de la planta per a continuació anar aprofundint en tot el que guarda una certa relació amb ella en les altres sales del museu. En elles, s’ofereixen detalls específics sobre els usos industrials (elaboració d’olis, plàstics, fustes, paper…) i nutricionals (rica en proteïna d’alta qualitat) i les propietats medicinals (usat en el tractament de l’asma, càncer, migranya, insomni, etc.) del cànnabis.

Visites guiades al Museu de la Marihuana de Barcelona

El museu organitza visites guiades en català i castellà i sota petició prèvia també en altres idiomes com a anglès, francès i italià. Gràcies a aquestes visites guiades es poden conèixer anècdotes i històries que fan molt més interessant la visita i permeten aprendre moltes més coses sobre aquesta fascinant planta i l’edifici que alberga el museu.

Altres espais destacats del museu són la sala on s’explica l’estreta relació entre el moviment hippie i el cànnabis, el gran exponent del qual va ser el cantant Bob Marley, i la sala dedicada a oferir un missatge clar sobre la despenalització de la marihuana.


En finalitzar el recorregut es passa per la petita botiga de regals del museu, que compta amb gran quantitat d’objectes i articles relacionats amb la marihuana, com a llibres de tota mena, pipes, moneders, samarretes, gorres, pòsters, encenedors, etc. Es pot dir doncs que, en el Museu del Cànnabis de Barcelona es pot trobar de tot excepte un Coffeeshop.

Es poden fer fotos durant la visita al museu?

Durant la visita al museu es poden fer fotografies, fet que sens dubte sempre és d’agrair per a tots aquells als qui els agrada emportar-se un record gràfic de la seva visita a un museu.

La visita al Hash Marihuana & Hemp Museum de Barcelona servirà als més indondicionales del cànem per a aferrar-se en les seves idees i opinions sobre els beneficis de la planta i ajudat als més escèptics a formar-se una opinió molt més oberta i a conèixer millor les propietats i particularitats de la planta.

L’edifici del Museu de la Marihuana de Barcelona

Per si sol l’edifici on es troba el Hash Marihuana Cànem & Hemp Museum de Barcelona ja mereix una visita, i és que es tracta del Palau Mornau, un dels palaus medievals que queden en peus al Barri Gòtic de Barcelona.

Malgrat que l’edifici el va manar construir la família Santcliment, el palau porta el nom d’un altre dels seus il·lustres propietaris, Josep Francesc de Mornau, comissari honorari de la Guerra dels Reals Exèrcits de finals del segle XVIII.

Malgrat que el Palau Mornau, construït en el segle XVI, manté la base de l’edifici original, aquest va sofrir una ampliació i profunda remodelació a principis del XX, fruit de la qual es poden observar en l’actualitat gran quantitat d’elements modernistes, tant en el seu interior com en la seva façana, la qual cosa fa del palau un edifici ric en tota mena de detalls ornamentals.

Gairebé un segle després de la gran reforma, l’edifici es trobava en un estat deplorable, fins que l’any 2002 Ben Dronkers, propietari del Hash Marihuana & Hemp Museum d’Amsterdam, es va interessar en aquest emplaçament per a situar una nova seu del seu museu i es va procedir a una nova reforma per adaptar-ho com a espai museístic.

Després de diversos anys de treballs, l’arquitecte Jordi Romeu va aconseguir insuflar nova vida al palau, restaurant elements interns com les vidrieres, paviments i portes. El mateix es va fer amb la façana, a més de decorar-la amb diversos elements que representen el cànem.

En quins elements del Palau Mornau fixar-se?

La magnífica escala del pati interior que porta fins a la primera planta.

L’acolorida claraboia de vidre, realitzada amb motiu de la reforma del segle XIX.

La utilització de ferro forjat a la façana, sent el seu màxim referent la tribuna exterior.

Cadascun dels detalls que donen personalitat l’interior de l’edifici, podent-se observar clarament a les portes, i en els sostres cassetonats així com en el sòl, decorat amb alguns mosaics d’estil romà.

La xemeneia del gran saló.

Mapa


Mapa de Barcelona més gran

Adreça

c/ Ample 35, Barcelona

Horari de visita

De dilluns a dissabte: de 10:00h a 22:00h.

Diumenge i festius: de 14:00h a 22:00h.

24 i 31 de desembre: de 12:00h a 20:00h.

Visites guiades

Català: diumenges a les 12:00h.

Castellà: dissabtes a les 17:00h.

Altres idiomes: Inglés, francès i italià i altres idiomes sota petició prèvia en reservations@hempmuseumgallery.com o 933 197 539.

Preu de l’entrada

General: 9€.

Reduïda: 20% de descompte per a grups a partir de les 10 personas.

Gratis: menors de 13 anys.

Com arribar?

Metro: Jaume I (línia 4) i Drassanes (línia 3).

Autobuses: línies 45, 59, 120, D20, H14, V13, V15, V17 i autobús turístic.

A peu: us suggerim anar a peu si us trobeu pel barri del Born.

Llocs propers d’interès

Palau Centelles
Museu d’Història de Catalunya
Basílica de La Mercè
Edificio del Ayuntamiento de Barcelona
Palau de la Generalitat de Catalunya

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright