Museu Frederic Marès

Actualització 01 juny 2023

El Museu Frederic Marès porta el nom del seu fundador, un artista que al llarg dels seus gairebé 100 anys de vida va anar col·leccionant una immensa quantitat d’obres d’art i objectes de tota mena. Actualment el museu, així com la seva col·lecció, pertany a l’Ajuntament de Barcelona, ja que va ser donada pel propi Frederic Marès l’any 1946.

Tota la informació sobre el Museu Frederic Marès de Barcelona

El museu està ubicat al barri gòtic, en uns edificis històrics que van formar part del conjunt arquitectònic del Palau Reial Major, el palau medieval que va tenir com a il·lustres propietaris els Comtes de Barcelona i els Reis de la Corona Catalano–Aragonesa. Un altre element que fa del Museu Frederic Marès un lloc amb gran encant és la seva entrada, ja que s’hi accedeix a través del jardí on podreu descansar del bullici propi de la zona mentre us preneu alguna cosa a la seva terrassa.

La col·lecció permanent del Museu Frederic Marès

Es tracte d’un dels museus més curiosos de Barcelona, ja que s’hi poden trobar fantàstiques peces d’art romànic català així com milers d’objectes quotidians que el senyor Marès va anar col·leccionant: ventalls, tisores, claus, pipes, rellotges, etc. Per si sols segurament no tindrien gran interès però tot el seu conjunt fa que aquest museu no es pugui comparar amb cap altre museu de la ciutat de Barcelona, mostrant així fins a quin punt Frederic Marès va convertir la seva afició pel col·leccionisme en quelcom quasi obsessiu.

col·lecció Frederic Marès

1 entrada – 2 visites al museu

Com podeu intuir pels nostres comentaris el Museu Frederic Marès és relativament gran ja que el nombre de peces exposades és molt elevat, per aquest motiu, en cas de no poder finalitzar la visita el mateix dia us podeu apropar a recepció per tal que us segellin l’entrada i així poder finalitzar la vostra visita un altre dia, sempre i quan sigui durant els 6 mesos següents.


Exposicions temporals al Museu Frederic Marès

En una sala contigua, just a l’entrada del museu, s’acostumen a organitzar exposicions temporals relacionades amb el món de l’art en qualsevol de les seves expressions. Moltes d’elles són molt recomanables així que si us apropeu al museu val la pena que pregunteu per l’exposició temporal que estigui en curs en aquell moment.

Galeria de fotografies

Mapa


Mapa més gran de Barcelona

Adreça

Plaça de Sant Iu 5, Barcellona.

Horari de visita

De dimarts a dissabte : de 10:00h a 19:00h.

Diumenges i festius: d’11:00h a 20:00h.

Tancat: dilluns (excepte festius), 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre.

Preu de l’entrada

General: 4,20€.

Reduïda: 2,40€ (de 16 a 29 anys, majors de 65 anys, aturats, jubilats, famílies amb carnet de família nombrosa, famílies monoparentals i propietaris del carnet de les Biblioteques de Barcelona).

Gratis: menors de 16 anys, persones registrades a Gaudir BCN, primer diumenge de mes tot el dia i la resta de diumenges de 15:00h a 20:00h.

Com arribar-hi?

Metro: Jaume I (línia 4) com a parada més propera i també Liceu (línia 3).

Autobusos: línies 45, 120, V15, V17 i autobús turístic.

Llocs d’interès propers

Catedral de Barcelona
La Rambla
Plaça del Rei de Barcelona
Plaça Sant Jaume de Barcelona
Plaça Sant Felip Neri

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright