Zoo de Barcelona

Actualització 05 març 2024

Inaugurat l’any 1892 el Zoo de Barcelona es va situar en un dels grans espais que va deixar lliure l’Exposició Universal de 1888, concretament en una de les parts de l’ampli Parc de la Ciutadella.

Entrades per visitar el zoo de Barcelona

Les entrades per visitar el zoològic de Barcelona poden comprar-se online de forma anticipada, aprofitant-se d’aquesta manera d’un descompte en l’import total de les entrades. En tal cas és imprescindible presentar a la taquilla les entrades o comprovant de les mateixes degudament imprès.

Zoo von Barcelona

Entrades Zoo Barcelona

Entrades

-10% online

Barcelona Turisme

Si preferiu comprar les entrades el mateix dia de la vostra visita, també podreu fer-ho acudint a les taquilles situades en tots dos extrems del zoo.

Entrades combinades que inclouen la visita al zoo de Barcelona


Aquàrium + Zoo

Zoo de Barcelona + Aquàrium

QUÈ INCLOU?
Zoo de Barcelona
Aquari de Barcelona

entrades Zoo Barcelona i Museu Xocolata

Zoo de Barcelona + Museu de la Xocolata

QUÈ INCLOU?
Zoo de Barcelona
Museu de la Xocolata

Tota la informació sobre la visita al zoo de Barcelona

Els primers animals que es van instal·lar en el zoològic van ser cedits a l’Ajuntament de Barcelona per Lluís Martí Codola, un banquer i col·leccionista d’animals de l’època. Han passat més de 100 anys des de llavors i el Zoològic de Barcelona ha sofert importants canvis i segueix amb una contínua transformació i evolució amb l’objectiu de convertir-se en un zoo modern i en un referent dins el món de la zoologia.


El Zoològic de Barcelona és un lloc ideal per passar un matí o una tarda. És habitual veure a diverses famílies amb nens, parelles, turistes i algunes escoles que aprofiten la visita per conjugar una estona d’oci amb la saviesa que sempre aporta un zoològic com el de Barcelona, entre els objectius del qual està la conservació, divulgació i promoció de la fauna animal.

Informació pràctica a l’hora de visitar el zoo de Barcelona

Horari de visita

12 octubre – 30 març: de 10:00h a 17:30h.

30 març – 30 maig: de 10:00h a 19:00h.

30 maig – 14 setembre: de 10:00h a 20:00h.

15 setembre – 12 octubre: de 10:00h a 19:00h.

25 desembre (Nadal): de 10:00 fins el mediodía.

* Les taquilles tanquen 30 o 60 minuts abans (depenent de l’època de l’any)

€ Preu

Adults: 21,40€.

Nens de 3 a 12 anys: 12,95€.

Nens de 0 a 2 anys: Gratis.

Més grans de 65 anys: 10,50€.

Propietaris targeta rosa reduïda: 4,60€.

Propietaris targeta rosa: gratis.

Discapacitats: 5,65€.

A més, també es troben diferents espècies vegetals i diverses escultures que fan que el zoo de Barcelona tingui un encant especial. Des de l’any 1995, el zoo comparteix protagonisme, pel que es refereix al món animal, amb l’Aquari de Barcelona.

Animals i espais destacats al Zoo de Barcelona

El zoològic compta amb una gran varietat d’espècies animals, encara que d’entre totes elles sempre hi ha algunes que, per un motiu o un altre, criden més l’atenció del visitant. Entre aquests últims es troben els animals de major grandària; girafes, elefants o rinoceronts així com els teòricament més ferotges; lleons, cocodrils o guepards entre d’altres.

Orca Ulisses i Floquet de Neu

La centenària història del zoològic de Barcelona ha deixat per al record dos animals icònics per a la ciutat. Es tracta de l’Orca Ulisses i del goril·la albí Floquet de Neu, que van marcar a les diverses generacions de Barcelonins que van tenir l’oportunitat de viure en primera persona la seva època al zoo.

Orca Ulisses
L’Orca Ulisses va sorprendre a tots els visitants del zoo amb les seves espectaculars actuacions durant més de 10 anys. A causa de les limitades dimensions de l’aquari del zoo de Barcelona, es va decidir cedir l’orca a un zoològic que tingués un aquari de majors dimensions.

Per a molts va ser un autèntic trauma, i malgrat les promeses que deien que algun dia tornaria a Barcelona, aquestes mai es van complir. Actualment l’Orca Ulisses es troba en el Sea World de Sant Diego.

Floquet de Neu
El que, fins a al dia d’avui, ha estat l’únic goril·la albí conegut, va ser descobert a Guinea Equatorial per Jordi Sabater Pi, professor i primatólogo que l’any 1966 ho va traslladar al Zoològic de Barcelona.

El seu nom, Floquet de Neu, feia referència al seu pelatge blanc. Després de gairebé 40 anys en el zoo, va morir el 24 de novembre de 2003, deixant un gran buit en tots els barcelonins, que ho recordem amb molt afecte. Va ser tal el seu arrelament a la ciutat, que actualment encara se segueixen venent els seus peluixos a la tenda del zoològic.

Per a cada animal, així com espècie vegetal, hi ha un panell informatiu amb un text descriptiu en català, castellà i anglès i en el qual també s’inclou un codi QR, que permet ampliar la informació del panell.

gasela Zoo Barcelona

El terrari
Al terrari del zoo, separats per espècie, es troben una gran varietat d’amfibis i rèptils de diferents grandàries. D’entre tots ells, són els caimans, els cocodrils i les serps els que més criden l’atenció dels visitants.

L’Aviari
Amb 1200 m2 d’extensió i un total d’aproximadament 70 espècies, l’aviari és una de les zones més visitades del zoològic.

Els primats
Diferents espècies de petits, mitjans i grans primats es troben repartits en diversos espais separats. Disposen d’una àmplia vidriera per poder ser vists durant el recorregut i oferir la seguretat de tots els visitants i la tranquilitat dels primats.

La granja: Entreteniment pels més petits

La granja és el lloc preferit del zoo per a gran part dels nens, ja que en ella poden conèixer de primera mà, tocar i relacionar-se amb alguns dels animals de granja més comuns; gallines, porcs, cabres, rucs, vaques, etc.

ponis granja Zoo Barcelona

La tenda del zoo: regals i souvenirs

La tenda del zoo de Barcelona és un d’aquests llocs de la ciutat en els quals, sobretot si aneu amb nens, és gairebé impossible sortir sense acabar comprant un regal.

Totes les espècies animals tenen els seus corresponents peluixos de diferents grandàries, clauers, calendaris, imants, ninots de plàstic, llibres, etc.

Si dubteu sobre quin regal comprar…no us ho penseu dues vegades, un peluix del Floquet de Neu resulta un obsequi ideal i ajuda a conservar la memòria d’un animal especial que va marcar a diverses generacions de Barcelonins.

tenda Zoo Barcelona

Bars i berenadors

El Zoo de Barcelona compta amb alguns bars en els quals és possible comprar menjar i begudes. Els preus són una mica elevats així que us suggerim que us porteu de casa alguns entrepans o els compreu en algun bar proper. Això us permetrà estalviar-vos bastants diners.

Tant si compreu el menjar o beguda en algun dels bars del zoològic, opteu per fer-ho fora del propi recinte o el porteu de casa, podreu asseure-us a menjar en qualsevol dels berenadors disposats en diferents zones del zoo.

Activitats al zoo de Barcelona

A més de poder gaudir del recorregut pel Zoo de Barcelona veient als animals que es troben en ell, el zoològic també organitza activitats paral·leles enfocades a l’entreteniment dels nens així com a la divulgació i sensibilització del mon animal.

Algunes d’elles són puntuals i unes altres tenen una certa periodicitat, com les que se celebren durant l’estiu i altres periodes vacacionals.

Galeria de fotos

On es troba el zoo de Barcelona? Mapa i informació


Plànol complet de Barcelona

Adreça

Parc de la Ciutadella, Barcelona.

Horari de visita

La informació es detalla més amunt.

Preu de l’entrada

Tots els preus els trobareu més amunt.

Com arribar-hi?

Metro: Ciutadella / Villa Olímpica (línia 4).

Autobusos: línies 10, 14, 39, 40, 41, 42, 51 i 141

Tramvia: Parada Wellington (T4).

A peu: a poques passes del Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i de La Barceloneta.

Llocs d’interès pròxims

Museu de la Xocolata de Barcelona
Estació de França de Barcelona
Arc de Triomf de Barcelona
El Born CCM
Convent de Sant Agustí

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright