Mirador de Avions de El Aeropuerto de El Prat de Llobregat de Barcelona

Malgrat la seva espectacularitat, no molta gent coneix el mirador d’avions de l’Aeroport de Barcelona – El Prat, des d’on és possible observar, a escassos 30 metres d’altura i passant just per sobre dels nostres caps, com els avions inicien el descens cap a la pista d’aterratge.

Tota la informació per gaudir del mirador d’avions de l’aeroport

Reconec que jo mateix no vaig saber de l’existència d’aquest punt d’observació d’avions fins a fa un parell d’anys, just quan vaig començar amb el projecte de irBarcelona. Em va semblar un lloc imprescindible per anar-hi així que de seguida m’ho vaig apuntar en la meva llista de coses per fer i visitar, llista que, malgrat els llocs que vaig visitant, no sé com m’ho faig però no fa altra cosa que créixer i créixer ;).

Com va néixer el Mirador d’avions d’El Prat de Llobregat?

El lloc en el qual ara es troba el mirador era un punt escollit per molts habitants del Prat de Llobregat i la zona del voltant per detenir-se a contemplar l’aterratge dels avions.

Arran d’aquesta situació es va decidir, l’any 2007, crear una petita esplanada i col·locar una sèrie de bancs de pedra que, situats en diferents angles, permetessin l’observació dels avions d’una forma més còmoda i relaxada.

Gaudint del mirador dels bancs de pedra

Després d’un petit problema amb l’accés al carrer que porta fins al pàrquing gratuït que hi ha al costat del mirador, vaig decidir aparcar en l’avinguda Onze de Setembre i caminar uns 15 minuts per la carretera de la Bunyola fins al mirador.


Durant el recorregut pel camí vaig poder veure alguns avions que s’aproximaven a l’aeroport. La imatge des d’allí ja era espectacular així que no podia fer una altra cosa que preguntar-me quina sensació provocaria veure-ho de molt més a prop.

gaudint dels avions

Finalment vaig arribar al mirador i vaig poder confirmar en primera persona que la sensació que produeix veure aterrar un avió des de tan a prop és realment impactant.

Després de fer diverses fotografies i gravar algun vídeo vaig veure que en els extrems de la petita esplanada hi havia tres panells informatius, dos dels quals mostren els diferents tipus d’avions que de forma més habitual es poden verue (Airbus A320, Airbus A330, Boeing 757 o Boeing 737 entre molts altres) i el tercer explica el funcionament de l’aeroport.

familia gaudint del mirador

La gran freqüència d’avions que aterren a l’Aeroport de Barcelona – El Prat fa que cada 2 minuts aproximadament es es pugui veure un avió.

Així doncs, amb una mitja hora al mirador dels bancs de pedra és suficient per veure, fotografiar i gaudir del pas de diversos avions, temps que segurament sigui insuficient en el cas d’anar amb nens, ja que ells són els que queden més impressionats amb l’espectacle i els que menys ganes tenen de marxar.

Galeria de fotos i vídeo d’avions aterrant a l’Aeroport de Barcelona

Mirador del Camí de Valencia

El soroll és notable quan passa l’avió per damunt però és un moment i en absolut es tracta d’un soroll molt molest així que això no és una cosa que us hagi de preocupar. Després d’una bona estona fent fotos vaig decidir apropar-me fins a un altre punt d’observació, el mirador del Camí de València, on solen situar-se diversos “spotters” per observar i fotografiar els avions.

avió de Ryanair

Encara que a primera vista pugui semblar que no és un lloc tan espectacular com el mirador dels bancs de pedra, en ser un punt d’observació elevat i situar-se en un angle diferent, que permet veure de forma lateral l’aterratge dels avions, es poden fer unes fotografies fantàstiques.

QUÈ SÓN ELS “SPOTTERS”?

Els “spotters” són grans aficionats als avions que es dediquen a fotografiar-los. Barcelona compta amb una associació de spotters que sol organitzar diferents activitats.

Completant el dia en el Delta del Llobregat

Després d’aquesta bona estona al mirador, des d’on podreu jugar a treure fotos curioses per aconseguir l’efecte de tocar l’avió amb la punta dels dits us recomano completar el dia visitant els espais naturals del Delta del Llobregat, la qual cosa us permetrà gaudir de gran part de la seva fauna i flora.

Per falta de temps a mi no em va ser possible fer aquesta part del pla però buscant informació he pogut veure que hi ha llocs molt macos i que val molt la pena conèixer així que, com no, ho he apuntat a la meva llista.

tocant un avió

Per dirigir-vos cap a algun dels espais naturals del riu haureu de continuar per la carretera de la Bunyola, que més que una carretera es pot considerar un estret camí de terra. La zona també resulta ideal per als ciclistes així que si teniu possibilitat de endur-vos les vostres bicis gaudireu molt més del dia.

Punts d’interès de la zona

Estany de Cal Tet
Estany Ca l’Arana
Mirador de la desembocadura del riu Llobregat
Antiga caserna dels Carrabiners i l’edifici del Semàfor

Al portal del Delta del Llobregat trobareu informació sobre els itineraris recomanats.

Per menjar podeu optar per fer-ho en algun dels restaurants que ofereixen especialitats de la zona, com els plats elaborats amb Carxofa del Prat o amb Pollastre Pota Blava (espècie autòctona del Prat de Llobregat). Per contra, i si no voleu abandonar l’espai natural del Delta del Llobregat, podeu fer un picnic per la zona per després prosseguir el vostre camí.

Valoració final

El pla del mirador d’avions del Prat i la visita a alguns dels paratges del Delta del Llobregat és ideal per fer en família, amb la parella o els amics algun diumenge d’aquells que un no sap què fer.

Es tracta d’un pla econòmic i entretingut que us permetrà gaudir d’una cosa que segurament molts de vosaltres no heu fet mai, veure aterrar avions comercials des de tan a prop, i passar la resta del dia envoltat de la natura.

Mapa i com arribar al mirador d’avions d’el Prat de Llobregat des de Barcelona?


Veure en un mapa més gran

Cotxe

Depenent de la zona de Barcelona (a prop del mar, la part més central o la més alta) en la qual us trobeu serà més ràpid anar fins al mirador del Prat agafant la Ronda del Litoral, la Gran Via de les Corts Catalans o la Ronda de Dalt.

Una vegada al Prat de Llobregat haureu de seguir els senyals que us guiaran cap a la platja i posteriorment les que fan referència als “Espais Naturals del Delta” i deixar el cotxe o moto al pàrquing gratuït situat a escassos 50 metres del mirador.

Autobús

Des de Barcelona
65 i 165: Des de Plaça d’Espanya.
Us suggerim que abans d’anar us informeu sobre els horaris dels autobusos. + info a TMB

Des d’altres punts
Línia 105: Des de l’aeroport
L10: Des de Sant Just Desvern.

TREN

Des de Barcelona
Línia rodalies C10: Aeroport – Estació de França – Estació de l’el Prat de Llobregat.

Des d’altres punts
Línia rodalies C2: Sant Vicenç de Calders – Vilanova i la Geltrú – Maçanet – Estació de l’el Prat de Llobregat.

Una vegada en l’estació podeu anar caminant fins al mirador, la qual cosa us portarà aproximadament 35 minuts o bé agafar un dels següents autobusos L10, PR2 o PR3.

+ info a Renfe

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.
error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright