Museu col·lecció Carrosses Fúnebres Barcelona

Actualització 26 maig 2023

Creada l’any 1970, la Col·lecció de Carrosses Fúnebres> de Barcelona Tota la informació sobre les carrosses fúnebres i el museu

Pertanyent a “Cementiris de Barcelona”, l’empresa encarregada de gestionar els cementiris de la ciutat, la fantàstica col·lecció de carruatges de luxe la conformen 19 peces originals: 13 carrosses fúnebres i 6 carruatges d’acompanyament, utilitzats per les famílies del difunt. La col·lecció es completa amb l’exposició en l’entresolat de 3 cotxes de motor de diferents èpoques que van ser els substituts de les carrosses.

trasllat carrossa fúnebre al museu

La visita al Museu de les Carrosses Fúnebres de Barcelona

Datades entre finals del segle XIX i mediats del segle XX, cada carrossa exposada compta amb un panell informatiu en català, castellà i anglès en el qual s’explica la història de cadascuna d’elles així com la seva funció, ja que cada carrossa s’utilitzava per a un sepeli diferent.


Realitat augmentada

Crida l’atenció la realitat augmentada utilitzada en algun dels panells informatius del museu. Gràcies a aquesta tecnologia es pot gaudir d’una fantàstica visió que conjuga la imatge real de les carrosses amb la virtual, el que fa encara més atractiva i amena la visita.

Així doncs, ens trobem des de la més humil carrossa, coneguda com a carrossa Aranya, i que s’utilitzava per a transportar a la immensa majoria dels difunts, fins a la carrossa Imperial, que únicament s’utilitzava per als sepelis d’emperadors i grans personalitats públiques, passant per diverses carrosses blanques reservades per al trasllat dels cossos de nens, donzelles i religioses.

carrossa fúnebre blanca per a nens donzelles i religioses

Les activitats del Museu de Carrosses Fúnebres de Barcelona

Com la bona col·lecció que és, el Museu de Carrosses Fúnebres no es limita únicament a ser un espai per a l’exposició de les carrosses. Així doncs, d’entre les diferents activitats del museu, destaquen les visites guiades, que, sens dubte, ajuden a completar els coneixements que ofereix el museu.


També es poden realitzar visites guiades personalitzades per a tota mena de grups, ja siguin col·legis, institucions o grups privats de persones. Per fer-ho, cal contactar amb Cementiris de Barcelona amb una certa antelació.

Per a visites guiades en altres idiomes (per a grups): comunicacio@cbsa.cat

El nostre suggeriment

Malgrat que la Col·lecció de Carrosses Fúnebres quedi allunyada de la ciutat i que el més còmode és desplaçar-s’hi en vehicle privat també es pot agafar l’autobús o, més còmode encara, un taxi. Una cop finalitzada la visita i per a aprofitar al màxim el temps invertit en desplaçar-vos us recomanem feu un volt pel Cementiri de Montjuïc per visitar els seus importants mausoleus monumentals. Moltes de les personalitats més rellevants de la ciutat es troben enterrades precissament en algun d’aquests mausoleus.

Galeria de fotos

Mapa i com arribar al museu de carrosses fúnebres de Barcelona


Mapa de Barcelona

Reserva un taxi

Adreça

c/ Mare de Déu de Port 56-58, Barcelona.

Horari de visita

Dissabte i diumenge: de 10:00h a 14:00h.

Visites guiades: cada dissabte a les 12:00h.

Preu de l’entrada

Gratis.

Com arribar?

Autobusos: línies 21 i 107 (interior cementeri, només festius).

Cotxe: sortida 13 Ronda Litoral.

Llocs d’interès propers

Cementeri de Montjuïc
Mirador del Migdia
Castell de Montjuïc
Jardins de Mossen Cinto Verdaguer
Telefèric Aeri del Port

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright