CCCB

Actualització 04 abr. 2024

EL Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, també conegut com a CCCB, és un centre dedicat a la projecció de tot tipus d’expressió d’art contemporani, especialitzant-se sobretot en la producció i organització d’exposicions temporals, concerts, festivals i convencions.

El CCCB es localitza a la zona alta del barri del Raval, al costat d’un altre dels referents de l’art a la ciutat, el MACBA, i concretament a l’edifici on antigament es trobava l’antiga Casa de la Caritat.

Quina informació destacar sobre el CCCB

Des de la seva inauguració, l’any 1994, el CCCB ha programat un gran nombre d’exposicions temporals i organitzat diferents convencions i activitats culturals. La gran tasca feta, sempre dins del camp de l’art contemporani, ha convertit al Centre de Cultura Contemporani de Barcelona en un dels màxims exponents de la cultura a la ciutat.

Entrades per a visitar el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Si ho desitgeu podeu comprar les entrades per visitar el CCCB el mateix dia de la vostra visita en les pròpies taquilles del Centre Cultura Contemporània de Barcelona. Per contra, una altra opció, sobretot si sou uns grans aficionats a l’art i teniu pensat visitar un altre museu o fundació d’art de la ciutat, és adquirir l’ArticketBCN, que, a més de permetre l’accés a la CCCB, fa el mateix amb altres 5 museus i fundacions d’art de Barcelona.

comprar ArticketBCN

ArticketBCN (inclou l’entrada al CCCB)

Comprar

Accés al CCCB i a altres 5 museus i fundacions d’art de Barcelona

Estalvia’t diners i evita la cua

Barcelona Turisme

Beneficis comprant l’ArticketBCN

Entrada al CCCB

Entrada al Museo Picasso

Entrada al MNAC

Entrada al MACBA

Entrada a la Fundación Miró

Entrada a la Fundación Antoni Tàpies

*Descompte del 45%

* Respecte a l’import total si es compren les entrades de forma individual

Exposicions temporals al CCCB

L’activitat principal del CCCB són les exposicions temporals que s’organitzen, algunes d’elles tan destacades i esperades com la del World Press Photo, una exposició que es realitza anualment i en la que es mostren les fotos premiades per aquesta prestigiosa organització.


Cada any s’organitzen unes 10 exposicions temporals, programant-se en ocasions més d’una exposició al mateix temps. L’objectiu principal de programar un nombre tan reduït d’exposicions cada any és el de fer prevaler la qualitat de les mateixes, una cosa que sens dubte el CCCB aconsegueix amb escreix.

El temps aproximat mitjà de permanència de les exposicions és d’uns tres mesos, encara que es pot veure ampliat o reduït en funció del seu interès.

El mirador del CCCB

vistes mirador CCCB

Encara que no sempre és accessible al públic, des de l’última planta s’observen unes excel·lents vistes del Barri del Raval. Per aquest motiu us recomanem que quan compreu les entrades per a la visita aprofiteu per preguntar si es pot accedir al mirador del CCCB de la planta superior, el que us permetrà prendre unes molt bones fotografies.

El Pati de les Dones

Pati de les Dones

Un dels llocs més bonics arquitectònicament parlant i ideal per fer unes bones fotos és el pati interior a l’aire lliure del CCCB, anomenat Pati de les Dones.

Es diu així degut a que aquest era el lloc reservat per a les dones que buscaven asil a la Casa de la Caritat.

Encara es poden observar, en les rajoles de ceràmica restaurades que cobreixen la part inferior de les parets del pati, les sentències morals que llegien les dones que hi anaven a parar.

Aquest espai és escollit en certes ocasions per celebrar alguna edició d’alguns dels mercats de roba i complements més de moda de la ciutat.

Música i altres arts escèniques

En moltes d’aquestes exposicions la fotografia i la pintura són les autèntiques protagonistes, encara que el CCCB també reserva un espai important a les exposicions i activitats centrades en la música i altres arts escèniques. Així doncs, es realitzen alguns concerts i destacades projeccions d’audiovisuals i es programen tot tipus de documentals relacionats amb l’art contemporani.

Llibreria al CCCB

Abans o després de la vostra visita al CCCB us recomanem entrar a la llibreria Laie, situada al costat de l’accés al Pati de les Dones del carrer Montalegre i on trobareu gran quantitat de llibres, molts d’ells com no podia ser d’una altra forma, relacionats amb la cultura contemporània, així com alguns altres objectes ideals per a regalar.

Amb ganes de veure altres exposicions a Barcelona?

exposicions temporals i mostres a Barcelona

Galeria de fotos del Centre Cultura Contemporània de Barcelona

On està el CCCB? Mapa i com arribar


Mapa de Barcelona

Adreça

C/ Montalegre 5, Barcelona.

Horari de les exposicions

De dimarts a diumenge (i festius): d’11:00h a 20:00h.

Horari reduït: d’11:00h a 15:00h (26 de desembre i 5 i 6 de gener).

Tancat: dilluns no festius, 1 de gener, 24, 25 i 31 de desembre.

Preu de l’entrada

1 Exposició: 6€.

2 Exposicions: 8€.

Reduïda: 4€ 1 exposició i 6€ 2 exposicions (per a més informació pregunteu en les taquilles).

Gratis: Tots els diumenges de 15:00h a 20:00h,
el Dia Internacional dels Museus, La Nit dels Museus, Festes de Santa Eulàlia i Festes de La Mercè i persones en atur.

Com arribar-hi?

Metro: Universitat (linies 1 i 2) i Catalunya (linies 1 i 3).

Autobuses: líneas 7, 13, 14, 16, 17, 20, 24, 37, 41, 42, 50, 54, 55, 58, 59, 62, 63, 64, 66, 67, 68, 91, 120, 121, 141, H12, H16, L94, L95, V15, V17 y autobús turístico.

FGC i RENFE: Catalunya.

A peu: a pocs minuts caminant de la Plaça de Catalunya es pot arribar a peu si us trobeu en els voltants del centre de la ciutat.

Llocs d’interès propers

MACBA
Plaça Universitat de Barcelona
Plaça Catalunya de Barcelona
La Rambla de Barcelona
Font de Canaletes

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright