Parc de la Ciutadella

Actualització 30 juny 2023

El Parc de la Ciutadella és un dels més grans i coneguts parcs de Barcelona a més de ser un dels favorits tant pels propis habitants de la ciutat com pels turistes que ens visiten. Segurament, el fet que Barcelona no dispongui de molts parcs i jardins al centre de la ciutat ajuda a laagut de, en part, per ser una ciutat que no disposa d’una gran quantitat d’espais oberts al centre i molt menys de les dimensions que té aquest fantàstic parc. El seu nom prové de la gran ciutadella militar que va ordenar construir Felip V l’any 1715. A mijtans del segle XIX els terrenys van ser cedits a la ciutat pel General Prim, amb la condició que en el seu espai es construís un gran parc públic.

Informació d’interès sobre el Parc de la Ciutadella

Acostar-se de tant en tant fins al Parc de la Ciutadella és una de les coses que tot habitant de Barcelona fa o, segons el nostre parer, hauria de fer. I és que, en ell hi ha tot el es pot esperar d’un parc i fins i tot molt més. Àmplies zones de gespa, arbres que proporcionen ombra quan el sol és massa fort, una font monumental, un petit llac, el Zoo de la ciutat, el Parlament de Catalunya i altres edificis d’interés arquitectònic.

festa al Parc de la Ciutadella

Per tot això i per l’ambient especial que s’hi desprèn, el parc és un dels escenaris escollits per celebrar tot tipus d’esdeveniments, destacant entre tots ells el de part dels actes festius de la co-patrona de Barcelona, La Mercè, així com fer el mateix amb altres esdeveniments festius.


Què veure al Parc de la Ciutadella?

Són molts els llocs que us recomanem veure durant la vostra visita al Parc de la Ciutadella, i és per això que us detallem els més importants perquè no us oblideu de buscar-los i fotografiar-los.

LLAC
ZOO
ESCULTURA MAMUT
PARLAMENT DE CATALUNYA
CASTELL DELS TRES DRAGONS
(Laboratori de Natura)
ESCULTURA GENERAL PRIM
HIVERNACLE
CASCADA MONUMENTAL
MUSEU MARTORELL
(seu històrica del Museu de Ciències Naturals de Barcelona)

diversió barques Parc Ciutadella

La mà d’un jove Gaudí al Parc de la Ciutadella

Tot i que aleshores era un estudiant més d’arquitectura, les bones maneres d’un jove Antoni Gaudí van cridar l’atenció de Josep Fontserè i Mestre, l’arquitecte encarregat d’urbanitzar el parc de cara a la celebració de l’Exposició Internacional de 1888.

medalló atribuït a Antoni Gaudí

D’aquesta manera, el que acabaria sent arquitecte icònic del modernisme català va col·laborar en aquesta magna obra, encarregant-se de la canalització hidràulica de la cascada monumental del parc. També se li atribueixen dos medallons decoratius situats a la part superior de la cascada.

Quan és preferible anar al Parc de la Ciutadella?

Sempre és un bon moment per acostar-se al Parc de la Ciutadella però si el que voleu és veure-ho en tota la seva esplendor, el millor dia per visitar-ho és el diumenge, quan s’omple de tot tipus de persones disposades a passar la seva estona d’oci de la millor forma possible. Els més solitaris, buscant un moment de desconnexió i tranquil·litat simplement aprofiten qualsevol tros de les seves àmplies zones de gespa per tombar-se i prendre el sol, moltes vegades acompanyats d’algun diari o revista, els que, amb ganes de diversió, s’hi acosten amb els seus amics dispossats a passar una bona estona d’oci, sigui jugant al vòlei, al futbol, a les cartes o al que sigui, tenint com a principal objectiu el passar una bona estona així com a un gran nombre de famílies gaudint d’un agradable passeig amb els seus fills.

Recomanació

El pla que us suggerim per visitar el parc de la Ciutadella és el de comprar una mica de menjar per portar en algun dels locals de la zona del Born i La Ribera i que us ho mengeu tranquil·lament asseguts al sol en algun racó del parc. Després podeu gaudir de la jornada al parc fent el que més us vingui de gust.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça (accessos)

Passeig Picasso 1 i Passeig Pujades / Passeig Lluís Companys.

Horari de visita

Tots els dies de l’any des de les 10:00h i fins que comença a vesprejar.

Preu de l’entrada

L’accés al parc és gratis.

Com arribar-hi?

Metro: Ciutadella / Villa Olímpica (línia 4).

Autobusos: línies 39, 40, 41, 42, 51, 120, 141 i autobús turístic.

Tramvia: Parada Wellington (T4).

A peu: Es pot arribar a peu si us trobeu fent una passejada pel Barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera-Born.

Llocs propers d’interès

Museu de la Xocolata de Barcelona
Estació de França de Barcelona
Arc de Triomf de Barcelona
Zoo de Barcelona
Peix daurat de Frank Gehry

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright