Poble Espanyol

Actualització 26 ag. 2023

Una de les atraccions més originals i concorregudes a Barcelona és la del Poble Espanyol. El seu nom ho diu tot, ja que es tracta d’un gran espai a l’aire lliure en el qual s’ha recreat, a escala real i en un únic entorn, diferents edificis i elements arquitectònics característics i representatius de diverses ciutats i pobles d’Espanya.

Entrades per visitar el Poble Espanyol de Barcelona

porxos Poble Espanyol

Comprar entrades online per al Poble Espanyol

Entrades

-10% online i evita la cua

Barcelona Turisme

Si Compreu les entrades online per visitar el Poble Espanyol us podreu estalviar les cues que es formen en ocasions en les taquilles així com obtenir un descompte del 10% en l’import total de les vostres entrades. Una vegada realitzada la compra haureu d’imprimir el comprovant de reserva generat per mostrar-ho el dia de la vostra visita.

Tota la informació sobre el Poble Espanyol de Barcelona

Com a tants llocs que actualment són icones de Barcelona, el Poble Espanyol es va construir en la falda de Montjuïc amb motiu de l’Exposició Internacional que va tenir lloc l’any 1929 a la ciutat.

Poble Espanyol

La idea de projectar aquest curiós lloc va ser de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch i tot i que s’havia programat la seva fi coincidint amb el final de l’Exposició Internacional, donat el seu gran èxit, finalment es va decidir mantenir-ho en peu.

La Visita al Poble Espanyol

En els gairebé 50.000m2 del recinte del Poble Espanyol s’aixequen un total de 117 edificacions (entre monuments, carrers, ponts, esglésies, places i edificis) originàries de diversos pobles i ciutats d’Espanya.

Però en l’actualitat no només es tracta d’un museu arquitectònic a l’aire lliure ja que al seu entorn, i igual que si fos un petit poble, ens trobem amb elements tan característics com les tendes de regals regionals, en les quals es troben productes gastronòmics de diverses zones d’Espanya així com alguns objectes típics.

També hi ha diversos tallers d’artesans (del vidre, la pell, joies, marionetes, etc.) així com cafeteries, bars i restaurants amb especialitats gastronòmiques de diferents regions d’Espanya.

Visita nocturna al Poble Espanyol

Durant els mesos d’estiu el Poble Espanyol allarga el seu horari i modifica la seva oferta d’oci i entreteniment. Així doncs, algunes botigues tanquen però els bars, locals i discoteques estan oberts.


A més, és habitual que durant les nits d’estiu s’organitzin una sèrie d’activitats i propostes d’oci i entreteniment. Sens dubte, la visita nocturna al Poble Espanyol és una de les activitats més refrescants de l’estiu a Barcelona.

Poble Espanyol de nit

Entrades visita nocturna Poble Espanyol

Actualment no disponible

Bars, locals, discoteques, esdeveniments…

Tiqets

Curiositat sobre el Poble Espanyol

El recinte fou escenari del rodatge d’una de les majors superproduccions europees, la pel·lícula El Perfum, i és una de les escenes inicials així com la inquietant escena final varen tenir lloc precisament a la Plaça Major del Poble Espanyol.

Alguns dels monuments i edificis reproduïts

Torre de Utebo (UTEBO)

Puerta de San Vicente (ÁVILA)

Les Arcades (SANGÜESA)

Monestir de Sant Miquel (CATALUNYA)

Paço de los Fefinhans (PONTEVEDRA)

< Carrer Cuna (ARCOS DE LA FRONTERA – CÁDIZ)

Casa de los Celdrán (MURCIA)

Porxo Ajuntament Valderrobres (VALL-DE-ROURES)

El Monestir Romànic de Sant Miquel

Tot i que en un principi es pugui pensar, el Monestir Romànic de Sant Miquel que es troba en un dels extrems del recinte del Poble Espanyol no és una rèplica d’un monestir real, sinó que es conforma d’elements arquitectònics originaris de diferents monestirs de Catalunya (Santa Maria de Porqueres, Sant Benet de Bages, Sant Genís de Taradell, etc.).

Monestir de Sant Miquel

Espais Multimèdia del Poble Espanyol
Poble Espanyol Multimèdia

Gràcies als avantatges que proporciona la tecnologia, el Poble Espanyol ofereix als seus visitants una experiència multimèdia que serveix per completar els coneixements sobre Espanya que ja ofereixen les pròpies construccions físiques del recinte. L’aplicació d’aquesta nova tecnologia multimèdia a l’hora de visita el Poble Espanyol es tradueix en la creació de tres nous espais; Welcome Area, Feeling Spain i Festa.

Welcome Area: aquesta zona de benvinguda s’ha dissenyat per oferir informació sobre la història del Poble Espanyol i ajudar a tots els visitants a planificar, tan bé com sigui possible, el recorregut per tot el recinte. Per fer-ho, s’ajuda de 8 pantalles interactives amb plànols, fotografies i vídeos.

Feeling Spain: en aquest espai, el nom del qual significa Sentint Espanya, i que està dividit en 5 àrees diferents, s’instrueix al visitant, de forma visual i interactiva, sobre la riquesa cultural i paisagística d’un país tan divers i ric en aquests aspectes com és Espanya.

Fiesta: a l’espai Festa es projecta un espectacular mapping centrat en les nombroses i molt diverses festes i tradicions populars de les diferents regions d’Espanya.

Events i activitats al Poble Espanyol

La gran plaça central del Poble Espanyol i altres espais, com és el cas de la carpa, són escenaris ideals per realitzar tot tipus d’esdeveniments, alguns gratuïts i uns altres de pagament, el nombre del qual augmenta amb l’arribada del bon temps.

Alguns esdeveniments i activitats que es realitzen

MecalAir: Festival Internacional de Curtmetratges

Brunch -in the City (Música Electrònica)

Concerts

Discoteca La Terrrazza

Activitats gastronòmiques

Activitats infantils

Cap d’any al Poble Espanyol

Cada 31 de desembre el Poble Espanyol organitza una festa de cap d’any. Aquesta té lloc en dos escenaris separats i coberts, la Carpa de la La Plaça Major i la Discoteca del recinte firal.

La música i el bon ambient estan assegurats en aquesta celebració en la qual es barregen tant turistes que passen les vacances de Nadal a Barcelona com habitants de la ciutat amb ganes de festa.

Galeria de fotografies

Mapa i com arribar al Poble Espanyol


Mapa més gran

Direcció

Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, Barcelona.

Horari de la visita

Hivern: de 10:00h a 18:00h.

Estiu: de 10:00h a 20:00h.

Primavera i tardor: de 10:00h a 19:00h.

Preu de l’entrada

Adults: 14,00€.

Nens (de 4 a 12 años): 7,00€.

Jubilats: 9,00€.

Estudiants: 10,50€.

Familiar: 36€ (2 adults i 2 nens de 4 a 12 anys).

Altres descomptes: Existeixen un altre tipus de descomptes pels quals us aconsellem que demaneu informació a la taquilla.

Com arribar-hi?

Metro: Espanya (línies 1 i 3).

Autobusos: línies 13, 50, 61 i autobús turístic.

A peu: es pot arribar a peu si us trobeu als voltants de la muntanya de Montjuïc.

Llocs d’interès pròxims

Font Màgica de Montjuïc
Mirador de l’Alcalde
Castell de Montjuïc
Palau Sant Jordi
Fundació Joan Miró

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright