Parc de Pedralbes de Barcelona

Actualització 01 juny 2023

El Parc i Jardins de Pedralbes, que compta amb 7,28 hectàrees, és un dels parcs més antics de la ciutat. Té el seu accés en la famosa i transitada Avinguda Diagonal, en la qual una gran porta en ferro forjat s’encarrega de donar la benvinguda als visitants. Segurament l’element arquitectònic més important del parc és el Palau de Pedralbes, encara que durant els últims anys els jardins són coneguts sobretot per albergar un dels festivals musicals més atractius de l’estiu barceloní, el Festival dels Jardins de Pedralbes.

Tota la informació sobre el Parc Pedralbes de Barcelona

Després d’un desgraciat incendi al Pla de Palau, que va tenir lloc el 25 de desembre de 1875 (dia de Nadal), la residència que utilitzava la reialesa durant les seves visites a Barcelona va ser devorat per les flames. A principis de la dècada de 1920, Juan Antonio Güell i López, fill d’Eusebio Güell i aleshores alcalde de Barcelona, va promoure la cessió al rei d’un palau on la familia reial pogués allotjar-se durant les seves estades a la ciutat. En conseqüència, Juan Antonio Güell i López va cedir al rei els terrenys de l’actual Parc i jardins de Pedralbes, propietat de la família Güell i que per aquell temps ja comptava amb un palau. Finalment, i després d’una sèrie de reformes, l’any 1926 la ciutat va lliurar el palau al rei Alfons XIII.

Festival dels Jardines de Pedralbes
Festival Jardins Pedralbes

Durant els mesos de juny i juliol, s’organitza el Festival dels Jardins de Pedralbes, un festival musical de categoria que cada any atreu a un gran nombre d’artistes de renom. El particular escenari d’aquest festival musical, unit a les seves contingudes dimensions, converteixen a aquest esdeveniment en un dels pocs que permet gaudir d’actuacions de grans artistes en un ambient bastant intimista.

Amb l’arribada de la primera República, l’any 1931, l’estat va cedir el palau i els terrenys adjacents a la ciutat de Barcelona, que aprofitaria per a instal·lar el Museu d’Arts Decoratives. En l’actualitat, tant el palau de Pedralbes com els jardins, són propietat de la Generalitat de Catalunya i es poden visitar lliurement, excepte durant la celebració dels diferents esdeveniments que hi tenen lloc.

Què es pot veure al Parc de Pedralbes?

Al Parc de Pedralbes es troben diferents jardins de diferents estils, sent un dels més bonics el que envolta al Palau Reial de Pedralbes. Aquests refinats jardins conviuen amb altres extensions del parc molt diferents, on els autèntics protagonistes són els nombrosos arbres, d’espècies molt variades i que atorguen al parc un aire de grandiositat. Gràcies a aquests arbres és possible gaudir d’àmplies zones d’ombres que són molt agraïdes, sobretot a l’estiu i durant les hores centrals del dia.


A més del Palau Reial de Pedralbes i dels propis jardins del seu entorn, el parc de Pedralbes està poblat per una sèrie d’elements arquitectònics i decoratius que li atorguen una personalitat pròpia i un encant molt especial.

Pèrgola
Realitzada pel famós arquitecte català Antoni Gaudí, aquesta pèrgola parabòlica coberta es troba envoltada de diverses plantes enfiladisses que es mimetitzant amb el seu entorn.

Font d’Hèrcules
També obra de Gaudí, es tracta d’una font en la qual, al capdamunt, es troba un bust d’Hèrcules i el sortidor d’aigua, realitzat en ferro forjat i que té forma de drac.

Les escultures del parc
De diferents èpoques i estils, les escultures són una constant en tot el parc, destacant la de la Reina Isabel II amb el seu petit fill en braços, que acabaria sent conegut com Alfons XII.

Si teniu pensat visitar el Parc de Pedralbes us aconsellem que us acosteu també al Parc de Cervantes, sobretot si és durant la primavera, ja que es pot gaudir del magnífic colorit del seu bell roserar.

Mapa i on es troba el Parc de Pedralbes de Barcelona?


Mapa de Barcelona

Adreça

Avenida Diagonal 686, Barcelona.

Horari de visita

Gener, febrer, novembre i desembre: de 10:00 a 18:00 h.

Març i octubre: de 10:00 a 19:00 h.

Abril: de 10:00 a 20:00 h.

Maig, juny, juliol, agost i setembre: de 10:00 a 21:00 h.

Preu de l’entrada

L’entrada al Parc de Pedralbes és gratis

Com arribar-hi?

Metro: Palau Reial (línia 3).

Autobusos: línies 7, 33, 67, 75, 78, 113, H6 i V5

Tramvia: Palau Reial (línies T1, T2 i T3).

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright