Ferri Barcelona

Actualització 21 juny 2023

El Ferri és un dels transports preferits per alguns turistes a l’hora de viatjar a Barcelona però també ho és per una gran quantitat de Barcelonins i resta de catalans a l’hora de gaudir d’unes vacances.

Encara que, com és normal, la durada del trajecte en Ferri és molt més llarga en Ferri que amb avió, la proximitat de les diferents terminals de Ferri del port de Barcelona amb la ciutat, així com la possibilitat de viatjar amb el propi vehicle, són algunes de les comoditats i avantatges que fan que moltes persones optin per viatjar en Ferri.

Ciutats comunicades en ferri amb Barcelona

El nombre de ciutats que comuniquen Barcelona en Ferri no és molt nombrós, però sí prou ampli com per oferir una interessant varietat de propostes. A més, el fet de poder viatjar en Ferri amb el cotxe fa que, una vegada arribats a destinació, es pugui prosseguir el viatge visitant altres poblacions amb total llibertat de moviment.

Així doncs, és possible viatjar en Ferri entre Barcelona i les Illes Balears, diverses ciutats d’Itàlia i algunes del Marroc.

Reserva el teu ferri al millor preutrasmediterránea.es
gnv.it
balearia.com
grimaldi-lines.com

Quant costa el viatge en ferri?

Pel que fa al preu de viatjar en Ferri aquest varia de forma significativa en funció del tipus de trajecte.

Els viatges més econòmics són els que uneixen Barcelona amb les Illes Balears (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) que parteixen d’uns 50€ aproximadament (per al bitllet més econòmic de només anada i si es viatja sense cap tipus de vehicle).

L’altra gamma de preus fa referència als trajectes entre Barcelona i les ciutats d’Itàlia (Gènova, Roma – Civitavecchia, Savona i Porto Torres), que sol partir dels 75€-100€ (viatge només d’anada i sempre sense afagir cap tipus de vehicle).

Per contra, els preus més elevats, entre els 150€ i 250€ per trajecte, són per viatjar a les més distants ciutats del Marroc (Tànger i Nador).

Tot i això, per a tots aquests trajectes, és possible trobar algunes ofertes puntual a un preu inferior o, per contra, trobar preus bastant més elevats en períodes de l’any particulars o alhora de reservar amb poca antelació.

Ferris entre Barcelona y les Illes Baleares

Al moment de viatjar entre Barcelona i alguna de les Illes Balears (Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera) són moltes les persones que opten pel ferri en detriment de l’avió.

Diversos viatgers ho fan per poder viatjar amb el cotxe o la moto, fet que els permet recórrer lliurement els innumerables i magnífics racons de les Illes Balears (o de Catalunya si es tracta del cas invers) al seu aire, mentre que d’altres ho fan per aprofitar algunes ofertes interessants o simplement per evitar agafar l’avió.

Rutes en Ferri entre Barcelona i les Illes Balears

Transmediterránea
Barcelona – Menorca (Mahón)
Barcelona – Menorca (Ciutadella)
Barcelona – Eivissa (Ciudad)
Barcelona – Formentera (transbord)
Balearia
Barcelona – Mallorca
Barcelona – Menorca
Barcelona – Eivissa
Barcelona – Formentera (transbord)

Ferris entre Barcelona i Itàlia

El temps del trajecte en Ferri entre les diferents ciutats italianes i Barcelona, que ronda les 18 o fins i tot les 24 hores en funció de la ciutat, fa que moltes persones optin finalment per viatjar amb avió.


Tot i això, en algunes ocasions resulta molt avantatjós optar pel Ferri, com per exemple si es viatja en família o amb amics i es té intenció de recórrer algunes ciutats d’Itàlia. D’aquesta manera s’acaba estalviant una important quantitat de diners en el lloguer del cotxe a Itàlia.

Rutes en Ferri entre Barcelona i Itàlia

Grande Navi Veloci (GNV)
Barcelona – Gènova
Grimaldi Lines
Barcelona – Civitavechia (Roma)
Barcelona – Savona (Ligúria)
Barcelona – Porto Torres (Sardenya)

Ferris entre Barcelona i el Marroc

Barcelona està comunicada en Ferri amb dues ciutats del nord del Marroc, Nador i Tànger. La distància entre ambdues ciutats i Barcelona és considerable, per la qual cosa el trajecte en Ferri s’allarga fins a un rang que varia entre les 26 i les 32 hores. Malgrat això, són moltes les persones que contraposen a aquest desavantatge la possibilitat de viatjar amb el seu propi vehicle així com la d’evitar agafar un avió.

Rutes en Ferri entre Barcelona i el Marroc

Grimaldi Lines
Barcelona – Tànger
Barcelona – Nador
Grimaldi Lines
Barcelona – Tànger Med

Avantatges a l’hora de viatjar en ferri

Viatjar amb el propi vehicle: Sens dubte un dels grans avantatges de viatjar en Ferri des de Barcelona a qualsevol de les ciutats amb les quals és possible fer-ho és la de tenir la possibilitat de viatjar amb el propi vehicle privat, ja sigui un cotxe, una moto, una bicicleta o, fins i tot, una furgoneta (sempre que respecti les dimensions màximes que estipuli la companyia propietària del Ferri). D’aquesta manera, una vegada arribat a destinació, es poden recórrer diverses ciutats evitant el lloguer d’un vehicle.

Viatjar amb la mascota: És possible viatjar amb la pròpia mascota, sempre que tingui tota la documentació en regla. És ben cert que les mascotes també poden viatjar amb avió, però quan es tracta d’algun animal de certes dimensions, resulta molt més problemàtic, fet pel qual moltes persones opten per viatjar en ferri.

Si es té por a volar: Per tots aquells que tenen una certa por a volar o no els hi agrada fer-ho, sens dubte el Ferri és ideal per poder viatjar sense passar una mala estona.

Terminals de ferri a Barcelona

Barcelona compta amb un total de 3 terminals de Ferri. Cada companyia de Ferri té assignada una terminal, la qual cosa resulta de gran comoditat tant per a les companyies, per motius de logística, com per als propis viatgers, ja que d’aquesta manera és molt més fàcil localitzar la terminal del Ferri en el qual es viatja.

Mapa de les terminals de Ferry a Barcelona i com arribar-hi

Companyies de ferri i les seves respectives terminals

Terminal Z – Drassanes
Baleària

Grimaldi Terminal Barcelona
Grandi Navi Veloci (GNV)

Terminal Ferry Barcelona
Trasmediterránea

Grimaldi Terminal Barcelona
Grimaldi

Com arribar a les terminals de Ferry de Barcelona?

En transport públic

Les tres terminals de ferris del port de Barcelona estan molt ben comunicades amb transport públic. En el cas de les terminals “Z – Drassanes” i “Terminal Ferry Barcelona“, el metro (parada Drassanes, línia 3) així com diverses línies d’autobusos es troben a escassos metres de distància.

En canvi, per arribar fins a la “Grimaldi Terminal Barcelona” és necessari agafar la línia d’autobús 88 (+info), que recorre el recinte portuari i que té una parada a pocs passos d’aquesta terminal.

En taxi

En el cas que de viatjar bastant carregat o, simplement pel fet de gaudir d’una major comoditat i velocitat, la millor opció és la de reservar un taxi que us porti o us reculli a la mateixa terminal del vostre Ferri. Es pot reservar de forma anticipada i així simplificar-ho tot molt més encara.

En el vostre propi vehicle

En el cas que s’hagi de viatjar en ferri amb el propi vehicle, no hi ha cap problema a l’hora d’accedir al recinte portuari amb la deguda acreditació que testifiqui que s’ha de viatjar en Ferri.

Si, per contra, el desplaçament fins al Ferri es realitza amb el propi vehicle però no es viatjar amb ell, el millor és deixar-ho aparcat al parking de llarga estada que es trobi més proper per, posteriorment, arribar a peu o amb l’autobús 88 fins a la terminal.

El mateix val si s’arriba en Ferri a Barcelona amb el vehicle i es vol deixar el cotxe en un aparcament segur mentre no s’hagi d’utilitzar.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright