Jardins Joan Maragall

Actualització 30 maig 2023

Encara que els Jardins de Joan Maragall són uns dels més bonics de Barcelona, lamentablament es tracta d’un espai desconegut per a molts dels habitats de la ciutat. Segurament, el fet que els jardins es trobin una mica amagats, o fins i tot podriem dir camuflats, en plena muntanya de Montjuïc, concretament entre l’Estadi Olímpic Lluís Companys i els Jardins de Laribal així com que no siguin accessibles durant molts dies de la setmana, ajuda a mantenir-los en aquesta espècie d'”anonimat”. De summa delicadesa i sobre els quals existeix un acurat i cuidat treball de conservació, aquests jardins van ser projectats com a entorn del Palauet Albéniz, utilitzat com a estada de la Família Real Espanyola durant diverses de les seves visites a la ciutat.

Jardiins Joan Maragall

A destacar

Donat el marc pel qual va ser dissenyat, els Jardins de Joan Maragall són els típics jardins reials que es poden veure en qualsevol pel·lícula d’època, amb avingudes amb arbres, belles fonts, escultures ornamentals i grans extensions d’una molt cuidada gespa d’un intens color verd. El jardí, també compta amb diversos bancs per descansar i amb zones amb ombra on poder protegir-se del sol, una cosa gairebé imprescindible durant les hores centrals dels mesos més calorosos.

font i Palauet Albéniz

A més d’obrir durant dates assenyalades, com per exemple les Festes de la Mercè, el seu horari habitual d’obertura és molt reduït, limitant-se als dissabtes i diumenges de 10:00h a 15:00h. Els periòdics treballs de manteniment, units al fet que obrin durant pocs dies a la setmana fan que el seu estat de conservació sigui perfecte, resultant un lloc paradisíac per gaudir en família, amb amics o amb la parella.

Palauet Albéniz

El petit palau d’estil neoclàssic que presideix la part central dels jardins es va construir l’any 1929 amb motiu de la celebració de l’Exposició Internacional. Es tractava del pavelló reial i en l’actualitat és la residència oficial a Barcelona de la Família Reial Espanyola. Actualment només s’utilitza com a escenari d’algunes recepcions oficials i per a la celebració d’actes institucionals. Lamentablement, el Palauet Albéniz es troba tancat i només es pot visitar en dates molt assenyalades.


Amfiteatre
Es tracta d’un petit amfiteatre que tot i que serveix com a escenari en moments molt puntuals, normalment el seu ús és merament decoratiu.

Escultures
Un total de 32 escultures es troben repartides en diferents punts, la qual cosa fa d’elles un element molt característic del jardí. D’entre totes les escultures destaquen Sussana al bany, de Theophile Eugène, Cérvols (1967), de Frederic Marès, L’aiguadora (1862), de Louis Sauregeau i Serena, de Pilar Francesc Ventalló.

Consell

Un dels llocs més encantadors dels Jardins de Joan Maragall són les escales que porten cap a una de les entrades del Palauet Albéniz, des d’on es poden observar unes precioses vistes de Barcelona.

Galeria de fotos

Mapa


Mapa més gran

Adreça

Avenida de L’Estadi (entre l’Estadi Olímpic i el Palau Nacional de Montjuïc), Barcelona.

Horari de visita

Els jardins de Joan Maragall són oberts els dissabtes, diumenges i festius de 10:00h a 15:00h.

Preu de l’entrada

Gratuïta.

¿Cómo arribar-hi?

Metro: Espanya (línies 1 i 3).

Autobusos: línies 13, 23, 55, 125 i 150.

A peu: des del veí barri del Poble Sec i zona més propera.

Lugares próximos de interés

Estadi Olímpic Lluís Companys
Palau Sant Jordi
Palau Nacional de Montjuïc
Font Màgica de Barcelona
Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright