Reis Mags Barcelona

Actualització 03 febr. 2024

El Dia de Reis és una de les festes més celebrades tant en Barcelona com en la resta del país. Tot i que els Reis Mags porten regals per a tots els membres de la família, durant aquest dia els autèntics protagonistes són els nens, principals beneficiats d’aquests regals i els que amb més il·lusió viuen aquest dia tan especial.

Tot sobre la tradició dels Reis Mags

Malgrat que el dia festiu és el 6 de gener, data on s’obren els regals, gran part de l’interès de la festa dels Reis Mags es viu la tarda nit del 5 de gener, moment en el que les seves majestats, després d’un llarg viatge en camell des del llunyà Orient, arriben a Barcelona i altres ciutats d’Espanya, on són rebuts per multitud de nens que surten al carrer emocionats.

arribada Reis Mags Port Vell

Després d’unes paraules de benvinguda per part de les autoritats comença la cavalcada de Reis, durant la qual les seves majestats recorren els carrers de la ciutat damunt de les carrosses reals plenes de regals i caramels que van llançant a la gent.

I de postres el tradicional tortell de Reis

Tot dinar familiar del dia de Reis a Barcelona i la resta de Catalunya finalitza amb el tradicional Tortell de Reis, que consisteix en un dolç elaborat amb una massa semblant a la d’un pa de pessic i amb forma rodona en la qual s’afegeix fruita confitada. En el seu interior s’amaguen dues sorpreses, una de bona i una altra de no tan bona.

La bona és una figura, normalment la d’un dels tres reis i qui la trova és coronat com a Rei amb la corona s’inclou amb la compra del tortell. La sorpresa “negativa” té forma de fava, i a qui li apareix en el seu tros es veurà obligat a pagar el proper tortell.

Història i Origen de la tradició dels Reis Mags

El dia de Reyes té com a origen una creença d’origen catòlic que, malgrat sofrir diverses modificacions i detalls afegits, com és el cas del nom dels 3 Reis Mags, actualment segueix de gran actualitat.


Els 3 Reis Mags d’Orient

Melcior: el Rei de pèl i gran barba blanca.
Gaspar: el Rei ros o pèl-roig.
Baltasar: el Rei negre, que sol ser el que majors simpaties desperta entre els nens.

Arribats a Jerusalem des del llunyà Orient per adorar al nounat nen Jesús, cadascun d’ells portava una ofrena (or, encens i mirra). Avui en dia els Reis Mags segueixen visitant les cases dels nens i no tan nens de Barcelona per, en el cas que s’hagin portat bé durant l’any anterior, deixar-lis a casa alguns dels regals que han demanat a la seva carta.

Rei Melcior

Quan finalitza la cavalcada, els nens tornen a casa, preparen una mica d’aigua per als assedegats camells i una mica de menjar per als Reis Mags i es fiquen al llit aviat. Aquesta nit màgica del 5 al 6 de gener és una de les més llargues per als nens ja que degut als nervis i la il·lusió amb prou feines poden dormir.

Horari i recorregut de la cavalcada de Reis de Barcelona 2025

Malgrat que l’horari i recorregut ha anat patint algunes variacions al llarg de la seva història, durant els últims anys el seu inici i final així com els carrers per on transcorre solen ser els mateixos.

La Fàbrica dels Reis d’Orient

Des de fa uns anys, uns dies abans de la cavalcada de Reis del dia 5 de gener, es pot visitar la Fàbrica dels Reis d’Orient. En aquesta fàbrica, és possible observar de prop, i sense el tumult i celeritat propis de la cavalcada, les carrosses dels 3 Reis Mags que desfilaran pels carrers de Barcelona.


On: Fabra i Coats (Sant Andreu)
Dates: 27, 28, 29 y 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.
Horari: de 17:00h a 21:00h.

També és possible assistir al procés de fabricació d’algunes joguines i gaudir de les nombroses activitats per als més petits de la família que se celebren al llarg de tota la jornada.

Els Reis Mags solen fer la seva aparició en vaixell sobre les 16:00h, arribant al Port Vell, on són rebuts per l’Alcalde de la ciutat.

cavalcada Reis Mags Barcelona

Després de dedicar unes paraules als nens que han anat a rebre’ls comença la cavalcada (sobre les 18:00h) on al seu pas pels carrers de la ciutat van saludant als nens que esperen amb impaciència la seva arribada mentre les carrosses plenes de música i colorit els hi acompanyen, repartint caramels a tots els presents.

El recorregut, d’unes tres hores de durada, finalitza sobre les 21:30h a l’avinguda Rius i Taulet amb l’avinguda Reina Maria Cristina, al costat de la Font Màgica de Montjuïc.

Galeria de fotografies

Mapa del recorregut de la cavalcada dels Reis Mags de 2025

Arribada dels Reis Mags al Port Vell: 16:30h.
Inici del recorregut de la cavalcada: 18:00h.
Final del recorregut de la cavalcada: 21:15h.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright