roses jardí Cervantes

Actualització 20 gen. 2024

Sembla mentida que a tocar d’una de les avingudes més transitades de la ciutat, l’Avinguda Diagonal, es trobi aquest meravellós parc, un lloc ideal per apartar-se del caos de la ciutat i passejar-hi tranquil·lament entre els seus estrets camins de terra.

Donades les seves característiques bé podríem haver-hi inclòs al Parc de Cervantes en l’apartat de jardins ja que compta amb un increïble roserar que, durant la primavera, omple de color i un atraient olor la zona central del parc.

Què destacar sobre el Parc de Cervantes

roserar parc Cervantes

A més de trobar espais assolellats, al Parc de Cervantes també es poden trobar zones d’ombres per protegir-se del sol durant les hores de més calor. Això és gràcies a unes pèrgoles situades en la part superior del parc i en la qual hi ha diversos bancs on poder descansar, així com alguns arbres que, disposats de manera estratègica, donen una agradable ombra durant molt necessària durant els dies de més calor.

pèrgola amb roses

El Parc de Cervantes destaca, a més de pel seu roserar, per les grans extensions de gespa i els diferents camins que permeten passejar per gairebé qualsevol racó, sent un lloc ideal perquè els adults passegin i perquè els nens puguin jugar, sobretot a la zona de jocs situat en un dels extrems del parc.


El Roserar dels Jardins del Parc de Cervantes

L’element més característic i representatiu del parc és el seu fantàstic roserar, que compta amb uns 10.000 exemplars d’aproximadament 2.000 espècies diferents.

Una de les coses que més ens agrada és que, en la majoria d’ocasions, es puguin contemplar gairebé totes les roses no només des dels camins de terra sinó també accedint a la part de gespa on estan plantades, fet que permet gaudir d’una major proximitat amb l’entorn i ajuda a apreciar millor la bellesa de cadascuna de les roses.

roserar parc Cervantes

La millor època per visitar el Parc de Cervantes és, sens dubte, quan floreixen les roses del roserar. Això comença a produïr-se a mitjans de la primavera, romanent així fins a principis de la tardor.

Concurs Internacional de Roses Noves

Segurament els dies propers al cap de setmana que té lloc el Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, habitualment el segon cap de setmana de maig i que se celebra des de l’any 2001, és quan les roses llueixen amb tot el seu esplendor.

Galeria de fotos

On és el Parc de Cervantes de Barcelona? Mapa i com arribar


Mapa de Barcelona

Direcció

Avinguda Diagonal, 708-716, Barcelona.

DHorari de visita

Gener, febrer, novembre i desembre: de 10:00h a 18:00h.

Març i octubre: de 10:00h a 19:00h.

Abril: de 10:00h a 20:00h.

Maig, juny, juliol, agost i setembre: de 10:00h a 21:00h.

DPreu de l’entrada

L’accés al Parc de Cervantes i al seu roserar és gratuït.

Com arribar-hi?

Metro: Palau Reial (línia 3).

Autobusos: línies 54, 63, 67, 68, 75, 78, 113 i H14.

TRAM (Tramvia): Zona Universitària (línia T1, T2 i T3).

Llocs d’interès propers

Palau Reial de Pedralbes
Parc de Pedralbes
Monestir de Pedralbes
Pavellons Güell
Museu del Futbol Club Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright