Què fer a Barcelona si plou

Actualització 10 jul. 2020

Aquesta és la pregunta que moltes persones, tant turistes com a ciutadans de Barcelona, us feu quan veieu que el dia s’ha despertat plujós. És cert que la pluja pot alterar el pla que tingueu pensat fer, sobretot si és a l’aire lliure, per aquest motiu a continuació intentarem oferir-vos alguns suggeriments i propostes alternatives perquè, malgrat la pluja, pugueu aprofitar al màxim el dia, i el que a priori era un impediment per gaudir d’un agradable dia a l’aire lliure es converteixi en una oportunitat per conèixer altres llocs de la ciutat i fer noves activitats, sempre atractives, interessants i fins i tot divertides.

Dia de museus a Barcelona

cua museu Barcelona

Segurament l’opció més socorreguda per aprofitar un dia de pluja sigui visitar un dels nombrosos museus o edificis històrics de la ciutat que tingueu pendents. Si per contra el dia de pluja us enxampa sense tenir un museu o edifici històric en ment per visitar, nosaltres us proposem alguns dels més interessants, el que us permetrà refugiar-vos de la pluja alhora que seguiu coneixent una mica més Barcelona.

Els museus i edificis històrics de la ciutat són molts, per aquesta raó us hem mostrat aquesta variada recopilació d’alguns dels més atractius i representatius, tots ells ideals per visitar durant un dia plujós. Si voleu informació sobre tots i cadascun d’ells la trobareu en les seves respectives seccions: museus de Barcelona i edificis històrics.

Altres plans i propostes per als dies de pluja

Si encara no us ha convençut cap dels plans que us hem proposat per passar de la millor forma possible un dia plujós a Barcelona us hem preparat un petit llistat amb noves propostes, confiant que alguna d’elles us pugui resultar útil.

BOWLING PEDRALBES

Av. del Doctor Marañón, 11.
bowlingpedralbes.com

TALLER DE CUINA

C/ Fusina, 15 y La Rambla, 91.
bcnkitchen.com

TARDA DE CINEMA

A qualsevol cinema.

PISTA DE GEL

C/ Arístides Maillol, 12.
fcbarcelona.com/skating

INDOOR KARTING

Ctra. Laureà Miró, 434 (N-340).
indoorkartingbarcelona.com

ANAR AL TEATRE

A qualsevol teatre.


Xurros amb xocolata o te calent

xurros amb xocolata

Si esteu fent una passejada i us sorprèn la pluja podeu refugiar-vos una estona en un bar prenent alguna cosa. Nosaltres us recomanem fer-ho prenent una bona xocolata calenta amb xurros, sobretot si és hivern o si la pluja a fet descendir una mica les temperatures. Per això, un dels millors llocs als quals podeu anar és a qualsevol de les granges històriques que encara segueixen en funcionament o sinó a alguna de les excel·lents xocolateries de la ciutat.

Granges i xocolateries

Granja Dulcinea

C/ de Petritxol, 2.
granjadulcinea.com

Granja La Pallaresa

C/ de Petritxol, 11.
lapallaresa.com

Granja Viader

C/ d’en Xuclà, 4-6.
granjaviader.cat

La Nena

C/ Ramón y Cajal, 36-38.
chocolaterialanena.com

Chocolates Brescó

C/ de Casp, 48.
chocolatesbresco.es

Escribà

Rambla de les Flors, 83.
escriba.es

També podeu aturar-vos en una de les cada vegada més nombroses teteries de Barcelona plenes d’encant i en les quals, a més de poder escollir entre una àmplia i deliciosa varietat de tes, podreu acompanyar-ho amb algunes excel·lències gastronòmiques, com a galetes i tota mena de pastissos. I si us ha agradat el te, una cosa del que estem bastant segurs, és molt possible que també el pugueu comprar per preparar-ho a casa.

Les millors teteries

La Clandestina

Baixada Viladecols, 2.
teterialacladestina.com

Caelum

C/ de la Palla, 8.
caelumbarcelona.com

Caj Chai

C/ de Sant Domènec del Call, 12.
cajchai.com

Tetere

C/ Zaragoza, 113.
teahouse.cat

Akashi Gallery

C/ de Casp, 48.
akashigallery.com

Salterio

C/ de Sant Domènec del Call, 4.
facebook.com/teteriasalterio

DE COMPRES

Maremagnum

Anar a un dels centres comercials o grans magatzems i tendes de Barcelona us permetrà esquivar la pluja mentre aprofiteu el temps realitzant algunes compres i qui sap si, amb una mica de fortuna, quan sortiu és possible que ja hagi deixat de ploure i pugueu prosseguir el dia fent una passejada sense mullar-vos.

Centres Comercials i Grans Magatzems

Bulevard Rosa

Passeig de Gràcia, 55-57.
bulevardrosa.com

El Triangle

Passeig de Gràcia, 55-57.
eltriangle.es

L’Illa Diagonal

Av. Diagonal, 557.
lilla.com

Arenas de Barcelona

Gran Via de les Corts Catalanes núm. 373-385.
arenasdebarcelona.com

Maremagnum

Gran Via de les Corts Catalanes núm. 373-385.
maremagnum.es

El Corte Inglés

Diferentes direcciones.
elcorteingles.es

Amb nens

Bar Pudding Barcelona

Un dia plujós i amb nens pot resultar encara més complicat de gestionar però realment aquest no deu ser un motiu de preocupació ja que són moltíssimes les propostes culturals i activitats d’oci infantils que es poden realitzar tranquil·lament en família malgrat la pluja. De les anteriors propostes que us hem anat fent moltes resulten excel·lents per fer amb nens (com anar a les bitlles o a la pista de gel així com a algun dels museus i llocs d’interès cultural ja esmentats) però a continuació us oferim altres suggeriments específics perquè gaudiu del dia amb els més petits.

Aquestes són les propostes que considerem més interessants per si plou, però existeixen moltes altres, com per exemple anar al cinema o al teatre. Si esteu interessats en altres possibilitats, encara que potser menys adequades per fer durant un dia plujós, podeu consultar-les en la secció específica Barcelona amb nens, on ampliem i detallem les activitats i plans que es poden realitzar en família a la ciutat.

Bars ideals per anar amb nens

Després d’una visita amb nens a qualsevol dels llocs que us hem suggerit, segurament tingueu ganes de reposar una mica mentre els vostres fills, en el cas que encara tinguin forces, puguin seguir entretinguts. Per a això, us indiquem alguns bars on els nens sempre són ben rebuts.

Pudding Barcelona

C/ de Petritxol, 2.
puddingbarcelona.com

Bar del Convent

Pl. de L’Academia s/n – C/ del Comerç 36.
bardelconvent.com

La Nena

C/ Ramón y Cajal, 36-38.
chocolaterialanena.com

Ideal

C/ de Marià Aguiló, 99.
facebook.com/ideal

I si no plou molt?

Si només cauen unes poques gotes us recomanem que feu una ullada a la previsió meteorològica per confirmar que la pluja no anirà a més. Si és així, el millor és que prosseguiu amb la vostra visita tal com la teníeu programada, això sí, amb un paraigua a la bossa o la motxilla o, fins i tot millor, un impermeable, el que us permetrà no estar pendents de treure i guardar el paraigües en una d’aquestes jornades on la presència de la pluja és intermitent i de poca intensitat.

ENAMORAR-SE SOTA LA PLUJA
I si el que voleu és enamorar-vos…de Barcelona, res millor que fer-ho durant un dia de pluja ja que, tal com escriu Sergi Pàmies en el seu llibre “Cançons d’amor i de pluja”, si t’enamores sota la pluja, l’amor perdura més que si fa bon temps.