esglésies de Barcelona

Actualització 27 maig 2023

Visitar les esglésies de Barcelona és una bona forma de conèixer part de la història de la ciutat, així com conèixer, entre d’altres, l’art romànic, gòtic, modernista i neoclàssic local. Sense arribar a l’aclaparador nombre d’esglésies de ciutats italianes, amb Roma com a màxim exponent, i malgrat la cremada d¡aquestes patida en algunes èpoques, Barcelona compta amb una gran quantitat d’esglésies, quasi 200, de les quals moltes tenen un gran interès arquitectònic o històric.

La més coneguda i visitada pels turistes és el Temple Expiratori de la Sagrada Família així com la Catedral de Santa Eulàlia, coneguda més popularment com la Catedral de Barcelona. Tot i així us aconsellem que visiteu moltes altres esglésies de Barcelona, ja que són part del llegat viu de la ciutat i us ajudarà a conèixer part de la seva història, tant la més antiga com la més recent.

Llistat d’esglésies de Barcelona més importants

Varies de les esglésies i temples de culte de Barcelona que destaquen pel seu interès es troben en el centre històric de Barcelona, amb la qual cosa és probable que acabeu passejant per davant d’algunes d’elles sense voler-ho, tot i que moltes altres es localitzen en punts no tant cèntrics i fins i tot bastant apartats de la ciutat.

Per norma general l’entrada a les esglésies de Barcelona és gratis encara que per visitar algunes d’elles, com es el cas de la Sagrada Família, s’ha de pagar. En d’altres, malgrat ser gratis l’accés durant gairebé tot el dia, a certes hores s’ha de pagar una entrada turística, com és el cas de la Catedral de Barcelona.

Mapa de les esglésies de Barcelona


Mostra esglésies de Barcelona en un mapa més gran


error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright