febrer a Barcelona

Actualització 06 gen. 2024

Febrer és un d’aquests mesos en què un pot pensar que Barcelona té poc a oferir, però no és així. Si hi ha una cosa segura és que, afortunadament, a la nostra ciutat tots els mesos s’organitzen activitats i esdeveniments d’interès, fins i tot en un mes, a priori, menys prolífic en aquest sentit.

A més de les propostes recurrents que tenen lloc tots els anys per aquestes dates, existeixen moltes altres iniciatives i esdeveniments puntuals (mercats ambulants, showrooms, exposicions) que, de conèixer-les, us permetran evitar que febrer s’acabi convertint en un mes avorrit.

Exposicions temporals i activitats a Barcelona durant el mes de febrer

Exposición immersiva “Sorolla, una nova dimensió”

exposició Sorolla Barcelona

Reserva online

NOVETAT A BARCELONA: ENTRADES JA A LA VENDA!

Hipnòtica exposició immersiva sobre el pintor Sorolla, el gran mestre de la llum

Projeccions 360º, realitat virtual i art digital

Centre d’Arts Amatller

exposició Tutankamon Barcelona

Tutankamon, l’experiència immersiva

Entrades

Exposició immersiva sobre la figura del gran faraó Tutankamon

IDEAL Centre d’Arts Digitals

exposició World of Banksy

The World of Banksy

Entrades

Exposició sobre el gran artista Banksy i la seva obra

Espai Trafalgar de Barcelona

Per a informar-vos sobre totes propostes “extra” de les quals no parlem en aquest apartat del Web, us suggerim que us feu seguidors de la nostra pàgina de Facebook i Instagram. també us animem a subscriure-us a la nostra newsletter per a rebre informació de les notícies que anem publicant al nostr Blog.

Festes i festivitats, esdeveniments i activitats al febrer a Barcelona

Festa de Santa Eulàlia

Festes de Santa Eulàlia Barcelona

La Festa de Santa Eulàlia o festa major d’hivern de Barcelona, coneguda popularment com La Laia, té lloc durant la segona setmana del mes de febrer i s’allarga durant diversos dies. Durant les celebracions, s’organitzen gairebé tantes activitats culturals i propostes d’oci com en la seva “germana”, la festa major d’estiu, o millor dit, La Mercè.

Entre aquestes activitats, destaquen les jornades de portes obertes (alguns dels dies de les festes), que inclouen, per exemple, la visita a l’Ajuntament de Barcelona i l’accés gratuït al Museu Marítim de Barcelona i al Pailebot Santa Eulàlia.

També es programen activitats festives tradicionals, com la trobada de gegants, cercaviles (actes festius al carrer), correfocs (espectacle de foc al carrer realitzat per persones disfressades de dimoni), totes elles ideals per la diversió dels ciutadans, grans i petits, i molt interessants per als turistes, als quals aquestes festes els pot ajudar a acostar-se una mica a la cultura popular catalana.

Si us acosteu als voltants de la Catedral de Barcelona, podreu passejar entre les parades de la Fira d’artesania de Santa Eulàlia, situades a la plaça de la Seu.

Fitxa Festa de Santa Eulàlia

9, 10, 11 i 12 de febrer de 2024.
Diversos punts de Barcelona.
Gratis.

El Carnaval o Carnestoltes de Barcelona

Carnestoltes (Carnaval) Barcelona

En funció de l’any, les festes del Carnestoltes de Barcelona, que se celebra just abans de la tradició Cristiana de la Quaresma, cauen al febrer o al març. Durant els dies que dura el Carnaval, la gent, ja siguin nens com molts adults, es disfressa de qualsevol personatge real o de ficció.

Molts locals i discoteques organitzen nits temàtiques de Carnestoltes, així que si us agrada la festa, assistir a una d’elles pot ser una interessant manera de passar una nit diferent i divertida.


També s’organitza una rúa de Carnestoltes que recorre diversos carrers de la ciutat, encara que la celebració carnavalesca més coneguda no és precisament aquesta, sinó la que se celebra a la població de Sitges.

Fitxa Carnaval de Barcelona

Del 8 al 14 de febrer de 2024 (es realitzen actes també durant altres dies).
Diferents carrers i places de Barcelona.
Gratis.

BCNegra: festival de novel·la negra de Barcelona

BCNegra 2024 Festival Novel·la Negra Barcelona

BCNegra és el festival de novel·la negra de Barcelona que, des de l’any 2005 fa les delícies de tots els amants d’aquest gènere literari. Diversos centres culturals i alguns carrers i places de la ciutat, són els espais on s’organitzen la gran majoria de les activitats.

Les presentacions, signatures de llibres i xerrades són les activitats més nombroses. Encara així, també hi ha propostes més lúdiques, orientades a tot tipus tipus de persones i que, potser, poden aconseguir atreure a nous lectors al meravellós món de la novel·la negra. T’animes a participar en l’edició de BCNegra d’enguany?

Fitxa festival BCNegra

Del 5 a l’11 de febrer de 2024.
Actes dispersos per diversos espais de la ciutat.
Gratis.

Els Vespres de la UB edició d’hivern

Els Vespres de la UB

Durant el mes de febrer se celebra l’edició hivernal dels Vespres de la UB. Es tracta d’una sèrie de concerts que, al contrari del que ocorre amb l’edició estiva, se celebren a l’interior i no a l’aire lliure. L’escenari triat per a aquests concerts sol ser el paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, enfront de la plaça Universitat.

Fitxa Vespres de la UB (hivern)

Els divendres del mes de febrer.
Cal una invitació.
20:00h.
Concerts en el paranimf de la UB.
Gratis.

Llum BCN, el festival de les arts lumíniques de Barcelona

Llum BCN Festival Arts Lumíniques Barcelona

Llum BCN és el festival de les arts lumíniques de Barcelona. Durant els dies o, més ben dit, nits que dura l’esdeveniment, diversos edificis, espais i escenaris icònics del barri del Poblenou i del 22@ s’il·luminen. Sense dubtes, una manera fenomenal de descobrir i/o visitar de nou alguns dels llocs més interessants d’aquesta zona de Barcelona i fer-ho d’una manera molt especial.

Fitxa festival Llum BCN

2, 3 i 4 de febrer de 2024.
El Poblenou i 22@.

Sant Valentí a Barcelona

Sant Valentí a Barcelona

A Catalunya, tot i que la celebració de Sant Valentí del 14 de febrer és molt apreciada per moltes parelles, la veritat és que mai ha arribat a penetrar tant com en altres punts d’Espanya.


Segurament, gran part de la culpa que Sant Valentí no sigui tan important per a nosaltres, és que si hi ha un dia per excel·lència en el qual les parelles celebren el seu amor, aquest no és altre que el de la Diada de Sant Jordi.

Fitxa Sant Valentí a Barcelona

14 de febrer de 2024.

Rutes i visites guiades a mida al febrer

Si voleu aprofitar un dels freds dies de Barcelona per a descobrir o redescobrir alguns racons d’aquesta meravellosa ciutat, des de irBarcelona us animem a contactar amb nosaltres per a reservar una ruta personalitzada per a grups. Col·laborem amb diferents empreses del sector i sempre treballem amb guies oficials de turisme de Barcelona i Catalunya.

Reserva una ruta guiada personalitzada per a grups contactant amb nosaltres.

Clima i temperatura al febrer a Barcelona

Podem dir que febrer és l’últim mes de veritable fred a la ciutat. En alguns casos es pot arribar als 0° i malgrat que a la ciutat són comptades les ocasions en què arriba a nevar, febrer és un dels mesos en què ens podem trobar amb aquesta situació. Si tal fet esdevé, val la pena gaudir de l’encant de Barcelona nevada. Això sí, amb la deguda prudència.

Valors climatològics mes de febrer

Temperatura màxima (mitjana): 14,5ºC.
Temperatura mínima (mitjana): 5,2ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 9,9ºC.
Precipitació (mitjana): 29mm.
Sortida del sol: 8:03h. (1 feb.) – 7:28h. (28-29 feb.).
Posta de sol: 18:08h. (1 feb.) – 18:41h. (28-29 feb.).

Altres mesos per a gaudir de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright