BCNegra Festival Novel·la Negra Barcelona

Actualització 24 maig 2023

BCNegra, també conegut com a Barcelona Negra, és un festival literari que, com bé indica el seu nom, està centrat en el gènere “Noir”. Durant els, aproximadament, 10 dies de durada de BCNegra, la ciutat es converteix en punt de trobada d’editorials, escriptoris i periodistes del sector i, per descomptat, de nombrosos amants i consumidors d’un gènere, el de la novel·la negra, que cada vegada desperta un major interès i, en conseqüència, veu incrementar el nombre d’afeccionats i lectors.

Origen i evolució de BCNegra

La primera edició de BCNegra va tenir lloc l’any 2005, coincidint amb la celebració de l’Any del Llibre a Barcelona i gràcies a la insistència del llibreter Paco Camarasa, un gran amant i divulgador de la novel·la negra i propietari de la llibreria Negra i Criminal.

L’èxit de la primera edició de Barcelona Negra i, sobretot, l’enorme labor de Paco Camarasa, van permetre donar continuïtat a aquest, a priori, arriscat projecte.

Des d’aleshores, aquest festival literari ha anat creixent en nombre d’assistents i propostes, la qual cosa ha permès que es converteixi en una cita imprescindible per a tots els amants del gènere negre en particular i de la literatura en general, i sigui tot un referent del sector editorial a tota Espanya, com a Europa i la resta del Món.

Ciutat Amagada: Informació sobre BCNegra 2024

L’edició de 2024 de BCNegra, està pendent de confirmació, així com el comissari d’aquesta edició i el títol i la temàtica de la mateixa.

BCNegra 2023

Dades Edició BCNegra 2024

Dates: pendent de confirmació.

Horari: varia en funció de l’esdeveniment o activitat.

On: Biblioteca Jaume Fuster i altres espais de la ciutat.

Preu: gratis.

Programa oficial: descarregar aquí (pròximament disponible).


Programació i activitats BCNegra 2024

Activitats destacades BCNegra 2024

Taules rodones i debats amb escriptors

Presentació de novetats editorials

Teatre

Concerts

Exposicions

Las Golondrinas Negres

Passejos literaris

Recital poètic

Alguns escriptors i periodistes que participen

Per confirmar

Pendent

Per confirmar

Pendent

Per confirmar

Pendent

Per confirmar

Pendent

Per confirmar

Pendent

Per confirmar

Pendent

Premi Pepe Carvalho

Durant el Festival BCNegra, es fa lliurament d’un premi a un escriptor de novel·la negra que, al llarg de la seva carrera ha ajudat a donar visibilitat i renom a aquest gènere que, a vegades, ha estat una mica infravalorat.

Aquest premi rep el nom de Pepe Carvalho, conegudíssim personatge a nivell mundial dins del gènere criminal i creat per l’escriptor Manuel Vázquez Montalban. En la seva edició d’aquest any 2024, encara no s’ha publicat el nom del guanyador del premi Pepe Carvalho.

Mapa dels espais i escenaris de BCNegra 2024

En el mapa que us mostrem a continuació, trobareu els espais protagonistes d’aquesta edició de BCNegra.

Com ha estat habitual durant les últimes edicions, les trobades literàries i els diferents esdeveniments i activitats programades durant la BCNegra 2024 se celebren principalment a la Biblioteca Jaume Fuster.

Encara així, degut al creixement que ha experimentat el festival i amb l’objectiu d’ampliar i diversificar el nombre d’esdeveniments que s’organitzen, altres espais de la ciutat serveixen com a escenari d’altres tantes propostes.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright