BCNegra 2024 Festival Novel·la Negra Barcelona

Actualització 30 gen. 2024

BCNegra, també conegut com a Barcelona Negra, és un festival literari que, com bé indica el seu nom, està centrat en el gènere “Noir”.

Informació sobre BCNegra 2024: Espies com nosaltres

Durant els, aproximadament, 10 dies de durada del festival BCNegra, la ciutat es converteix en punt de trobada d’editorials, escriptoris i periodistes del sector i, per descomptat, de nombrosos amants i consumidors d’un gènere, el de la novel·la negra, que cada vegada desperta un major interès i, en conseqüència, veu incrementar el nombre d’afeccionats i lectors.

BCNegra 2023

Dades Edició BCNegra 2024

Dates: del 5 a l’11 de febrer de 2024.

Horari: varia en funció de l’esdeveniment o activitat.

On: Biblioteca Jaume Fuster i altres espais de la ciutat.

Preu: gratis.

Programació i activitats BCNegra 2024


Activitats destacades BCNegra 2024

Taules rodones i debats amb escriptors
Presentació de novetats editorials
Teatre
Concerts
Exposicions
Las Golondrinas Negres
Passejos literaris
Recital poètic

Vídeo presentación edición 2024 Barcelona Negra

Alguns escriptors i periodistes que participen

Alan Parks
Ander de la Motte
Mar Padilla
Sandrine Destombres
Roser Messa
Miguel Salas
Alicia Gimenez Barlett
Lucie Rico
Juan Tallón
Xavier Theros
Sandra Aza
Olivier Truc

Origen i evolució de BCNegra

La primera edició de BCNegra va tenir lloc l’any 2005, coincidint amb la celebració de l’Any del Llibre a Barcelona i gràcies a la insistència del llibreter Paco Camarasa, un gran amant i divulgador de la novel·la negra i propietari de la llibreria Negra i Criminal.

L’èxit de la primera edició de Barcelona Negra i, sobretot, l’enorme labor de Paco Camarasa, van permetre donar continuïtat a aquest, a priori, arriscat projecte.

Des d’aleshores, aquest festival literari ha anat creixent en nombre d’assistents i propostes, la qual cosa ha permès que es converteixi en una cita imprescindible per a tots els amants del gènere negre en particular i de la literatura en general, i sigui tot un referent del sector editorial a tota Espanya, com a Europa i la resta del Món.

Premi Pepe Carvalho

Durant el Festival BCNegra, es fa lliurament d’un premi a un escriptor de novel·la negra que, al llarg de la seva carrera ha ajudat a donar visibilitat i renom a aquest gènere que, a vegades, ha estat una mica infravalorat.

Aquest premi rep el nom de Pepe Carvalho, conegudíssim personatge a nivell mundial dins del gènere criminal i creat per l’escriptor Manuel Vázquez Montalban. En l’edició d’enguany el jurat a decidit atorgar el premi Pepe Carvalho a l’escriptor a l’escriptor Jo Nesbø.

Mapa dels espais i escenaris de BCNegra 2024

En el mapa que us mostrem a continuació, trobareu els espais protagonistes d’aquesta edició de BCNegra.

Com ha estat habitual durant les últimes edicions, les trobades literàries i els diferents esdeveniments i activitats programades durant la BCNegra 2024 se celebren principalment a la Biblioteca Jaume Fuster.

Encara així, degut al creixement que ha experimentat el festival i amb l’objectiu d’ampliar i diversificar el nombre d’esdeveniments que s’organitzen, altres espais de la ciutat serveixen com a escenari d’altres tantes propostes.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright