mes de Març a Barcelona

Actualització 07 març 2024

Moltes són les activitats i festes que s’organitzen a Barcelona durant el mes de març. Es inici de la primavera i de l’arribada del bon temps, així que resulta un voleu gaudir de la ciutat a l’aire lliure, el més de març durant aquest mes . A més, és possible que tinguin lloc les celebracions de Setmana Santa i encara que aquesta no es viu amb tant fervor a Barcelona com en altres ciutats d’Espanya si que hi ha coses que és convenient que conegueu.

Exposicions temporals i activitats durant el mes de març a Barcelona

Exposició inmmersiva “Sorolla, una nova dimensió”

exposició Sorolla Barcelona

Reserva online

GRAN NOVETAT: ENTRADES JA A LA VENDA!

Meravellosa exposició immersiva sobre Sorolla, el pintor espanyol considerat com el gran mestre de la llum

Realitat Virtual, projeccions 360è i art digital

Centre d’Arts Amatller

exposició Dalí Cibernètic

Exposició IDEAL Centre d’Arts Digitals

Entrades

Exposició per confirmar

IDEAL Centre d’Arts Digitals

Tiqets

exposició World of Banksy

The World of Banksy

Entrades

Exposició sobre el gran artista Banksy i la seva obra

Espai Trafalgar de Barcelona

És important que tingueu present que la matinada del dissabte a diumenge de l’últim cap de setmana de març es realitza el canvi d’hora (a les 2:00h passen a ser les 3:00h), perquè no us despisteu si teniu alguna visita o activitat programada així com un bitllet de tren o avió comprat.

Quines festes, activitats i esdeveniments se celebren al març?

Festa de Sant Medir a Barcelona

Festa Sant Medir Gràcia

Aquesta festa consisteix en una romeria (recorregut cap a un santuari) a cavall que fan diferents “colles” (grups) des dels barris de Gràcia i Sant Gervasi de Cassoles, a Barcelona, fins a l’ermita de Sant Medir, situada a la veïna població de Sant Cugat del Vallès, per a ser beneïts pel Sant.

Durant el recorregut es llancen milers de quilos de caramels i els nens, i fins i tot els no tan nens, es “barallen” per a prendre’ls. Si no teniu altres plans i, sobretot, si teniu nens petits, pot ser molt interessant que us acosteu fins al barri de Gràcia perquè els vostres fills gaudeixin amb el llançament de caramels i el recorregut dels carruatges.

Fitxa Festa de Sant Medir

Sant Medir se celebra el 3 de març de cada any.
Celebracions d’enguany des del 19 de febrer fins al 6 de març.
Pels carrers de Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi, La Bordeta i a l’ermita de Sant Medir (Serra de Collserola).
Gratis.


Handmade Festival Barcelona

Handmade Festival Barcelona

Els articles realitzats de manera artesanal i fets a mà cada vegada estan més de moda. Bona mostra d’això és l’enorme èxit de Handmade Festival, un esdeveniment que reuneix artistes, dissenyadors i creatius del “handmade”, o el que és el mateix, del “fet a mà”.

Durant els dies en què se celebra el festival, és possible veure les creacions de tota mena d’artesans i, per descomptat, comprar alguns articles de regal la mar d’originals. T’ho perdràs?

Fitxa Handmade Festival

22, 23 i 24 de març de 2024.
Fira de Barcelona – Montjuïc.
8€ / 12€.

Barcelona Beer Festival

Barcelona Beer Festival

Cada any, des de l’inici de diverses edicions, se celebra la Barcelona Beer Festival, una gran celebració de la cervesa a Barcelona. Durant el final de la setmana que dura el festival es podran degustar diferents cerveses, participar en maritges i altres activitats on aprofitar el gran entorn que es viu a la costa d’aquest esdeveniment.

Fitxa Barcelona Beer Festival

22, 23 i 24 de març de 2024.
Fira Barcelona – Montjuïc.
5€ – 6€.

Festa de Sant Patrici a Barcelona

Festa de Sant Patrici a Barcelona

Malgrat que el Sant Patrick’s day (17 de març), o dit d’una altra manera, Diada de Sant Patrici, és originari d’Irlanda. La globalització, sumada al fet que existeixi un gran nombre de pubs irlandesos a Barcelona, ha fet que en els últims anys aquesta festa arreli cada vegada més a la nostra ciutat.

Així doncs, són molts els pubs irlandesos que organitzen diferents activitats en els seus locals, tots ells adornats per a l’ocasió. A més, des de l’any 2003 s’organitza el festival de Sant Patrick a la zona de Pedralbes. Si us uniu a la celebració no us oblideu portar una peça de roba o objecte verd per a no desentonar amb l’ambient!

Fitxa Diada de Sant Patrici

17 de març de 2024.
Zona de Pedralbes i diversos pubs de la ciutat.

Festes de Sant Josep Oriol

Festes Sant Josep Oriol

El cap de setmana més proper al 23 de març, dia en què es commemora la defunció de Sant Josep Oriol, se celebren aquestas tradicionals festes. La gran majoria d’actes festius (“ball de gegants”, “cercaviles””, actuació dels “Falcons” …) tenen lloc a la plaça de Sant Josep Oriol i a la plaça del Pi.

Fitxa Festes de Sant Josep Oriol

Del 16 al 24 de març de 2024.
Barri del Pi.
Gratis.

La Setmana Santa a Barcelona

Setmana Santa Barcelona

En funció de l’any, la Setmana Santa cau al març o a l’abril. Els dies festius (oficials) són el Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua, però alguns necocis i serveis es veuen afectats també Dijous Sant. Si no teniu l’oportunitat de passar aquests dies fora de Barcelona, us animem a gaudir una mica de la ciutat.

Per fer-ho, i entre d’altres propostes, es pot aprofitar per a participar en alguna de les activitats culturals típiques de la Setmana Santa, visitar alguns museus i monuments de Barcelona o gaudir de les millors temperatures que ofereix l’inici de la primavera per a acostar-se fins algun dels parcs i jardins de Montjuïc o de la resta de la ciutat o, fins i tot, anar a la platja o fer una petita escapada d’un dia.

Fitxa Festes Setmana Santa

Del 28 de març a l’1 d’abril de 2024.

In Museu Barcelona

In Museu Barcelona

In Museu és una iniciativa que és celebra un cop a l’any i en la qual alguns dels museus més importants de la ciutat ofereixen visites guiades a zones i parts que normalment romanen tancades al públic. Una manera fantàstica d’endinsar-se a les entranyes dels museus i conèixer el seu funcionament.

Fitxa In Museu Barcelona

2 de març de 2024.
Diversos museus.
Gratis.

Final de les Rebaixes

Rebaixes Barcelona
Moltes botigues i comerços apuren fins la data límit de rebaixes, la primera setmana de març, per a fer importants descomptes de les peces de temporades passades, per la qual cosa és possible que encara sigueu a temps de trobar alguna cosa que us agradi a un molt bon preu.

Fitxa període Rebaixes

Primera setmana de març.
Tendes de la ciutat.

Rutes i visites guiades privades i a mida al març

Amb l’arribada de les temperatures més suaus que normalment porta el mes de març, ve de gust i molt passejar per la ciutat. Una bona opció és aprofitar part d’aquest temps dedicat al passeig per a realitzar un recorregut guiat a mesura, el que us permetrà, sempre de la mà d’un professional, observar amb altres ulls els llocs més importants de la ciutat i descobrir d’altres que, malgrat la seva bellesa i encant, no són tan coneguts.

Per a aquest motiu, des de irBarcelona i sempre amb la col·laboració d’empreses especialitzades i guies de turisme oficial de Barcelona i Catalunya organitzem i gestionem tot tipus de rutes.

Reserva la teva ruta guiada o sol·licita informació més información contactant amb nosaltres.

Clima i temperatura a Barcelona durant el mes de març

L’arribada de la primavera, entre el 21 i 22 de març, permet que es comencin a deixar enrere les temperatures més baixes. A més a més, la matinada del dissabte al diumenge de l’últim cap de setmana del mes de març, es produeix el canvi horari (es retarda una hora), fet que permet que s’allargui la de llum del dia disponible i, en conseqüència, es pugui gaudir més de les tardes.


Valors climatològics del mes de març

Temperatura màxima (mitjana): 15,9ºC.
Temperatura mínima (mitjana): 6,8ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 11,5ºC.
Precipitació (mitjana): 42mm.
Sortida del sol: 7:26h (1 mar.) – 7:36h (31 mar.).
Posta de sol: 18:42h (1 mar.) – 20:15h (31 mar.).

Altres mesos de l’any per a gaudir de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright