novembre a Barcelona

Actualització 28 nov. 2021

Segurament el mes de novembre a Barcelona és un dels mesos de l’any en què hi ha menys esdeveniments en programa. Però això no vol dir que no se celebrin activitats ni propostes culturals d’interès a la ciutat. Simplement, que serà més difícil que, a causa de la gran oferta d’actes i propostes relacionades amb l’oci i la cultura, ens acabem perdent alguna d’elles ;).

Exposicions temporals a Barcelona durant el mes de novembre

NOVETAT! Gran exposició sobre Frida Kahlo

exposició Frida Kahlo Barcelona

Exposició immersiva sobre la gran artista

Inauguració 30 novembre (entrades ja a la venda)

IDEAL Centre d’Arts Digitals

exposició World of Banksy

World of Banksy

Entrades

La mostra del famós artista, “El Món de Banksy”, per a descobrir la història i obra de Banksy

Espai Trafalgar

Tiqets

centre fotografia Fundació Mapfre

Exposiciones Fundación Mapfre

Entrades

Sala de mostres fotogràfiques

Centre de fotografia KBr en Barcelona

Tiqets

Aquestes són només algunes de les propostes més destacades. Us animem a gaudir de tota la oferta cultural que que organitzen tant institucions privades com privades. De l’àmbit públic, val la pena passar-se per les exposicions fotogràfiques de l’arxiu de fotografia de Barcelona i assistir o participar en alguns dels esdeveniments i activitats dels centres cívics de la ciutat.

Altres mesos de l’any a Barcelona

Dia de Tots Sants a Barcelona

Cementiri del Poblenou

El Dia de Tots Sants se celebra l’1 de novembre, sent l’únic dia festiu d’aquest mes a Barcelona (a excepció dels diumenges). De tradició cristiana, té la seva base en el Dia dels Difunts (2 de novembre), en el qual els morts visiten als vius. Per aquest motiu el dia abans són els vius els que visiten als morts als cementiris, omplint-se de familiars i amics que recorden amb flors i resos als seus éssers més estimats. En el cas que estigueu interessats en visitar algunes de les tombes i panteons monumentals de gran interès arquitectònic del Cementiri de Montjuïc o del Poblenou us recomanem que eviteu fer-ho durant el Dia de Tots els Sants.

Fitxa La Castanyada a Barcelona

1 de novembre.
No se celebren actes destacats.

La Castanyada en Barcelona

Castanyada Barcelona

La Castanyada, és una de les tradicions més antigues a Catalunya. Se celebra el Dia de Tots els Sants i en ella es reuneix la família per a menjar alguns dels productes típics de l’època com són les castanyes (que li donen nom a aquesta festa), els moniatos, els deliciosos panellets o la fruita confitada.

Fitxa Dia de Tots Sants

1 de novembre.
No se celebren actes destacats.


Voll Damm Festival Internacional de Jazz Barcelona

Voll-Damm Barcelona Jazz Festival

Des de finals d’octubre i durant tot el mes de novembre se celebra, en diferents teatres i sales de concerts de Barcelona, el veterà i reconegut festival de Jazz de Barcelona.

Fitxa Voll Damm Festival Int. Jazz Barcelona

Concerts de jazz des de finals d’octubre fins al mes de març.
Diversos escenaris a Barcelona i la seva província.
10€ / 45€.
jazz.barcelona

Manga Barcelona: Saló del Manga de la ciutat

Saló del Manga Barcelona

Depenent de l’any, el Manga Barcelona o Saló del Manga comença l’últim cap de setmana d’octubre o a inicis de novembre. Des de la seva primera edició, l’any 1995, tant el nombre de visitants com la importància del saló han anat creixent de forma gairebé exponencial, la qual cosa ha aconseguit que en l’actualitat el Saló del Manga de Barcelona sigui considerat com un dels festivals dedicats al manga més importants del món.

Fitxa Saló del Manga de Barcelona

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre
Fira de Barcelona – Montjuïc.
5€ / 7€ (passi per a tots els dies
20€).
ficomic.com

Handmade Festival

Handmade Festival Barcelona

Els articles realitzats de manera artesanal i fets a mà cada vegada estan més de moda. Bona mostra d’això és l’enorme èxit de Handmade Festival, un esdeveniment que reuneix artistes, dissenyadors i creatius del “handmade”, o el que és el mateix, del “fet a mà”. Durant els dies en què se celebra el festival, és possible veure les creacions de tota mena d’artesans i, per descomptat, comprar alguns articles de regal la mar d’originals. T’ho perdràs?

Fitxa Handmade Festival

12, 13 i 14 novembre 2021.
Fira de Barcelona – Montjuïc.
8€ / 10€.
handmadefestivalbcn.com

Cinema Lliure a la Biblioteca

Cinema Lliure a la Biblioteca

Cinema Lliure a la Biblioteca és un cicle de cinema documental que se celebra en algunes biblioteques de Barcelona. Es tracta del “germà” del més conegut i molt exitós Cinema lliure a la Platja. Una oportunitat ideal per a gaudir d’una altra mena de cinema i, a més, completar la sessió de cinema amb un col·loqui amb el director de la pel·lícula.

Fitxa Cinema Lliure a la Biblioteca

Del 15 d’octubre al 29 de novembre de 2021.
Diverses biblioteques de Barcelona.
Gratis.
cinemalliure.com


Dau Barcelona: el festival del joc

Dau Barcelona Festival Joc

Si us ve de gust passar una estona entretinguda i, fins i tot, divertit a Barcelona, una de les propostes més interessants durant aquest mes de novembre és Dau Barcelona. Es tracta del festival del joc que cada any se celebra a la ciutat i en el qual els jocs tradicionals tenen un paper protagonista. Ideal tant per a anar amb la família com amb un grup d’amics.

Fitxa festival Dau Barcelona

20 i 21 novembre 2021.
Fabra i Coats.
Gratis.
barcelona.cat/daubarcelona/

Llum BCN, el festival de les arts lumíniques de Barcelona

Llum BCN Festival Arts Lumíniques Barcelona

Llum BCN és el festival de les arts lumíniques de Barcelona. Durant els dies o, més ben dit, nits que dura l’esdeveniment, diversos edificis, espais i escenaris icònics del barri del Poblenou i del 22@ s’il·luminen. Sense dubtes, una manera fenomenal de descobrir i/o visitar de nou alguns dels llocs més interessants d’aquesta zona de Barcelona i fer-ho d’una manera molt especial.

Fitxa festival Llum BCN

5, 6 i 7 noviembre 2021.
El Poblenou i 22@.
barcelona.cat/llumbcn/

L’Alternativa: Festival de Cinema Independent de Barcelona

Festival Cinema Independent Barcelona L'Alternativa

Tots els cinèfils de Barcelona estem d’enhorabona quan se celebren esdeveniments com L’Alternativa: Festival de Cinema Independent de Barcelona. Al llarg de diversos dies es programen tot tipus de pel·lícules del cinema independent, tant llargmetratges com migmetratges i curts. A més, es realitzen tallers i masterclass que ajuden a convertir aquest festival de cinema en un esdeveniment a marcar en el calendari.

Fitxa Festival de Cinema L’Alternativa

15 novembre – 5 desembre 2021.
Diverses seus.
alternativa.cccb.org

Poblenou Open Night

Poblenou Open Night

Durant el Poblenou Open Night, infinitat d’espais culturals i gastronòmics del districte del Poblenou obren les seves portes per a proposar diverses activitats artístiques. Concerts, exposicions i mostres copen la gran majoria d’activitats lúdiques i culturals d’aquesta peculiar i sorprenent nit. Te la perdràs?

Fitxa Poblenou Open Night

26 novembre 2021.
Diversos espais districte del Poblenou.
poblenouurbandistrict.com

Festival Drap-Art Barcelona

Festival Drap Art Barcelona 2021

Drap-Art Barcelona és el Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya. Les galeries i espais culturals que participen, programen una sèrie de mostres i exposicions d’art contemporani i urbà que tenen com a nexe en comú la sostenibilitat.

Fitxa Drap-Art Barcelona

18 novembre – 21 desembre 2021.
Galeries i espais artístics Barri Gòtic.
drapart.org

Saló de l’Ocupació

Saló Ocupació Barcelona

Tots els que tinguin intenció de millorar la seva posició laboral, trobar un treball o, simplement, necessitin informació per a saber per on dirigir la seva carrera i com fer-ho, el Saló de l’Ocupació de Barcelona és la resposta ideal. Es programen tot tipus d’activitats; trobades amb empreses, assessorament, tallers, workshops, etc. Es tracta d’un esdeveniment de gran utilitat tant per a autònoms i tot tipus d’emprenedors com per a assalariats.

Fitxa Saló de l’Ocupació

9, 10 i 11 novembre 2021.
Fira Barcelona Recinte Montjuïc.
salocupacio.com

Període de Pre-Nadal a Barcelona

període pre-Nadal a Barcelona

Malgrat que al novembre encara falta molt temps per al Nadal són moltes els senyals visibles a Barcelona que ens avisen de l’arribada de les festes Nadalenques. Prova d’això és l’encesa de les llums de Nadal.

Fitxa Període Pre Nadal a Barcelona

A partir de l’última setmana de novembre.
Diversos actes pre nadalencs en diferents punts de la ciutat.

Clima i temperatura el mes de novembre a Barcelona

El clima a Barcelona durant el mes de novembre no és tan cru com en altres indrets. Tot i així la diferència de temperatures respecte al mes precedent, octubre, és més que considerable. Respecte a la pluja, novembre és el 5è mes més plujós de l’any.

Valors climatològics del mes de novembre

Temperatura màxima (mitjana): 17ºC.
Temperatura mínima (mitjana): 7,2ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 11,3ºC.
Precipitación (mitjana): 59mm.
Sortida del sol: 7:23h. (1 nov.) – 7:57h. (30 nov.).
Posta de sol: 17:47h. (1 nov.) – 17:23h. (30 nov.).

Altres mesos de l’any per a gaudir de Barcelona