mes setembre Barcelona

Actualització 16 oct. 2023

Molta gent pensa que, quan acaba el mes d’agost amb ell acaben les celebracions i activitats més interessants a Barcelona, però és pot dir que és precisament el contrari, ja que durant el mes de setembre s’aglutinen algunes de les festes majors més importants i esperades de la ciutat.

Exposicions temporals i propostes d’oci a Barcelona durant el mes de setembre

Exposició immersiva sobre Tutankamon a Barcelona

exposició Tutankamon Barcelona

Tutankamon l’Experiència Immersiva

Submergeix-te en l’aventura que és la més esperada exposició sobre el faraó Tutankamon

Reserva online

exposició World of Banksy

The World of Banksy

Entrades

Exposició sobre la vida i obra de Banksy

Espai Trafalgar de Barcelona

Tiqets

centre fotografia Fundació Mapfre

Exposicions Fundació Mapfre

Entrades

Sala de mostres fotogràfiques

Centre de fotografia KBr en Barcelona

Tiqets

A la més important de totes elles, la Festa de La Mercè, se li uneixen moltes altres festes de barris que, malgrat no tenir la mateixa importància ni ressò mediàtic, ofereixen una gran quantitat d’activitats i propostes de gran interès per a la pròpia gent del barri, de la resta de la ciutat i turistes que estiguin de pas.

Quines festes, activitats i esdeveniments tenen lloc al setembre a Barcelona?

Festa de La Mercè: La Festa Major de Barcelona

Festes La Mercè 2021 Barcelona

La festa major de Barcelona, rep el com de Festes de La Mercè, i es celebra el 24 de setembre, festa a tota la ciutat i dia de la seva patrona, La Mercè. Normalment, els actes festius s’allarguen durant diversos dies, normalment 4 o 5, incloent sempre un cap de setmana.

Aquests actes i activitats són molt nombrosos, destacant els espectacles teatrals i de llum al parc de la Ciutadella, els actes tradicionals catalans a la plaça de Sant Jaume i jornades de portes obertes en diversos museus de la ciutat.

Fitxa Festa de La Mercè

Pendent de confirmació.
Diferents actes per tota la ciutat.
Gairebé totes les activitats són gratis.
merce.bcn.cat

BAM Festival

BAM Festival

El BAM Festival (Barcelona Acció Musical) és un festival de música que se celebra de manera paral·lela a les Festes de La Mercè i que serveix per a ampliar l’oferta musical durant les mateixes festes. El festival reuneix cada any a grans músics del panorama musical, tant nacional com internacional, que actuen en diferents espais de la ciutat.

Fitxa BAM Festival

Setmana del 24 de setembre.
Diversos escenaris a l’aire lliure repartits per la ciutat.
Entrada gratis a tots els concerts.
bcn.cat/bam


Festa Major de Sant Miquel

Festa Major de La Barceloneta

Pocs dies abans de l’inici de les festes de la Mercè el barri del Poblenou escalfa motors amb la seva festa major. La La Rambla del Poblenou és el lloc triat per a la celebració de majoria dels actes festius, convertint-se d’aquesta manera en un lloc molt animat i idoni per fer una passejada.

Fitxa Festa Major del Poblenou

Primera / segona setmana d’agost.
Barri del Poblenou.
Gairebé totes les activitats són gratis.
festamajorpoblenou.org

Festa Major de La Ribera

Falcos de Barcelona

El barri de la Ribera, situat al districte de Ciutat Vella, és un dels barris que també celebra la seva festa major durant el mes de setembre, concretament a mitjans de mes.

Fitxa Festa Major de La Ribera

A mitjans de setembre.
Barri de La Ribera.
Gairebé totes les activitats són gratuïtes.

Festival Extreme Barcelona

Extreme Barcelona 2021

El Festival Extreme Barcelona és l’esdeveniment per antonomàsia que esperen tots els aficionats als esports extrems de la ciutat. Durant els dies en què se celebra el festival, les diferents disciplines i competicions fan les delícies dels assistents i tot això en un entorn al més pur “Urban Lifestyle” (estil de vida urbà).

Fitxa Extreme Barcelona

per confirmar.
Parc del Fòrum.
15€ – 125€.
extremebarcelona.com


11 de setembre

11 setembre

La Diada Nacional de Catalunya se celebra l’11 de setembre, data en la qual es commemora la caiguda de Barcelona i la conseqüent derrota de Catalunya contra les tropes de Felip V. Al contrari del que ocorre amb La Mercè, aquesta és una festivitat reivindicativa i no festiva, sent molt nombrosos els actes institucionals.

En tractar-se d’un dia no laborable els negocis tanquen, a excepció dels del Maremàgnum i d’algunes poques botigues de la zona d’El Born i el Barri Gòtic. L’entrada a alguns museus és gratis, com és el cas del MNAC i el Museu d’Història de Catalunya entre altres, així com diversos centres culturals com El Born Centre Cultural i de la Memòria.

Fitxa 11 setembre

11 de setembre.
Diversos punts de la ciutat.
Les activitats culturals solen ser gratuïtes.

Brunch -in the Park Barcelona

Piknic Electronik

Els tres primers diumenges de setembre encara podeu passar-vos pel Brunch -in the Park, el festival de música electrònica que s’organitza des de principis de juny als jardins Joan Brossa del Parc de Montjuï i que s’encarrega d’animar amb un toc musical i alegre els diumenges a Barcelona. Per accedir-hi i gaudir del Brunch -in the Park s’ha de pagar.

Des de les 13:00h i fins a les 22:00h us podreu moure al ritme dels DJs més reconeguts. Tothom és benvingut i, per descomptat, les famílies també, raó per la qual es programen, a l’àrea infantil, algunes activitats dirigides als més petits.

Fitxa Brunch -in the Park

Els diumenges, de juny a setembre.
Jardins Joan Brossa (Parc de Montjuïc).
11€ / 20€ (abonament de temporada 69-99€).
+info sobre Brunch -in The Park Barcelona

Sopar amb Estrelles

Sopar amb Estrelles

Una de les propostes més curioses i interessants de l’estiu és la que s’organitza a l’Observatori Fabra. Es tracta de Sopar amb Estrelles i que conjuga la gastronomia (sopar a l’aire lliure en una terrassa), el paisatgisme (impressionants vistes, des de l’alt de Barcelona, de tota la ciutat) i la ciència (visita guiada en català, castellà o anglès al museu de l’observatori i l’observació telescòpica d’estrelles, planetes i satèl·lits).

Fitxa Sopar amb Estrelles

Des de juny fins a principis d’octubre.
Observatori Fabra.
69,50€.
sternalia.com


Terrasses dels hotels de Barcelona

terrasses hotels Barcelona

Els hotels que únicament obren les seves terrasses durant els mesos d’estiu apuren els seus últims dies d’obertura així que us suggerim que no deixeu escapar l’oportunitat de gaudir de les seves magnífiques vistes, de la seva oferta gastronòmica i, en alguns casos, dels esdeveniments en programa.

Més detalls

Generalment de maig a setembre.
Diversos hotels.
Accés gratis (salvo durante la celebración de eventos).

Clima y temperatura durante el mes de septiembre en Barcelona

Es habitual que muchas tardes de algunos días de septiembre se nublen y en varios de ellos caigan algunas tormentas habituales de final del verano, que suelen descargar con bastante fuerza. En estos casos os recomendamos que entréis en algún bar, cafetería o centro comercial a esperar de forma relajada a que la tormenta amaine, algo que no suele tardar mucho en suceder.

Valors climatològics del mes de setembre

Temperatura màxima (mitjana): 25,3ºC.
Temperatura mínima (mitjana): 17ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 21,1ºC.
Precipitació (mitjana): 84,2mm.
Sortida del sol: 7:18h. (1 sept.) – 7:47h. (30 sept.)
Posta de sol: 20:24h. (1 sept.) – 19:35h. (30 sept.)

Altres mesos de l’any per a gaudir de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright