mes gener a Barcelona

Actualització 03 febr. 2024

Tot i l’arribada d’alguns dels dies més freds de l’any, el mes gener Barcelona ofereix, a més dels encants habiutals de tot l’any, dos més. El primer, el de continuar gaudint durant la primera setmana del mes de l’ambient de les festes de Nadal, ja que aquestes finalitzen el 6 de gener, amb la celebració del Dia de Reis.

El segon és el d’aprofitar els descomptes de les rebaixes d’hivern que comencen el 7 de gener. Amb motiu d’aquestes rebaixes, el primer diumenge de gener els comerços romanen oberts per aprofitar l’inici de les rebaixes.

Exposicions temporals i activitats a Barcelona durant el mes de gener

exposició Tutankamon Barcelona

Tutankamon, l’experiència immersiva

Entrades

Exposició immersiva sobre el gran faraó Tutankamon de l’Antic Egipte

IDEAL Centre d’Arts Digitals

exposició World of Banksy

The World of Banksy

Entrades

Exposició sobre el gran artista Banksy i la seva obra

Espai Trafalgar de Barcelona

Llums de Nadal a Sant Pau

Llums de Nadal a Sant Pau

Inclou la visita al recinte modernista de Sant Pau


Data i venda online pendent de confirmació

Festes i festivitats, esdeveniments i activitats al gener

Cap d’Any a Barcelona (1 de gener)

Cap d'Any Barcelona

L’1 de gener és un dels festius per excel·lència a Barcelona i els comerços de la ciutat tanquen, exceptuant els del centre comercial Maremàgnum, obert durant tots els dies de l’any, així com de forma molt puntual algunes botigues del barri de La Ribera-Born i el Gòtic.

En el cas que vulgueu anar a dinar a algun restaurant, us recomanem que feu una reserva prèvia ja que aquest dia és molt típic celebrar-lo en família, fet pel qual us podeu trobar que el restaurant al qual vulgueu anar no tingui taula.

Fitxa Cap d’Any a Barcelona

1 de gener.
No hi ha actes destacats el dia 1 (sí que hi ha durant la nit de cap d’any).

Cavalcada de Reis Mags de Barcelona

cavalcada Reis Mags Barcelona

Malgrat que la gran majoria de barris de la ciutat tenen la seva pròpia cavalcada, la més gran i espectacular és la cavalcada oficial de Barcelona. Té lloc el 5 de gener a la tarda i en ella les autoritats reben als 3 Reis Mags, que arriben amb vaixell al port de Barcelona.

Posteriorment, els reis mags recorren els carrers de diversos barris de la ciutat en les seves engalanades carrosses repletes de regals. Tot això entre les atentes i il·lusionades mirades dels més petits, sabedors que si s’han portat bé durant tot l’any l’endemà rebran els tan anhelats regals que han demanat en les seves cartes.

Fitxa Cavalcada de Reis Mags de Barcelona

5 de gener de 2025.
Pels carrers de Barcelona.
Gratis.


El Dia de Reis

Reis Mags Barcelona

El 6 de gener, Dia de Reis, és festiu a Barcelona. Durant aquest dia els comerços romanen tancats, exceptuant els ja esmentats del centre comercial del Maremàgnum i molt puntualment alguns dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i el Gòtic.

Els horaris de molts museus, monuments i atraccions d’interès cultural poden veure’s afectats, així que si teniu intenció de visitar algun d’ells us suggerim que us informeu amb antelació.

Fitxa Dia de Reis

6 de gener de 2025.
No hi ha actes destacats.

Festa Major de Sant Antoni i Els Tres Tombs

Festa Tres Tombs Barcelona

La festa popular dels Tres Tombs se celebra el 17 de gener, dia de Sant Antoni Abad (patró dels animals) i data en la qual inicien les festes del barri al qual el sant dóna nom, Sant Antoni. Malgrat no ser un dia festiu, és una de les celebracions més populars entre els nens.

Durant aquest dia, en diversos punts de la ciutat (barris de Sant Antoni i de Sant Andreu), surten als carrers diversos cavalls tirant dels seus respectius carruatges. Era tradició que aquests donessin tres voltes al recorregut, d’aquí l’origen del seu nom. En l’actualitat és típic que es llancin caramels des dels carruatges.

La celebració de les festes s’allarguen durant aproximadament una setmana. Setmana en la qual es programen diferents actes festius. Entre ells, destaquen sobretot les activitats familiars, els concerts, les mostres gastronòmiques i les tradicions. Sens dubte, resulta una molt bona opció per a aproximar-se a la Barcelona més autèntica.

Fitxa Festa Major Sant Antoni i Els Tres Tombs

Dia de Sant Antoni Abad: 17 de gener de 2025.
Tres Tombs barri Sant Andreu de Palomar: pendent de confirmació.
Tres Tombs barri Sant Antoni: pendent de confirmació.

Rebaixes d’hivern a Barcelona

rebaixes a Barcelona

El 7 de gener inicia el període de rebaixes d’hivern a Barcelona i Catalunya i s’allarguen, com a màxim i depenent de cada botiga, fins al 31 de març. El descompte varia en funció de la temporada i el comerç tot i que al principi ronda el 30%, arribant a vegades fins i tot al 50%.

Fitxa Rebaixes d’hivern a Barcelona

A partir del 7 de gener de 2025.
A les botigues de la ciutat.

Rutes i visites guiades personalitzades al gener

Al gener, com durant la resta de mesos, des de irBarcelona continuem gestionant i organitzant rutes a mesura en col·laboració amb empreses especialitzades del sector. Per fer-ho, comptem amb la participació de guies oficials de turisme de Barcelona i Catalunya.

Reserva la teva ruta guiada privada i personalitzada contactant amb nosaltres.

Clima i temperatura al gener a Barcelona

El mes de gener a Barcelona és el que registra la temperatura mínima mitjana més freda de l’any, en clara competència amb el més de febrer. que, de visitar la ciutat durant aquestes dates, haureu de fer-ho amb roba de veritable hivern.


Pel que fa a les pluges, gener és el tercer mes menys plujós, pel que en principi la pluja no hauria de ser una problema a l’hora de gaudir dels encants de la ciutat.

Valors climatològics mes de gener

Temperatura màxima (mitjana): 13,7ºC.
Temperatura mínima (mitjana): 4,1ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 8,8ºC.
Precipitació (mitjana): 40mm.
Sortida del sol: 8:17h. (1 gener) – 8:04h. (31gener).
Posta de sol: 17:33h. (1 gener) – 18:06h. (31 gener).

En alguna ocasió, en arribar-se a temperatures mínimes properes o inferiors a 0°, pot arribar a nevar a la mateixa ciutat. Si es dóna aquest fenomen, us recomanem que us acosteu fins algun dels parcs de la ciutat, com el Park Güell o un dels miradors de la ciutat, com el del Turó de la Rovira, ja que la imatge de Barcelona nevada des d’aquests llocs és una de les més boniques que es poden donar a la ciutat.

Altres mesos per a gaudir de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright