mes de desembre a Barcelona

Actualització 17 oct. 2021

L’autèntic protagonisme del mes de desembre a Barcelona, són les festes de Nadal i tots els esdeveniments, activitats i propostes d’oci i culturals relacionades amb aquest periode de l’any. A la fi de novembre ja s’il·luminen els carrers i places de Barcelona i s’inauguren els mercats nadalencs. Malgrat això, és a principis de desembre quan l’ambientació nadalenca s’intensifica.

Exposicions temporals a Barcelona durant el mes de desembre

Nits Màqiques a la Casa Batlló
Nits Màgiques a la Casa Batlló

Visita a la Casa Batlló + concert en viu + regal

Viu una nit de somni a la Casa Batlló

Reserva online

exposició World of Banksy

World of Banksy

Entrades

La mostra del famós artista, “El Món de Banksy”, per a descobrir la història i obra de Banksy

Espai Trafalgar

Tiqets

centre fotografia Fundació Mapfre

Exposicions Fundació Mapfre

Entrades

Sala de mostres fotogràfiques

Centre de fotografia KBr en Barcelona

Tiqets

Durant el mes de desembre a Barcelona, els diumenges (així com el 6 i 8 de desembre, que també són dies festius a la ciutat) les botigues dels llocs més cèntrics així com els centres comercials romanen oberts. Així doncs, durant aquest mes de desembre, momés els dies 25 i 26 els comerços romanen tancats. Aquests dos dies també és molt probable que els museus i llocs d’interès tanquin o que el seu horari de visita es vegi alterat.

Les festes, esdeveniments i activitats al mes de desembre a Barcelona

Plans i propostes ideals per a aquest Nadal
Plans i propostes regals Nadal Barcelona

Si esteu buscant un pla ideal per a fer a Barcelona durant les vacances de Nadal us recomanem donar un cop d’ull a les propostes que hem seleccionat. Visites a edificis singulars, activitats i experiències diferents i originals, concerts, obres de teatre, escapades d’un dia, plans ideals per a fer en família, amb amics o amb la parella… vosaltres decidiu! ;). A més, a més, totes aquestes propostes resulten ideals per a fer un regal de Nadal del qual poder gaudir en companyia.

Mercats Nadalencs a Barcelona

mercat de nadal Barcelona

Són numerosos els mercats nadalencs repartits per la ciutat, tot i que que els més importants i tradicionals són els següents: la Fira de Santa Llúcia, la Fira de Reis de la Gran Via i la Fira de la Sagrada Família.

Fitxa Mercats Nadalencs

Varia en funció del mercat de Nadal i de l’edició.
Enfront de la Catedral, davant de la Sagrada Família i a la Gran Via de les Corts Catalans.
Gratuït.
Fira de Santa Llúcia
Fira de Reis
Fira de la Sagrada Família

Les Millors festes de Cap d’any a Barcelona
festes cap d'any a Barcelona

Si vols gaudir de la nit de Cap d’any a Barcelona, res millor que fer-ho en alguna de les millors festes de la ciutat. Per a això, hem seleccionat les discoteques i locals nocturns de la ciutat que celebren les Festes de Cap d’any més interessants.

6 i 8 de desembre

6 i 8 de desembre

El 6 de desembre, Dia de la Constitució, i el 8 de desembre, Dia de la Immaculada Concepció, són festius a Barcelona i la resta de Catalunya. En tractar-se de dies pròxims al Nadal, els negocis romanen oberts.

Fitxa 6 i 8 de desembre

6 i 8 de desembre.
No hi ha esdeveniments destacats.


Mercat Medieval de Vic i Fira de l’Avet d’Espinelves

Mercat i Fira Medieval de Vic 2021

Aprofitant els dies festius del 6 i 8 de desembre, s’organitzen durant diverses jornades dos dels esdeveniments més importants i esperats del mes de desembre i que, curiosament, no tenen lloc a Barcelona, sinó a la ciutat de Vic i a la petita població d’Espinelves, totes dues a la comarca d’Osona.

Mercat Medieval de Vic
El mercat medieval transforma el centre històric de Vic en una autèntica ciutat medieval, amb diferents parades on comprar productes d’artesania i aliments gourmet. Tots els venedors van perfectament abillats amb la vestimenta medieval. També s’organitzen activitats lúdiques, la gran majoria d’elles enfocades als més petits de la casa, com els passejos en pony o diferents espectacles teatrals al carrer. Es pot arribar a Vic amb tren i el seu trajecte des de Barcelona dura una mica menys de 1h:30 minuts. +Info: Mercat Medieval de Vic

Fitxa Mercat Medieval de Vic

Del 4 al 8 de desembre de 2021.
Vic.
Gratis.

Fira de l’Avet d’Espinelves
La fira de l’Avet té lloc en un enclavament fantàstic, la petita i encantadora població d’Espinelves. L’autèntic protagonista de la fira és l’avet però trobareu moltes més coses, com diverses parades amb delicioses excel·lències gastronòmiques de la comarca i també algunes parades d’artesania. Per a arribar a Espinelves des de Barcelona es pot fer en vehicle privat o anant amb tren fins a Vic, des d’on es pot agafar un autobús (de la companyia Sagalés). +Info: Fira de l’Avet d’Espinelves

Fitxa Fira de l’Avet d’Espinelves

Del 4 al 12 de desembre de 2021.
Espinelves.
Gratis.

Mostra de Cinema Italià de Barcelona

Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB)

Des de fa diversos anys se celebra la Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB). Durant els dies que dura la mostra, es projecten diverses pel·lícules italianes en versió original subtitulada. L’oferta cinematogràfica la complementen una sèrie de documentals. Tant les pel·lícules com els documentals s’emeten en VOSE (versió original, és a dir, en italià, amb subtítols en espanyol).

Fitxa Mostra Cinema Italià Barcelona

Mitjans de desembre.
Cinemes Verdi.
Gratis.
facebook/mcib

Festivalet

Festivalet Barcelona

El Festivalet de Barcelona és una fira que reuneix nombrosos artistes i creadors que exposen i venen les seves obres. Tenint en compte que aquest festival d’artesania i disseny se celebra durant el mes de desembre i, en conseqüència, en període pre-nadalenc, resulta ideal a l’hora de comprar algun regal particular i original de cara a les festes.

Fitxa Festivalet

11 i 12 desembre 2021.
Antiga fàbrica tèxtil Fabra i Coats
per confirmar.
festivalet.net

Fira de Reis de la Gran Via

Fira de Reis de la Gran Via de Barcelona

Poc abans que acabin els mercats nadalencs s’inaugura, a la Gran Via de les Corts Catalans, la històrica Fira de Reis. La fira es divideix entre les parades de joguines i les dedicades a bijuteria, artesania i complements varis. A l’inici de cada tram de carrer es troben les típiques xurreries, on prendre xurros, patates o xocolata a la tassa, tot ideal per a ajudar a passar el fred d’aquests dies d’hivern.

Fitxa Fira de Reis Gran Via

De mitjan desembre al 6 de gener (d’11:00h a 14:00h i de 17:00h a 21:00h).
Gran Via de les Corts Catalanes.
Gratis.
firareisgranviabcn.com

Concerts de Nadal i de cap d’any a Barcelona

concerts de Nadal a Barcelona

Moltes sales de concerts de Barcelona i teatres com el Palau de la Música i el Gran Teatre del Liceu organitzen concerts de Nadal i de cap d’any. Algunes esglésies de la ciutat també celebren concerts durant aquests periode de l’any.

Fitxa Concerts de Nadal i de Cap d’Any

Concerts durant tot el mes de desembre.
Esglésies, salas de concerts i teatres.
Varia segons el concert i el lloc.

Festival de la infància – Ciutat dels Somnis

Festival de la Infància Ciutat dels Somnis

A la fi del mes de desembre s’organitza el Festival de la infància, Ciutat dels Somnis, que com el seu nom indica està dedicat als més petits. El festival és gairebé tan esperat pels nens com ho és l’arribada dels Reis Mags el 6 de gener i és que en ell s’organitzen activitats de tota mena perquè els nens puguin gaudir d’un dia especial.

Fitxa Festival de la Infància

A finals de desembre.
Fira Barcelona – Montjuïc.
6€.
laciutatdelssomnis.com

Festa oficial de Cap d’Any a Barcelona

espectacle Cap d'any Barcelona

Des de desembre de 2013 se celebra una festa oficial de cap d’any a Barcelona. S’organitza al costat de la Font màgica de Montjuïc i en ella són protagonistes la música i els focs artificials. Per a gaudir de les 12 campanadas no us oblideu de portar el tradicional raïm! També podeu comprar l’entrada per a les festes d’algunes de les discoteques més importants de la ciutat o de petits locals que també organitzan una vetllada especial.

Fitxa Festa oficial de Cap d’Any a Barcelona

Nit del 31 de desembre a l’1 de gener.
Font màgica de Montjuïc.
Gratis.
https://irbarcelona.cat/…/cap-any

Pistas de gel a la ciutat

pista de gel a Barcelona

Des de fa diversos anys s’ha anat imposant a Barcelona la tradició, originària d’altres llocs del món, de muntar diverses pistes de patinatge sobre gel. Així doncs aquestes es poden trobar en diversos centres comercials, destacant la pista de gel Bargelona (no es munta tots els anys).

Fitxa pistes de gel

De finals de novembre a principis de gener.
Diversos escenaris a Barcelona y la seva província.
Variable.
bargelona.cat

Clima i temperatures a Barcelona durant el mes de desembre

Valors climatològics del mes de setembre

Temperatura màxima (mitjana): 14,1ºC.
Temperatura mínima (mitjana): 5ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 9,7ºC.
Precipitació (mitjana): 51mm.
Sortida del sol: 7:58h. (1 dic.) – 08:17h. (31 dic.).
Posta de sol: 17:23h. (1 dic.) – 17:32h. (31 dic.).

Altres mesos de l’any a Barcelona