mes d'abril a Barcelona

Actualització 26 ag. 2023

Gràcies al canvi horari realitzat durant la matinada del dissabte a diumenge de l’últim cap de setmana de març, a l’abril el dia comença a enfosquir-se bastant més tard, fet que s’agraeix i molt, ja que permet gaudir de més estona de llum durant els passejos per la ciutat.

Exposicions temporals a Barcelona durant la Setmana Santa

exposició Dalí Cibernètic

Exposició IDEAL Centre d’Arts Digitals

Entrades

Exposició per confirmar

IDEAL Centre d’Arts Digitals

Tiqets

exposició World of Banksy

The World of Banksy

Entrades

Exposició sobre Banksy i la seva obra

Espai Trafalgar de Barcelona

Tiqets

Durant el mes d’abril a Barcelona també destaca el canvi en les tonalitats de colors de la ciutat, fruit de l’arribada de la primavera, i que es percep especialment en qualsevol dels seus parcs i jardins.

Quines festes, activitats i esdeveniments tenen lloc a Barcelona durant el mes d’abril?

Diada de Sant Jordi a Barcelona

roses Sant Jordi

El 23 d’abril és el dia en què tota Catalunya celebra la Diada de Sant Jordi. Durant aquesta jornada, la tradició conta que l’home ha de regalar a la seva parella una rosa i aquesta correspondre-li amb el regal d’un llibre. Des de fa anys és costum que aquest intercanvi de regals no sigui exclusiu de les parelles, i s’ha estès entre amics i famílies.

En l’actualitat és molt habitual també, que els homes regalin a les seves parelles, a més de la pròpia rosa, un llibre. Tot i que l’ambient festiu es respira a tota Barcelona, aquest se centra especialment a La Rambla, la Plaça de Catalunya, el Passeig de Gràcia i la Rambla de Catalunya, on la gent surt a passejar mentre es va parant en alguna de les nombrosíssimes parades de llibres, flors i regals presents en el centre de la ciutat.

Fitxa Sant Jordi

23 de abril.
Carrers de Barcelona.
Gratis.

Setmana Santa a Barcelona

Setmana Santa a Barcelona

En funció de l’any, la Setmana Santa se celebra durant el mes de març o el mes d’abril. Us recomanem que visiteu la secció sobre la Setmana Santa a Barcelona en la que expliquem tot el que necessiteu saber sobre com se celebren aquests dies a Barcelona i de les millors propostes per gaudir de d’aquests dies festius a Barcelona.

Ficha Semana Santa

Del 24 de març a l’1 d’abril de 2024.

Fira d’Abril de Catalunya

Fira Abril Catalunya a Barcelona

A causa de la gran immigració de les dècades de 1960 i 1970 provinent d’Andalusia, la famosíssima Fira d’Abril de Sevillala seva rèplica a menor escala a Barcelona. La Fira s’organitza a l’esplanada del Parc del Fòrum i, com bé indica el seu nom, se celebra al mes d’abril.

Tot i així, com depèn de la data en què se celebra la Setmana Santa, els festejos poden allargar-se fins als primers dies del mes de maig. A la Fira d’Abril de Catalunya es disposen diferents casetes, on les sevillanes i la resta de música tradicional andalusa no deixa de sonar ni un moment.


Els bars en els quals degustar tot tipus de delícies gastronòmiques andaluses i les atraccions típiques de les fires també estan presents. Si us decidiu a passar per la fira, podreu passejar entre dones vestides amb el vestit de flamenca i homes abillats amb el vestit curt, típica vestimenta andalusa.

Fitxa Fira d’Abril de Catalunya

Per confirmar.
Parc del Fòrum.
Gratis.

Handmade Festival Barcelona

Handmade Festival Barcelona

Els articles realitzats de manera artesanal i fets a mà cada vegada estan més de moda. Bona mostra d’això és l’enorme èxit de Handmade Festival, un esdeveniment que reuneix artistes, dissenyadors i creatius del “handmade”, o el que és el mateix, del “fet a mà”.

Durant els dies en què se celebra el festival, és possible veure les creacions de tota mena d’artesans i, per descomptat, comprar alguns articles de regal la mar d’originals. T’ho perdràs?

Fitxa Handmade Festival

Pendent de confirmació.
Fira de Barcelona – Montjuïc.
8€ / 10€.

Curses Atlètiques a Barcelona

Cursa Bombers

Dues de les curses més populars de Barcelona se celebran al es d’abril. La Cursa d’El Corte Inglés, gratuïta i la que compte amb més participants, se celebra a principis d’abril, mentre que la Cursa de Bombers (bombers), a pagament, sol ser la tercera setmana del mes. Així que si sou esportistes i us animeu a gaudir d’una jornada atlètica… per què no apuntar-vos a una d’aquestes curses?

Fitxa Curses atlètiques

Data variable.
Recorregut per diversos carrers de la ciutat.
Gratis (cursa Corte Inglés) / 16€ aprox. (cursa Bombers).

World Press Photo Barcelona

World Press Photo Barcelona

World Press Photo, o el que és el mateix, la Mostra internacional de Fotoperiodisme, s’exhibeix cada any durant diverses setmanes (entre els mesos d’abril i maig) a Barcelona. I concretament ho fa en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), situat en ple cor del barri del Raval. Es tracta d’una de les exposicions més importants de l’any a la ciutat i de les que més visitants atreu.

Fitxa World Press Photo

Per confirmar.
CCCB.
4€ / 6€ (gratis els diumenges de 15:00h a 20:00h).

Trofeig de Tennis Conde de Godó

Trofeig Tennis Conte de Godó

Malgrat que actualment el seu nom oficial és Barcelona Open Banc Sabadell, al torneig de tennis més important de Barcelona se’l coneix pel seu nom popular, Trofeu de Tennis Conde de Godó.

Durant dues setmanes, alguns dels millors tennistes del món participen en aquest torneig de terra batuda. Veure en directe un bon partit de tennis i prendre alguna cosa al “Village” del Godó pot ser una bona oportunitat per gaudir d’un esdeveniment particular.

Fitxa Trofeu Tennis Conde de Godó

Pendent de confirmació.
Reial Club de Tennis de Barcelona.
10€ / 150€.

Rutes i visits guiades privades

L’arribada de la primavera i en conseqüència de les agradables temperatures és una invitació a recórrer Barcelona de dalt a a baix. Per a obtenir un valor afegit d’aquests passejos us animem a reservar unes hores d’un dia per a realitzar una ruta guiada a mesura per la ciutat, ja que us ajudarà a millorar els vostres coneixements sobre la història i la cultura que desprèn la ciutat mentre gaudiu d’una agradable estona en companyia d’un guia expert.

Així doncs, des de irBarcelona col·laborem amb les millors empreses del sector i sempre amb guies oficials de turisme de Barcelona i Catalunya i estem segurs que faran de la vostra ruta una meravellosa experiència.

Per Reservar una ruta privada o obtenir més informació contactar amb nosaltres.

Clima i temperatura al mes d’abril a Barcelona

Durant el mes d’abril a Barcelona, les temperatures mínimes són molt més agradables que al març i les màximes fins i tot poden superar els 20°. Aquesta situació permet que molts dies es pugui passejar en màniga curta per la ciutat, sobretot durant les hores centrals.


Valors climatològics del mes d’abril

Temperatura màxima (mitjana): 17,8ºC.
Temperatura mínima (mitjana): 8,4ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 13ºC.
Precipitació (mitjana): 49mm.
Sortida del sol: 7:35h. (1 abr.) – 6:50h. (30 abr.).
Posta de sol: 20:16h. (1 abr.) – 20:48h. (30 abr.).

Altres mesos de l’any per a gaudir de Barcelona