mes d'Abril a Barcelona

Actualització 10 oct. 2021

Gràcies al canvi horari realitzat durant la matinada del dissabte a diumenge de l’últim cap de setmana de març, a l’abril el dia comença a enfosquir-se bastant més tard, fet que s’agraeix i molt, ja que permet gaudir de més estona de llum durant els passejos per la ciutat. Durant aquest mes també destaca el canvi en les tonalitats de colors de la ciutat, fruit de l’arribada de la primavera, i que es percep especialment en qualsevol dels seus parcs i jardins.

Exposicions temporals a Barcelona durant la Setmana Santa

exposició World of Banksy

World of Banksy

Entrades

L’exposició temporal “El Món de Banksy” ofereix una reproducció de més de 100 obres i informació sobre aquest misteriós artista de reconeguda fama mundial

Espai Trafalgar

Tiqets

centre fotografia Fundació Mapfre

Exposicions fotogràfiques Fundació Mapfre

Entrades

Les millors exposicions fotogràfiques

Centre de fotografia KBr a Barcelona

Tiqets

Quines festes, activitats i esdeveniments tenen lloc durant el mes d’abril?

Diada de Sant Jordi

roses Sant Jordi
El 23 d’abril és el dia en què tota Catalunya celebra la Diada de Sant Jordi. Durant aquesta jornada, la tradició conta que l’home ha de regalar a la seva parella una rosa i aquesta correspondre-li amb el regal d’un llibre. Des de fa anys és costum que aquest intercanvi de regals no sigui exclusiu de les parelles, i s’ha estès entre amics i famílies. En l’actualitat és molt habitual també, que els homes regalin a les seves parelles, a més de la pròpia rosa, un llibre. Encara que l’ambient festiu es respira a tota Barcelona, aquest se centra especialment a La Rambla, la Plaça de Catalunya, el Passeig de Gràcia i la Rambla de Catalunya, on la gent surt a passejar mentre es va parant en alguna de les nombrosíssimes parades de llibres, flors i regals presents en el centre de la ciutat.

Fitxa Sant Jordi

23 de abril 2022.
Carrer de Barcelona.
Gratis.
+info sobre Sant Jordi a Barcelona

Setmana Santa

Setmana Santa a Barcelona
En funció de l’any, la Setmana Santa se celebra durant el mes de març o el mes d’abril. Us recomanem que visiteu la secció sobre la Setmana Santa a Barcelona en la que expliquem tot el que necessiteu saber sobre com se celebren aquests dies a Barcelona i de les millors propostes per gaudir de d’aquests dies festius a Barcelona.

Ficha Semana Santa

Del 28 de març al 5 d’abril de 2021.
+info sobre la Setmana Santa a Barcelona


Fira d’Abril de Catalunya

Fira Abril Catalunya a Barcelona
A causa de la gran immigració de les dècades de 1960 i 1970 provinent d’Andalusia, la famosíssima Fira d’Abril de Sevillala seva rèplica a menor escala a Barcelona. La Fira s’organitza a l’esplanada del Parc del Fòrum i, com bé indica el seu nom, se celebra al mes d’abril. Tot i així, com depèn de la data en què se celebra la Setmana Santa, els festejos poden allargar-se fins als primers dies del mes de maig. A la Fira d’Abril de Catalunya es disposen diferents casetes, on les sevillanes i la resta de música tradicional andalusa no deixa de sonar ni un moment. Els bars en els quals degustar tot tipus de delícies gastronòmiques andaluses i les atraccions típiques de les fires també estan presents. Si us decidiu a passar per la fira, podreu passejar entre dones vestides amb el vestit de flamenca i homes abillats amb el vestit curt, típica vestimenta andalusa.

Fitxa Fira d’Abril de Catalunya

Data variable.
Parc del Fòrum.
Gratis.
+info Fira de Abril Barcelona

Curses Atlètiques

Cursa Bombers
Dues de les curses més populars de Barcelona se celebran al es d’abril. La Cursa d’El Corte Inglés, gratuïta i la que compte amb més participants, se celebra a principis d’abril, mentre que la Cursa de Bombers (bombers), a pagament, sol ser la tercera setmana del mes. Així que si sou esportistes i us animeu a gaudir d’una jornada atlètica…per què no apuntar-vos a una d’aquestes curses?

Fitxa Curses atlètiques

Data variable.
Recorregut per diversos carrers de la ciutat.
Gratis (Corte Inglés) / 16,00€ aprox. (Bombers).

World Press Photo

World Press Photo Barcelona
World Press Photo, o el que és el mateix, la Mostra internacional de Fotoperiodisme, s’exhibeix cada any durant diverses setmanes (entre els mesos d’abril i maig) a Barcelona. I concretament ho fa en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), situat en ple cor del barri del Raval. Es tracta d’una de les exposicions més importants de l’any a la ciutat i de les que més visitants atreu.

Ficha World Press Photo

per confirmar.
CCCB.
4,00 € / 6,00 € (gratis els diumenges de 15:00h a 20:00h).
worldpressphoto.org

Trofeig de Tennis Conde de Godó

Trofeig Tennis Conte de Godó

Fitxa Trofeu Tennis Conde de Godó

Malgrat que actualment el seu nom oficial és Barcelona Open Banc Sabadell, al torneig de tennis més important de Barcelona se’l coneix pel seu nom popular, Trofeu de Tennis Conde de Godó. Durant dues setmanes, alguns dels millors tennistes del món participen en aquest torneig de terra batuda. Veure en directe un bon partit de tennis i prendre alguna cosa al “Village” del Godó pot ser una bona oportunitat per gaudir d’un esdeveniment particular.
Segona quinzena d’abril.
Reial Club de Tennis de Barcelona.
7,00€ / 110€.

Rutes i visits guiades privades

L’arribada de la primavera i en conseqüència de les agradables temperatures és una invitació a recórrer Barcelona de dalt a a baix. Per a obtenir un valor afegit d’aquests passejos us animem a reservar unes hores d’un dia per a realitzar una ruta guiada a mesura per la ciutat, ja que us ajudarà a millorar els vostres coneixements sobre la història i la cultura que desprèn la ciutat mentre gaudiu d’una agradable estona en companyia d’un guia expert. Així doncs, des de irBarcelona col·laborem amb les millors empreses del sector i sempre amb guies oficials de turisme de Barcelona i Catalunya i estem segurs que faran de la vostra ruta una meravellosa experiència.

Per Reservar una ruta privada o obtenir més informació contactar amb nosaltres.

Clima i temperatura al mes d’abril a Barcelona

És habitual que moltes tardes d’alguns dies del mes de setembre s’ennuvolin i, finalment, es produeixin algunes de les típiques i habituals tempestes de final de l’estiu i que solen descarregar amb bastant força. En aquests casos, res millor que entrar en algun bar, cafeteria o centre comercial a esperar de forma relaxada fins que amaini la tempesta.

Valors climatològics del mes d’abril

Temperatura màxima (mitjana): 17,8ºC.
Temperatura mínima (mitjana): 8,4ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 13ºC.
Precipitació (mitjana): 49mm.
Sortida del sol: 7:35h. (1 abr.) – 6:50h. (30 abr.).
Posta de sol: 20:16h. (1 abr.) – 20:48h. (30 abr.).

Altres mesos de l’any a Barcelona