mes de Maig a Barcelona

Actualització 26 ag. 2023

Maig pot ser que sigui un dels millors mesos per a gaudir de la Barcelona a l’aire lliure. El fet de què es tracti d’un mes on la primavera ja s’ha consolidat i sigui porta d’entrada a l’estiu, fa que les temperatures siguin molt agradables, evitant les molt més caloroses de juliol i agost, així com el gran nombre de turistes que poblen la ciutat durant els mesos centrals de l’estiu. A més, són molt diverses i interessants les activitats i esdeveniments que s’organitzen aprofitant les virtuts climàtiques del mes de maig a la ciutat.

Exposicions temporals a Barcelona durant el mes de maig

exposició Dalí Cibernètic

Exposició IDEAL Centre d’Arts Digitals

Entrades

Exposició per confirmar

IDEAL Centre d’Arts Digitals

Tiqets

exposició Dalí Cibernètic

Exposició sobre Salvador Dalí

Entrades

Exposició temàtica sobre el gran artista i icona del surrealisme

IDEAL Centre d’Arts Digitals

Tiqets

Quines festes, activitats i esdeveniments tenen lloc durant el mes de maig?

Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus

Nit i Dia Internacional dels Museus Barcelona

Un dels esdeveniments culturals més destacats a la ciutat és el de la Nit dels Museus quan, amb motiu del Dia Internacional dels Museus (18 de maig), es programen visites gratuïtes nocturnes a tots els museus adherits a aquesta iniciativa. Durant el mateix Dia Internacional dels Museus la immensa majoria dels museus de Barcelona també organitzen jornades de portes obertes i diverses activitats.

Fitxa Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus

18 de maig i dissabte més proper de 19:00h a 01:00h.
La gran majoria de museus de la ciutat.
Gratis.


Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista Barcelona

Durant un cap de setmana del mes de maig s’organitza, a l’Eixample de Barcelona, la Fira Modernista (Fira Modernista). En ella, diversos museus, cases museus i entitatsrelacionades amb el modernisme de la ciutat i província de Barcelona ofereixen tot tipus d’informació a més de diferents activitats culturals i d’oci, tant per a adults com per als més petits.

A més, un altre tipus de negocis (gastronòmics, de roba i complements, artístics, etc.) munten la seva parada per a oferir els seus productes i fer de la Fira del Modernisme de Barcelona tota una festa.

Fitxa Fira Modernista de Barcelona

per confirmar.
A l’Eixample (normalment al carrer Girona, entre Consell de Cent i l’Avinguda Diagonal).

Concurs Internacional de Roses Noves

roses jardí Cervantes

Durant un cap de setmana del mes de maig té lloc, en el roserar del parc de Cervantes, el Concurs Internacional de Roses Noves. L’espectacle visual al parc és magnífic, amb infinitat d’espècies de roses florides que serveixen de contrapunt al verd de la resta de la vegetació.

Fitxa Concurs Internacional de Roses Noves

2n o 3er cap de setmana de maig.
Parc de Cervantes.
Gratis.

Festival Primavera Sound Barcelona

Primavera Sound Barcelona festival

El que és un dels festivals més destacats del panorama musical internacional, el Primavera Sound Barcelona, se celebra en diferents espais de la ciutat. Molts dels artistes que actuen en aquest festival són de reconeixement mundial així que el més recomanable, en cas que estigueu interessats, és que compreu les vostres entrades amb suficient antelació, fet que us permetrà estalviar una mica de diners.

Fitxa Primavera Sound Barcelona

30 maig – 1 juny 2024.
Diferents escenaris de la ciutat.
110€.
245€ – 425€ .
primaverasound.com

Ou Com Balla

Ou com Balla

Aquesta curiosa i màgica tradició, d’un ou que balla sobre l’assortidor d’una font, se celebra el Dia del Corpus. Normalment té lloc al juny i no al maig però a vegades, i sempre en funció del calendari de festes religioses, pot donar-se la situació que se celebri a la fi de maig.

Fitxa Ou Com Balla

Dia del Corpus (dijous 30 de maig 2024) i el cap de setmana següent.
Diversos patis i claustres de la ciutat.
Gratis.

Motoh! Barcelona: El saló de la moto

Saló Moto Barcelona Motoh! Barcelona

Els aficionats a la moto tenen una cita obligada amb l’arribada de Motoh! Barcelona, o el que és el mateix, el saló de la moto de Barcelona. Tot i que la seva celebració és anual, la seu s’alterna amb Madrid, per la qual cosa a la nostra ciutat té lloc un cop cada dos anys.


Durant l’esdeveniment, que té una durada de 4 dies, són presents un gran nombre de marques del sector, que aprofiten per a presentar les seves novetats més esperades. A més, una gran varietat d’empreses relacionades amb el món de les dues rodes també disposen del seu estand en el qual ofereixen els seus productes.

Fitxa Motoh! Barcelona

Pendent de confirmació.
Fira Montjuïc – Barcelona.
Per confirmar.

RetroBarcelona

RetroBarcelona fira videojoc clàssic

RetroBarcelona és la fira del videojoc clàssic que se celebra a Barcelona. Diversos expositors i activitats participen en cada edició. Gràcies a ells, i als molts aficionats, es pot mantenir més viva que mai la passió pels videojocs retro així com tot el que gira entorn a aquest món cada vegada més important.

Fitxa RetroBarcelona

Pendent de confirmació.
Fira La Farga de L’Hospitalet.
Per confirmar.

1 de maig a Barcelona

1 de maig a Barcelona

L’1 de maig, amb motiu de la celebració del Dia del Treballador, és festiu a Barcelona. Tots els comerços, a excepció dels del Maremàgnum i algunes comptades excepcions al Barri Gòtic i al Barri de La Ribera – Born, tanquen les seves portes. Alguns museus de la ciutat també romanen tancats així que, en el cas que estigueu interessats a aprofitar part del dia per a visitar algun d’aquests museus, us recomanem que us assegureu prèviament de si es troba obert o no.

Durant aquesta jornada se solen organitzar diverses manifestacions reivindicatives pel centre de la ciutat, així que si no teniu previst participar-hi us recomanem que us allunyeu una mica del centre i que opteu per visitar altres zones d’interès de la ciutat una mica més apartades.

Fitxa 1 de Maig a Barcelona

1 de maig.
Manifestacions al centre de la ciutat.

Rutes i visites guiades a mesura al maig

Estem convençuts que una ruta guiada a mesura es convertirà en tota una experiència i que fins i tot, us farà repetir una pròxima vegada. Per aquest motiu us animem a aprofitar les bones temperatures del mes de maig per a realitzar un recorregut guiat per la ciutat.

A irBarcelona treballem amb les millors empreses del sector i les rutes que organitzem sempre estan conduïts per guies oficials de turisme de Barcelona i Catalunya.

Per a reservar la teva ruta guiada o obtenir més informació contacta amb nosaltres.

Clima i temperatura al maig

Durant el mes de maig segurament es registren les temperatures més agradables de l’any a Barcelona. Sense mínimes molt baixes ni màximes massa altes, la qual cosa ajuda, i molt, a poder realitzar tot tipus de visites i passejades d’una forma més agradable.

Malgrat això no us oblideu de portar-vos algun jersei o jaqueta fina si sortiu molt aviat a passejar o si penseu tornar una mica tard al vostre allotjament, i és que, a primera hora del matí i a la nit, les temperatures poden ser una mica fresques.

Valors climatològics mes de maig

Temperatura mínima (mitjana): 11,9ºC.
Temperatura màxima (mitjana): 16ºC.
Temperatura mitjana (mitjana): 11,3ºC.
Precipitació (mijtana): 59mm.
Sortida del sol: 6:49h. (1 maig) – 6:20h. (30 maig).
Posta de sol: 20:49h. (1 maig) – 21:18h. (31 maig).

Altres mesos de l’any per a gaudir de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright