mes de Maig a Barcelona

Actualització 16 juny 2021

Maig pot ser que sigui un dels millors mesos per a gaudir de la Barcelona a l’aire lliure. El fet de què es tracti d’un mes on la primavera ja s’ha consolidat i sigui porta d’entrada a l’estiu, fa que les temperatures siguin molt agradables, evitant les molt més caloroses de juliol i agost, així com el gran nombre de turistes que poblen la ciutat durant els mesos centrals de l’estiu. A més, són molt diverses i interessants les activitats i esdeveniments que s’organitzen aprofitant les virtuts climàtiques del mes de maig a la ciutat.

Exposicions temporals a Barcelona durant el mes de maig

exposició World of Banksy

World of Banksy

Entrades

L’exposició del famós artista, “El Món de Banksy”, ofereix reproduccions de les seves obres més famoses

Espaci Trafalgar

Tiqets

centre fotografia Fundació Mapfre

Exposicions Fundació Mapfre

Entrades

Sala de mostres fotogràfiques

Centre de fotografia KBr a Barcelona

Tiqets

Quines festes, activitats i esdeveniments tenen lloc durant el mes de maig?

1 de maig

1 de maig a Barcelona

L’1 de maig, amb motiu de la celebració del Dia del Treballador, és festiu a Barcelona. Tots els comerços, a excepció dels del Maremàgnum i algunes comptades excepcions al Barri Gòtic i al Barri de La Ribera – Born, tanquen les seves portes. Alguns museus de la ciutat també romanen tancats així que, en el cas que estigueu interessats a aprofitar part del dia per a visitar algun d’aquests museus, us recomanem que us assegureu prèviament de si es troba obert o no.

Durant aquesta jornada se solen organitzar diverses manifestacions reivindicatives pel centre de la ciutat, així que si no teniu previst participar-hi us recomanem que us allunyeu una mica del centre i que opteu per visitar altres zones d’interès de la ciutat una mica més apartades.

Fitxa 1 de Maig a Barcelona

1 de maig 2022.
Manifestacions al centre de la ciutat.

Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus

Nit i Dia Internacional dels Museus Barcelona

Un dels esdeveniments culturals més destacats a la ciutat és el de la Nit dels Museus quan, amb motiu del Dia Internacional dels Museus (18 de maig), es programen visites gratuïtes nocturnes a tots els museus adherits a aquesta iniciativa. Durant el mateix Dia Internacional dels Museus la immensa majoria dels museus de Barcelona també organitzen jornades de portes obertes i diverses activitats.

Fitxa Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus

18 de maig i dissabte més proper de 19:00h a 01:00h.
La gran majoria de museus de la ciutat.
Gratis.
Més info sobre La Nit dels Museus de Barcelona


Festival Primavera Sound

Primavera Sound Barcelona festival

El que és un dels festivals més destacats del panorama musical internacional, el Primavera Sound Barcelona, se celebra en diferents espais de la ciutat. Molts dels artistes que actuen en aquest festival són de reconeixement mundial així que el més recomanable, en cas que estigueu interessats, és que compreu les vostres entrades amb suficient antelació, fet que us permetrà estalviar una mica de diners.

Fitxa Primavera Sound

Data variable.
Diferents escenaris de la ciutat.
90€ (entrada d’un dia) / 180€ (abonament).
primaverasound.com

Ciutat Flamenco Festival

Ciutat Flamenco Festival

El Ciutat Flamenco és un festival que se celebra a mitjans o finals de maig, reuneix tots els condicionants necessaris per a ser considerat un autèntic referent de l’art del flamenc. Als diferents concerts que es programen se li afegeixen diferents activitats paral·leles, com a cursos de flamenc i exposicions.

Fitxa Festival Ciutat Flamenco

Data variable.
Mercat de les Flors.
Varia segons l’espectacle o l’activitat.
Ciutat Flamenco

World Press Photo Barcelona

World Press Photo Barcelona

Cada any, entre els mesos d’abril i maig, se celebra al CCCB de Barcelona l’exposició anual del World Press Photo, considerat el més important i reconegut concurs de fotografia documental i de premsa.

Fitxa World Press Photo Barcelona

Pendent de confirmació.
CCCB.
4€ / 6€ (gratis els diumenges de 15:00h a 20:00h).
worldpressphoto.org

Concurs Internacional de Roses Noves

roses jardí Cervantes

Durant un cap de setmana del mes de maig té lloc, en el roserar del parc de Cervantes, el Concurs Internacional de Roses Noves. L’espectacle visual al parc és magnífic, amb infinitat d’espècies de roses florides que serveixen de contrapunt al verd de la resta de la vegetació.

Fitxa Concurs Internacional de Roses Noves

2n o 3er cap de setmana de maig.
Parc de Cervantes.
Gratis.
irbarcelona.cat/…/rosasnuevas/

Ou Com Balla

Ou com Balla

Aquesta curiosa i màgica tradició, d’un ou que balla sobre l’assortidor d’una font, se celebra el Dia del Corpus. Normalment té lloc al juny i no al maig però a vegades, i sempre en funció del calendari de festes religioses, pot donar-se la situació que se celebri a la fi de maig.

Fitxa Ou Com Balla

Dia del Corpus i el cap de setmana següent.
Diversos patis i claustres.
Gratis.
irbarcelona.cat…/ou-com-balla/

Rutes i visites guiades a mesura al maig

Estem convençuts que una ruta guiada a mesura es convertirà en tota una experiència i que fins i tot, us farà repetir una pròxima vegada. Per aquest motiu us animem a aprofitar les bones temperatures del mes de maig per a realitzar un recorregut guiat per la ciutat. A irBarcelona treballem amb les millors empreses del sector i les rutes que organitzem sempre estan conduïts per guies oficials de turisme de Barcelona i Catalunya.

Per a reservar la teva ruta guiada o obtenir més informació contacta amb nosaltres.

Clima i temperatura al maig

Durant el mes de maig segurament es registren les temperatures més agradables de l’any a Barcelona. Sense mínimes molt baixes ni màximes massa altes, la qual cosa ajuda, i molt, a poder realitzar totes les visites que tingueu programades d’una forma més agradable. Malgrat això no us oblideu de portar-vos algun jersei o jaqueta fina si sortiu molt aviat a passejar o si penseu tornar una mica tard al vostre allotjament, i és que, a primera hora del matí i a la nit, les temperatures poden ser una mica fresques.

Valors climatològics mes de maig

  • Temperatura mínima (mitjana): 11,9ºC.
  • Temperatura màxima (mitjana): 16ºC.
  • Precipitació (mijtana): 59mm.
  • Sortida del sol: 6:49h. (1 may.) – 6:20h. (31 may.).
  • Posta de sol: 20:49h. (1 may.) – 21:18h. (31 may.).

Altres mesos de l’any a Barcelona