Llum BCN 2024 Festival Arts Lumíniques Barcelona

Actualització 13 gen. 2024

Sí, és una cosa que ens passa a la immensa majoria de persones, ens encanten les llums i, en conseqüència, qualsevol tipus d’art o espectacle que tingui com a protagonista o convidat d’excepció a la llum, per la qual cosa Llum BCN és una de les propostes artístiques de Barcelona que més atenció suscita.

Però… què és exactament Llum BCN? Doncs bé, es tracta del festival d’arts lumíniques de Barcelona, un esdeveniment que cada any fa les delícies de tots els que visiten les instal·lacions lumíniques que s’instal·len en alguns edificis i llocs a l’aire lliure de Barcelona mentre dura el festival.

Tota la informació sobre el festival Llum BCN 2024

Aquest any 2024, el festival de les arts lumíniques, Llum BCN, arriba a la seva 12ª edició. Com ja s’ha donat en les últimes edicions, el barri del Poblenou i el 22@ seran els escenaris principals del festival. Un festival nocturn, perquè llueixi tan bé com sigui possible.

Dades festival Llum BCN 2024

Festival Llum BCN 2024

Dates: 2, 3 i 4 de febrer de 2024.

Horaris: divendres i dissabte de 18:30h a 23:30h i diumenge de 18:30h a 23:00h.

On?: El Poblenou i 22@.

Preu entrada: gratis.

Instalacions professionals: 15.

Instalacions d’escoles: 17.

Participants edició anterior: 220.000.

Molts dels escenaris il·luminats durant les nits es troben a l’aire lliure però en altres casos ho serà també part del seu interior, per la qual cosa no dubteu a entrar-hi per a gaudir al màxim de l’experiència del festival de la llum.


Les propostes més interessants de Llum BCN

A continuació trobareu una selecció de les propostes més destacades d’aquesta nova edició de Llum BCN. Des d’edificis i espais icònics que participan al festival de les arts lumíniques il·luminant les seves façanes i/o interiors, fins a diverses activitats paral·leles.

Vídeo presentació edició 2024 festival Llum BCN

Circadian Nocturne

Anna Ridler

Espai Voltes (Parc del Centre del Poblenou)

Mover el Viento

Sofía Montenegro

Hangar Centre de Producció – Sala Ricson

Range in between

Jou Serra

Auditori de Barcelona (Llanterna)

Mira el Sol

Elisa Storelli

Mirador Torre Glòries

Behind the walls

Nathalie Maufroy

Casa de les Lletres

Canopée

Antoni Arola

Teatre Nacional de Catalunya (vestíbulo)


Circuit Off Llum Bcn

Desde de fa 5 anys Llum BCN compta amb un circuit alternatiu anomenat Off Llum BCN.

Aquesta edició de Off Llum BCN està composta per un total d’11 instal·lacions lumíniques realitzades per artistes que abasten diferents disciplines i les creacions de les quals per a aquest esdeveniment se centren en l’art, el disseny i la innovació.

El principal propòsit d’aquesta variant de Llum BCN és el de posar en valor la importància de l’art lumínic, permetent que els assistents puguin explorar els escenaris de creació i innovació que componen la comunitat creativa de Poblenou Urban District.

del 2 al 4 de febrer de 2024.
información oficial

Preguntes i respostes sobre l’edició d’enguany de Llum BCN

És necessari reservar per a gaudir de Llum BCN?

No, per a assistir a les diferents activitats i propostes del festival de les arts lumíniques de Barcelona no és necessari reservar prèviament. Encara així, cal dir que l’aforament és limitat, per la qual cosa en alguns casos és possible que s’hagi de fer cua per a accedir.

Quant costa assistir a les propostes de Llum BCN?

L’accés a tots els edificis i espais il·luminats de Llum BCN és gratuït.

Qui organitza el festival Llum BCN?

És l’Ajuntament de Barcelona l’organitzador d’aquest ja clàssic esdeveniment del programa cultural d’inicis d’any a Barcelona.

Quins són els autors de les instal·lacions lumíniques?

Per a poder dur a terme el festival de les arts lumíniques de Barcelona, es crea una reeixida simbiosi amb artistes i creadors locals especialitzats en diferents disciplines de les arts visuals així com amb reconegudes escoles de disseny i arquitectura de la ciutat.

Mapa i com arribar al Festival Llum BCN (El Poblenou i 22@)

En transport públic

Els edificis i altres escenaris il·luminats durant el Llum BCN estan repartits pel barri del Poblenou i el 22@. Per aquest motiu el transport públic idoni per a visitar el festival d’arts lumíniques de Barcelona varia en funció del recorregut que tingueu pensat fer.

Taxi (reserva online)

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright