Plaça Universitat Barcelona

Actualització 22 juny 2023

Com bé indica el seu nom la Plaça de la Universitat, es diu així pel fet que en ella se situa l’Edifici històric de la Universitat de Barcelona, que es troba just en la divisòria entre el districte de l’Eixample i el de Ciutat Vella.

Coses a destacar de la Plaça Universitat de Barcelona

La plaça Universitat és, sobretot, un lloc de pas o un punt de trobada habitual d’amics i coneguts, per a, posteriorment, dirigir-se a qualsevol dels nombrosos llocs d’interès de la zona, en ple centre de Barcelona.

La plaça no compta amb cap element arquitectònic ressenyable ni cap monument d’interès. Es tracta d’una àmplia esplanada amb poques zones ombrívoles, per la qual cosa a l’estiu resulta poc atractiu romandre molt de temps en ella. Tot i així, no és estrany trobar-se amb alguns aficionats novells de skateboard que, allunyats de la més concorreguda plaça dels Àngels i gairebé diríem feu dels skaters, posen en pràctica els últims trucs i moviments que han après.

El monument desaparegut de la Plaça de la Universitat

L’any 1910 es va erigir a la plaça un monument en honor al doctor Bartomeu Robert. Després de la Guerra Civil, el monument va voler ser derrocat però l’Ajuntament de Barcelona el va desmuntar abans que això ocorregués i es va mantenir amagat fins a l’any 1975. Posteriorment es va traslladar a la Plaça de Tetuan, on es troba actualment.

monument Bartomeu Robert Plaça Universitat

Creative Commons todocoleccion.net

De tant en tant la Plaça de la Universitat és el lloc triat per a realitzar o iniciar el recorregut de diferents manifestacions així com actes i celebracions molt diverses.

Mapa de la Plaça Universitat de Barcelona


Mapa de Barcelona

Adreça

Plaça de la Universitat, Barcelona.

Com arribar?

Metro: Universitat (línia 1 i 2).

FGC i RENFE: Catalunya

Autobuses: línies 52, 54, 63, 67, H12 i V15.

Llocs propers d’interés

Edifici històrico de la Universitat
Plaça Catalunya de Barcelona
CCCB
MACBA
La Rambla de Barcelona

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright