Ral·li Barcelona Sitges cotxes època

Actualització 21 abr. 2020

El popularment conegut com a Ral·li Sitges – Barcelona, el nom oficial del qual és el de Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Sitges – Barcelona, se celebra cada any durant el mes de març i recorre diverses localitats situades entre aquestes dues ciutats de la província de Barcelona. Tot i que gràcies a la seva llarga tradició, s’ha convertit en un esdeveniment molt conegut, no deixa de ser menys sorprenent la imatge dels nombrosos cotxes clàssics que, pilotats per persones vestides d’època, recorren els carrers de Barcelona en ple segle XXI. Esperem que, gràcies a aquest article, no formeu part del grup de transeünts sorpresos que tenen la fortuna de creuar-se amb aquesta curiosa imatge, sinó de les persones que, sabedores del recorregut i etapes del Ral·li, així com de les diferents exposicions dels vehicles d’època que hi participan, gaudeixen al màxim d’aquest esdeveniment únic.

Història i origen del Ral·li de Barcelona – Sitges

Des de la seva 1a edició, que va tenir lloc l’any 1959, al Ral·li Barcelona – Sitges no han canviat massa coses. I és que, ja en la seva primera edició, el punt de sortida (presidit per Joan Antoni Samaranch), va ser la plaça Sant Jaume de Barcelona , i el punt d’arribada la població costanera de Sitges. La celebració del Ral·li, en el qual van participar 20 cotxes d’època i que s’emmarcava en les conegudes com a Festes d’Hivern de Sitges, va ser tot un èxit, motiu pel qual, es va decidir donar-li continuïtat. En l’actualitat, el nombre de vehicles d’època participants ha augmentat fins als aproximadament 65 i s’han afegit una sèrie de propostes (exposicions i presentació dels vehicles participants), però l’esperit del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges, en el qual preval l’aspecte visual en detriment de la velocitat o ordre d’arribada, continua intacte.

Ral·li Barcelona – Sitges 2020

Ral·li Barcelona Sitges

Dates: 21, 22 i 23 març 2020.

Sortida del Ral·li: pl. Sant Jaume (Barcelona) – Diumenge 23 març a les 10:30h.

Arribada del Ral·li: Port de Sitges – Aiguadolç – Diumenge XX març a les 12:00h.

Recorregut: Barcelona, Sitges i carreteres entre aquestes dues poblacions.

Horari: varia en funció del dia.

Vehicles participants: 65 (aproximadament).

Preu: gratis.

Programa Ral·li 2020: dona un cop d’ull al Web oficial.


Mapa recorregut i etapes del Ral·li de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges

Activitats destacades del Rally Sitges – Barcelona 2020

Exposició de cotxes d’època

En el centre comercial L’Illa Diagonal, com sol sent habitual des de fa diversos anys i amb l’objectiu de promocionar la celebració del Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges i així anar escalfant motors de cara a aquesta nova edició, es pot veure una exposició de 6 fantàstics vehicles d’època. Entre els vehicles clàssics exposats, destaca la presència d’un Type A, el primer cotxe fabricat per la històrica marca francesa Citroën.

Dates: per confirmar (excepte diumenges)
Horari: De 10:00h a 21:30h
Lugar: L’Illa Diagonal

Exposició vehicles participants
Av. Diagonal (davant L’Illa Diagonal)
Dissabte XX març 2020
10:00h – 17:30h
Exposició vehicles participants
Passeig de la Ribera (Sitges)
Diumenge XX març 2020
13:00h – 17:30h

Concentració cotxes d’època
Hotel Terra Mar (Passeig Marítim, Sitges)
Dilluns XX març 2020
9:00h