World Press Photo Barcelona

Actualització 21 abr. 2020

Una de les exposicions més esperades de l’any a Barcelona és la del World Press Photo. I és que, malgrat que durant tot l’any tenen lloc un gran nombre de mostres fotogràfiques a la ciutat, l’arribada de la Mostra internacional de Fotoperiodisme sempre aixeca una gran expectació a la ciutat, convertint-la en una de les exposicions més visitades. Bona mostra de la importància d’aquesta exposició fotogràfica itinerant és que, al llarg de l’any, s’exposa en un total de 100 ciutats de 45 països diferents i en ella es mostren les més de 100 fotografies guanyadores en les diferents categories de les aproximadament 80.000 que cada any es presenten al concurs.

Informació per visitar l’edición 2020 de World Press Photo

Organitzada per la Photographic Social Vision, aquest any 2020, World Press Photo arriba a la seva 16ª edició. Com sol ser habitual, el lloc triat per a celebrar el World Press Photo 2020 és el CCCB, o el que és el mateix, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que es troba en ple centre del Raval de Barcelona i al costat d’un altre dels centres d’art més importants de la ciutat, el MACBA.

Dades edició 2020 World Press Photo

Dates: de l’1 al 31 de maig 2020.
Horari: de dimarts a diumenge d’11:00h a 20:00h.
On: CCCB.
Nº Fotografies: 134.
Adulto: 6€ (8€ si es visiten dues exposicions).
Reducida: 4€ (6€ si es visita una exposició).
Gratis: Diumenges de 15:00 a 20:00. Menors de 12 anys, aturats, jubilats de la targeta Rosa, etc.
+INFO: Web oficial.

Categories i premis del World Press Photo

Un total de gairebé 5000 fotògrafs de tot el món han presentat les seves fotografies a les diferents categories del World Press Photo. De totes elles, s’ha premiat a més de 100, que són les que s’exposen en la mostra que es pot visitar en el CCCB. En molts casos s’ofereix una sèrie o reportatge fotogràfic d’un mateix fotoperiodista, fet que permet aprofundir molt millor en el conflicte o situació que es tracta.


Les Categories del World Press Photo

Ambient
Retrats
Notícies generals
Projectes a llarg termini
Naturalesa
Esports
Notícies esportives
Temes d’Actualitat

Sense cap dubte, el premi més important és el de millor fotografia de l’any. En la immensa majoria de les ocasions, la fotografia guanyadora mostra una imatge dura i impactant, reflex de les conseqüències d’una guerra o conflicte. I, lamentablement, els protagonistes d’aquesta fotografia solen ser les persones més febles i vulnerables i que, en definitiva, són les que sempre pateixen les pitjors conseqüències d’aquestes guerres o conflictes.

Millor fotografia de l’Any 2019 de World Press Photo

Millor fotografia de l'Any 2019
© John Moore

Títol: Crying Girl on the Border
Fotògraf: John Moore

Àrea educativa: Activitats Paral·leles a la mostra

De forma paral·lela a l’exposició de World Press Photo, la Fundació Photographic Social Vision promou i organitza una sèrie d’activitats englobades dins de la denominada Àrea Educativa. De totes elles destaquen les visites comentades per a diferents col·lectius, per a escoles i empreses i, per descomptat, per a tota mena de públic que visita la mostra fotogràfica. Durant aquestes visites, es presta especial atenció als valors i objectius del fotoperiodisme i a com afecten a la visió d’un conflicte o situació, per la qual cosa resulten molt didàctiques per a comprendre una mica millor les virtuts de les fotografies exposades.

Mapa i com arribar al World Press Photo Barcelona

Segurament la forma més ràpida, còmoda i econòmica d’arribar fins al CCCB, seu de l’exposició del World Press Photo Barcelona, és fer-ho en transport públic (metro, autobús, FGC i rodalies de RENFE). En el cas que visqueu al Barri del Raval o en alguna zona propera, podreu arribar-hi a peu fins a les seves instal·lacions. També us podeu desplaçar en taxi o en vehicle privat, fet que gairebé obliga a aparcar el cotxe en algun dels pàrquings de la zona, donada la dificultat a l’hora de trobar un lloc al carrer i al fet que el temps de permanència del vehicle és limitat.

Metro
Universitat (línies 1 i 2) i Catalunya (línies 1 i 3).

Autobús
Línies (R1, R3, R4, RG1)

FGC
Catalunya (L6, L12, S1, S2, S5, S6 i S7)

Rodalies RENFE
Catalunya.

Taxi

Cotxe o moto