World Press Photo Barcelona

Actualització 04 abr. 2024

El World Press Photo és la mostra internacional de fotoperiodisme i des de fa anys tenim l’oportunitat de gaudir a Barcelona de l’exposició de les fotografies guanyadores. La fama i la importància internacional del WPP fa que la mostra fotogràfica sigui una de les més esperades i visitades de l’any a la ciutat. Us la perdreu? ;) .

Informació per visitar l’edición 2024 de World Press Photo Barcelona

Organitzada per la Photographic Social Vision, aquest any 2024, World Press Photo arriba a la seva 20ª edició. Com sol ser habitual, el lloc triat per a celebrar el World Press Photo d’enguany és el CCCB, o el que és el mateix, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que es troba en ple centre del Raval de Barcelona i al costat d’un altre dels centres d’art més importants de la ciutat, el MACBA.

Dades edició 2024 World Press Photo

Dates: novembre i desembre de 2024.
De dimarts a dijous i festius: de 11:00h a 20:00h.
Divendres: d’11:00h a 21:00h.
Dissabte: de 10:00h a 21:00h.
Diumenge: de 10:00h a 20:00h.
On: CCCB.
Nº Fotografies: per confirmar.
Adulto: 6€ (8€ si es visiten dues exposicions).
Reducida: 4€ (6€ si es visiten dues exposicions).
Gratis: diumenges de 15:00h a 20:00h (imprescindible reserva prèvia online). Menors de 12 anys, aturats, jubilats de la targeta Rosa, etc.

Categories i premis del World Press Photo

Un total de gairebé 5000 fotògrafs de tot el món han presentat les seves fotografies a les diferents categories del World Press Photo. De totes elles, s’ha premiat a més de 100, que són les que s’exposen en la mostra que es pot visitar en el CCCB.


En molts casos s’ofereix una sèrie o reportatge fotogràfic d’un mateix fotoperiodista, fet que permet aprofundir molt millor en el conflicte o situació que es tracta.

Les Categories del World Press Photo

Ambient
Retrats
Notícies generals
Projectes a llarg termini
Naturalesa
Esports
Notícies esportives
Temes d’Actualitat

Sense cap dubte, el premi més important és el de millor fotografia de l’any. En la immensa majoria de les ocasions, la fotografia guanyadora mostra una imatge dura i impactant, reflex de les conseqüències d’una guerra o conflicte.

Millor fotografia de l’Any 2024 de World Press Photo

Títol: pendent de confirmació
Fotògraf: pendent de confirmació
Categoria:

Lamentablement, els protagonistes d’aquesta fotografia solen ser les persones més febles i vulnerables i que, en definitiva, són les que sempre pateixen les pitjors conseqüències d’aquestes guerres o conflictes.

Informació oficial i venda d’entrades en línia


Àrea educativa: Activitats Paral·leles a la mostra

De forma paral·lela a l’exposició de World Press Photo, la Fundació Photographic Social Vision promou i organitza una sèrie d’activitats englobades dins de la denominada Àrea Educativa. De totes elles destaquen les visites comentades per a diferents col·lectius, per a escoles i empreses i, per descomptat, per a tota mena de públic que visita la mostra fotogràfica.

Durant aquestes visites, es presta especial atenció als valors i objectius del fotoperiodisme i a com afecten a la visió d’un conflicte o situació, per la qual cosa resulten molt didàctiques per a comprendre una mica millor les virtuts de les fotografies exposades.

Mapa i com arribar al World Press Photo Barcelona

Segurament la forma més ràpida, còmoda i econòmica d’arribar fins al CCCB, seu de l’exposició del World Press Photo Barcelona, és fer-ho en transport públic (metro, autobús, FGC i rodalies de RENFE). En el cas que visqueu al Barri del Raval o en alguna zona propera, podreu arribar-hi a peu fins a les seves instal·lacions.

També us podeu desplaçar en taxi o en vehicle privat, fet que gairebé obliga a aparcar el cotxe en algun dels pàrquings de la zona, donada la dificultat a l’hora de trobar un lloc al carrer i al fet que el temps de permanència del vehicle és limitat.

En transport públic

Metro
Universitat (línies 1 i 2) i Catalunya (línies 1 i 3).
Autobús
Línies (R1, R3, R4, RG1)
FGC
Catalunya (L6, L12, S1, S2, S5, S6 i S7)
Rodalies RENFE
Catalunya.

Taxi

Cotxe o moto

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright