dies festius a Barcelona

Actualització 17 gen. 2024

El calendari de dies festius de Barcelona es compon de diverses jornades festives que són comunes en tota Espanya, a més d’altres dates que solament se celebren a Catalunya, cas de la Festa Nacional de Catalunya que té lloc l’11 de setembre, o a la ciutat de Barcelona, cas de la seva Festa Major, en memòria de la seva patrona la Verge de la Mercè, i que se celebra cada 24 de setembre.

Celebracions, esdeveniments i activitats els diumenges a Barcelona

A l’hora de gaudir al màxim d’aquestes dates festives, és molt interessant conèixer les celebracions tradicionals, activitats i esdeveniments propis d’algunes d’aquestes festes.

Pels qui vivim a Barcelona, resulta molt interessant aprofitar l’arribada d’alguna festa per organitzar una petita escapada d’un o dos dies. Si per contra, s’opta per quedar-se a la ciutat, o es viu en una població propera i es té intenció de visitar Barcelona, es pot gaudir de les activitats pròpies del dia festiu així com de qualsevol dels encants de la ciutat.


Si és així, és important informar-se dels horaris dels museus, monuments i altres llocs d’interès turístic o cultural ja que, encara que en la majoria d’ocasions no se solen produïr masses variacions, sí que pot haver-hi algun canvi important, com per exemple durant alguns dies de la Setmana Santa, l’1 i 6 de gener o el 25 i 26 de desembre. També pot ser important informar-se sobre l’horari del transport públic, sobretot del metro.

Calendari festiu a Barcelona 2024 / 2025

DIA FESTIU 2024 / 2025FESTIVITAT
1 de generAny Nou
6 de generDia de Reis
29 de març 2024
18 d’abril 2025
Divendres Sant
1 d’abril 2024
21 d’abril 2025
Dilluns de Pasqua
1 de maigFesta del Treball
20 de maig 2024
9 de juny 2025
Segona Pasqua
24 de junySant Joan
15 d’agostAssumpció de la Mare de Déu
11 de setembreDiada Nacional de Catalunya
24 de septiembreFesta de La Mercè
12 d’octubreDia de la Hispanitat
1 de novembreDia de Tots els Santos
6 de desembreDia de la Constitució
8 de desembreDia de la Immaculada Concepció
25 de diciembreDia de Nadal
26 de desembreDia de Sant Esteban

Horari comercial de botigues i comerços de Barcelona en dies festius

Tot i que l’horari comercial a Barcelona s’ha flexibilitzat bastant durant els últims anys, durant gran part dels dies festius (inclosos els diumenges) la immensa majoria de les tendes i comerços solen romandre tancats. Així doncs, durant un determinat nombre de dies i/o períodes festius, es permet l’obertura de comerços, en alguns casos limitant-se a una zona delimitada de Barcelona, definida com a “zona turística“.


Per contra, el Centre Comercial Maremàgnum, gràcies a la seva privilegiada ubicació al Port Vell de Barcelona, que li atorga certs beneficis, es troba obert durant tots els festius de l’any, excepte el 25 de desembre.

mapa tendes obertes Barcelona

Els comerços que es troben a l’àrea “turística” tenen permès obrir els diumenges de 12:00h a 20:00h durant alguns períodes del calendari (2024: els diumenges del 15 de maig al 15 de setembre a més del 20 de maig, 24 de juny, 15 d’agost i 11 de setembre). Es tracta, en la majoria dels casos, de tendes situades al districte de Ciutat Vella (El Raval, El Born-La Ribera, La Barceloneta i Barri Gòtic) els que solen comptar amb un major nombre de comerços oberts durant aquests diumenges.

A més, cada any es permet l’obertura de les tendes de tots els barris de la ciutat durant alguns diumenges o altres festius concrets (2024: 7 de gener, 12 i 20 d’octubre, 1 de novembre i 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre), encara que el major nombre de tendes que opten per obrir durant dites festives es troben en zones cèntriques de la ciutat.

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright