dies festius a Barcelona

El calendari de dies festius de Barcelona es compon de diverses jornades festives que són comunes en tota Espanya, a més d’altres dates que solament se celebren a Catalunya, cas de la Festa Nacional de Catalunya que té lloc l’11 de setembre, o a la ciutat de Barcelona, cas de la seva Festa Major, en memòria de la seva patrona la Verge de la Mercè, i que se celebra cada 24 de setembre.

Celebracions, esdeveniments i activitats

A l’hora de gaudir al màxim d’aquestes dates festives, és molt interessant conèixer les celebracions tradicionals, activitats i esdeveniments propis d’algunes d’aquestes festes.

Pels qui vivim a Barcelona, resulta molt interessant aprofitar l’arribada d’alguna festa per organitzar una petita escapada d’un o dos dies. Si per contra, s’opta per quedar-se a la ciutat, o es viu en una població propera i es té intenció de visitar Barcelona, es pot gaudir de les activitats pròpies del dia festiu així com de qualsevol dels encants de la ciutat. Si és així, és important informar-se dels horaris dels museus, monuments i altres llocs d’interès turístic o cultural ja que, encara que en la majoria d’ocasions no se solen produïr masses variacions, sí que pot haver-hi algun canvi important, com per exemple durant alguns dies de la Setmana Santa, l’1 i 6 de gener o el 25 i 26 de desembre. També pot ser important informar-se sobre l’horari del transport públic, sobretot del metro.


Calendari festiu a Barcelona 2019 / 2020

DIA FESTIU 2019 / 2020 FESTIVITAT
1 de gener Any Nou
6 de gener Dia de Reis
19 d’abril 2019
10 d’abril 2020
Divendres Sant
22 d’abril 2019
13 d’abril 2020
Dilluns de Pasqua
1 de maig Festa del Treball
24 de juny Sant Joan
15 d’agost Assumpció de la Mare de Déu
11 de setembre Diada Nacional de Catalunya
24 de septiembre Festa de La Mercè
12 d’octubre Dia de la Hispanitat
1 de novembre Dia de Tots els Santos
6 de desembre Dia de la Constitució
8 de desembre Dia de la Immaculada Concepció
25 de diciembre Dia de Nadal
26 de desembre Dia de Sant Esteban
Horari comercial de tendes i comerços en dies festius

Tot i que l’horari comercial a Barcelona s’ha flexibilitzat bastant durant els últims anys, durant gran part dels dies festius (inclosos els diumenges) la immensa majoria de les tendes i comerços solen romandre tancats. Així doncs, durant un determinat nombre de dies i/o períodes festius, es permet l’obertura de comerços, en alguns casos limitant-se a una zona delimitada de Barcelona, definida com a “zona turística“. Per contra, el Centre Comercial Maremàgnum, gràcies a la seva privilegiada ubicació al Port Vell de Barcelona, que li atorga certs beneficis, es troba obert durant tots els festius de l’any, excepte el 25 de desembre.

Els comerços que es troben a l’àrea “turística” tenen permès obrir els diumenges de 12:00h a 20:00h durant alguns períodes del calendari (2019: del 5 al 24 de maig i de l’1 al 14 d’octubre). Es tracta, en la majoria dels casos, de tendes situades al districte de Ciutat Vella (El Raval, El Born-La Ribera, La Barceloneta i Barri Gòtic) els que solen comptar amb un major nombre de comerços oberts durant aquests diumenges. A més, cada any es permet l’obertura de les tendes de tots els barris de la ciutat durant alguns diumenges o altres festius concrets (2019: 13 de gener, 30 de juny, 7 de juliol, 12 d’octubre, 1, 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre), encara que el major nombre de tendes que opten per obrir durant dites festives es troben en zones cèntriques de la ciutat.

  • 55
    Shares

✅ ARTICKET BCN