Fira Avet Espinelves

Actualització 11 gen. 2024

Malgrat que les llums de Nadal ja comencen a encendre’s diversos dies abans en la immensa majoria de pobles i ciutats de Catalunya i al fet que l’ambient nadalenc es troba molt present des de finals del mes de novembre, ens agrada pensar que el període de Nadal, o millor dit, pre Nadalenc, no s’inicia fins que no s’inaugura la Fira de l’Avet de Espinelves.

El poble d’Espinelves

L’encantador poble d’Espinelves es troba a la muntanya, concretament a la comarca d’Osona, província de Girona. Compta amb 18km2 de superfície i en ell hi viuen unes 200 persones es troba a uns 100km de Barcelona (poc més d’una hora de trajecte amb cotxe).

Tot i la distància, són molts els habitants de la Ciutat Comtal, i per descomptat de totes les poblacions de la resta de províncies de Catalunya, que es desplacen fins a Espinelves per complir amb una bonica tradició, la de comprar l’arbre de Nadal.

Tota la informació sobre la Fira de l’Avet d’Espinelves 2024

Aquest any 2024, la Fira de l’Avet d’Espinelves se celebra del XX al XX de desembre) i arriba a la seva 43ª edició. Com és fàcil endevinar, el gran protagonista de la fira és l’avet, del que, en les aproximadament 10 parades dedicades a ell, cada any solen vendre’s entre 3.500 i 4.000 exemplars.


Encara així, òbviament no és l’única cosa que es pot trobar als sempre encantadors, i en ocasions bastant empinats, carrerons del poble d’Espinelves, ja que també es disposen un gran nombre de parades d’artesans en les quals es poden comprar alguns articles ideals per regalar així com aliments (embotits, formatges i torrons), a més de les ja habituals parades de menjar de carrer o streetfood.

cartell Fira de l'Avet d'Espinelves

Dades i nombres de la Fira de l’Avet

Dates: pendent de confirmació.

Horari: festius de 10:00h a 19:30h i resta de dies de 10:00h a 17:00h.

On: carrers del poble d’Espinelves.

Nº parades: 90.

Preu: gratis.

Programa oficial: descarregar aquí (2024 pendent)

Activitats de la Fira de l’Avet d’Espinelves

A més de les nombroses parades d’avets i de venda d’articles i productes artesanals, es programen una sèrie d’activitats per enriquir l’oferta de la fira. D’entre totes elles, destaca la demostració en viu d’algunes arts i oficis artesanals.

Demostració d’arts i oficis: dates al programa en PDF.

Mercat Medieval de Vic

Mercat i Fira Medieval de Vic

Són moles les pesones que aprofiten els dies festius del pont de desembre per, a més de visitar el bonic poble de muntanya d’Espinelves durant la celebració de la seva fira de l’avet, ho fan també amb la ciutat de Vic, en la que més o menys durant les mateixes dates se celebra el seu famós mercat medieval.

Els escassos 20km que separen ambdues poblacions (menys de 30 minuts amb cotxe) són un bon reclam per visitar tots dos esdeveniments el mateix dia.

Mapa i com arribar a Espinelves des de Barcelona

Donada la seva ubicació en plena muntanya i a causa del fet que es tracta d’una població molt petita i, en conseqüència, no gaire ben comunicada amb transport públic, la manera més ràpida i eficaç d’arribar fins a Espinelves des de Barcelona és en vehicle propi (cotxe o moto). Tot i això, existeix la possibilitat d’arribar fins a Vic amb autobús o tren i després agafar un autobús fins a Espinelves.

Cotxe o moto
Les petites dimensions del poble i el gran nombre de persones que assisteixen cada any a la fira, fan que sigui bastant complicat aparcar el cotxe, sobretot els dies festius, quan moltes més persones s’acosten fins a la fira, així com els dies en què la fira coincideix amb el Mercat Medieval de Vic (ja que moltes persones aprofiten per assistir el mateix dia a tots dos esdeveniments).

A l’enllaç “Informació destacada” de més amunt trobareu un plànol del poble on s’indiquen els llocs condicionats per aparcar els vehicles.

Autobús (desde Vic)

Sagalés: La línia d’autobusos Sagalés té una línia que uneix les poblacions de Vic i Espinelves. (+info)

error: @ Contenido protegido por derechos de autor / Content protected by copyright